Finansiering

FINANSIERING

Attraktiva och flexibla finanslösningar för olika behov och önskemål.

main menu lexus brand

DESIGN INNOVATION

Denna del visar upp några av våra mest slående designkoncept.

hybrid cars

HYBRIDBILAR

Lexus Hybrid Drive: En intelligent kombination av el- och bensindrift.

lexus service

ÄGA EN LEXUS

Att äga en Lexus är mycket mer än att äga en bil.

NYHETER OCH HÄNDELSER

TILLBAKA TILL ARTIKLARNA

STORT INTRESSE FÖR LEXUS UX CONCEPT PÅ PARIS MOTOR SHOW

Lexus UX Concept

Intresset var påtagligt stort när den kompakta crossover-konceptbilen Lexus UX Concept fick världspremiär på årets Paris Motor Show. Bilen visar Lexus vision av hur en framtida kompakt-SUV kan se ut, med en mycket distinkt såväl exteriör som interiör design. Lexus UX Concept har bland annat ett innovativt tre­dimensionellt gränssnitt som ger en unik, inkluderande förarupplevelse.

Lexus UX Concept, som har utvecklats vid företagets designcenter ED2 i Frankrike, visar på nästa steg i Lexus designresa och också en vidareutveckling av körglädjen. Det är en kompakt crossover-modell – 4 440 mm lång, 1 900 mm bred och 1 520 mm hög – med ett vågat formspråk, inte minst interiört.

Bilen är byggd kring temat ”inside-out”, där bland annat många av karossen designelement går igen inne i kupén och vice versa, t ex instrumentbrädans tydliga X-form och karossens linjespel som ”flyter in” i bilen.

Lexus tvåzonsinstrumentering har i UX Concept gjorts tredimensionell, där de olika funktionerna placerats på olika avstånd vilket ger kupén en större känsla av rymlighet. Bilens instrument presenteras på en transparent glob framför föraren, medan displayen för klimatkontroll och infotainment visas i hologramform på en kristalliknande mittkonsol inom bekvämt räckhåll för både förare och framsätespassagerare.

Bland övriga innovationer finns t ex genombrutna vindrutestolpar för bättre sikt snett framåt och slimmade kameror istället för ytterbackspeglar.

På plats finns också den kommande sportkupén Lexus LC 500h. Den är en i alla avseenden kraftfull flaggskeppsmodell, med en nyutvecklad fullhybriddrivlina kallad Multi Stage Hybrid System som ger en extremt responsiv körupplevelse. LC 500h får Sverigepremiär våren 2017.

UTFORSKA LEXUS KONCEPTBILAR

För att ge dig bästa möjliga Lexus-upplevelse använder vi och våra partners cookies på vår webbplats. Om du fortsätter utan att ändra i dina inställningar antar vi att du medger till mottagande av cookies på Lexus webbplats.

LÄS MER