Finansiering

FINANSIERING

Attraktiva och flexibla finanslösningar för olika behov och önskemål.

main menu lexus brand

DESIGN INNOVATION

Denna del visar upp några av våra mest slående designkoncept.

hybrid cars

HYBRIDBILAR

Lexus Hybrid Drive: En intelligent kombination av el- och bensindrift.

lexus service

ÄGA EN LEXUS

Att äga en Lexus är mycket mer än att äga en bil.

NYHETER OCH HÄNDELSER

TILLBAKA TILL ARTIKLARNA

EUROPACORP OCH LEXUS PRESENTERAR FRAMTIDENS RYMDFARKOST

Lexus rymdfarkost Valerian

Lexus inleder ett kreativt samarbete med regissören Luc Besson och filmstudion Europacorp. En av de första produktionerna i samarbetet blir science fictionfilmen Valerian and the City of a Thousand Planets, som har premiär i juni nästa år.

Tillsammans med filmmakarna har Lexus chefsingenjör Takeaki Kato och företagets designteam skapat ett fordon, SKYJET, med en trovärdig men ändå fantasifull teknik, och modern design.

Filmen utspelar sig 700 år framåt i tiden. SKYJET är en del av den framtida världen, men fordonet har även vissa drag som visar på ett släktskap med Lexus av idag. Det gäller till exempel Lexus karaktäristiska ”spindelgrill” och strålkastare som liknar dem som finns på nya Lexus LC Coupe, som också lanseras nästa år.

En trailer för filmen går att se på på valerianmovie.com. Där får den kommande publiken en första upplevelse av filmen och en glimt av när SKYJET manövreras genom det intergalaktiska citadellet i Alpha.

I Valerian and the City of a Thousand Planets medverkar en rad stjärnor, till exempel Cara Delevingne, Dane DeHaan, Clive Owen, Ethan Hawke, Rihanna och Kris Wu. Filmen bygger på den franska tecknade serien "Valérian" av Pierre Christin och Jean-Claude Mézières.

Filmen är Luc Besson hittills största filmprojekt och har en med europeiska mått rekordstor budget.

Luc Besson kommenterar samarbetet med Lexus: ”Vi letade efter ett varumärke som bryter nya vägar inom innovation och teknik, och som dessutom är mer inriktat på framtiden än på det förgångna."

Chefen för Lexus varumärkesavdelning, David Nordstrom, säger att ”genom att föra in Lexus designfilosofi och teknik in i projektet har Lexus fått förmånen att bidra till att Luc Bessons dröm får liv. Vi se fram mot att utveckla vårt samarbete och strävar efter att ge publiken fler fantastiska upplevelser under de kommande åren”.

För att ge dig bästa möjliga Lexus-upplevelse använder vi och våra partners cookies på vår webbplats. Om du fortsätter utan att ändra i dina inställningar antar vi att du medger till mottagande av cookies på Lexus webbplats.

LÄS MER