Finansiering

FINANSIERING

Attraktiva och flexibla finanslösningar för olika behov och önskemål.

main menu lexus brand

DESIGN INNOVATION

Denna del visar upp några av våra mest slående designkoncept.

hybrid cars

HYBRIDBILAR

Lexus Hybrid Drive: En intelligent kombination av el- och bensindrift.

lexus service

ÄGA EN LEXUS

Att äga en Lexus är mycket mer än att äga en bil.

NYHETER OCH HÄNDELSER

TILLBAKA TILL ARTIKLARNA

NYA LEXUS RX 450h - STARKARE OCH MED MYCKET LÅGA UTSLÄPP

Blå lexus RX 450h

När den nya premium-SUV:en Lexus RX 450h visas på 2015 års bilsalong i Frankfurt har den klassledande låga CO2-utsläpp – endast från 120 g/km – trots en sammanlagd systemeffekt på hela 313 hästkrafter.

RX är den hittills bäst säljande modellen i Lexus 26-åriga historia. Av totalt cirka 2,2 miljoner sålda bilar genom åren står RX-modellen för nästan en tredjedel. Allt sedan den första generationen lanserades 1998 har RX genom generationsskiftena bildat skola för hur en sofistikerad SUV-modell ska vara. Redan 2004 presenterades världens första premiumhybrid, i form av fullhybriden RX 400h. Nu presenteras den helt nya fjärde generationen RX.

Den helt nya Lexus RX design blandar vassa linjer och svepande kurvor i ett nyskapande formspråk som den delar med andra nyligen lanserade Lexus-modeller. Invändigt kännetecknas RX av en väl avvägd balans mellan rymd, funktion och lyx.

Förbränningsmotorn i hybriddrivlinan är en alltigenom utvecklad 3,5-liters V6 bensinmotor, som i kombination med eldriften ger en total systemeffekt på 313 hästkrafter. Bränsleförbrukningen vid blandad körning är låga 5,2 liter/100 km med CO2-utsläpp från 120 g/km.

Tekniknivån i den nya RX-modellen är den högsta hittills för en Lexus-SUV. Utrustningen omfattar t ex head-up display, en 12,3 tum stor central färgbildskärm som styrs med touchkontroll, Panoramic View Monitor, som gör det möjligt att se bilens närmaste omgivning i ett 360-graders, tredimensionellt fågelperspektiv och trådlös laddning av kompatibla mobiltelefoner.

Även den redan höga säkerheten har höjts ytterligare i nya Lexus RX. En uppgraderad karosstruktur ökar den övergripande passiva säkerheten, medan det sofistikerade säkerhetssystemet Lexus Safety System+ bidrar till att helt undvika eller mildra kollisioner i olika hastigheter.

Den nya modellen har redan börjat ordertecknats hos de svenska återförsäljarna.

Samtliga modeller av nya RX 450h är miljöklassade enligt den svenska miljöbilsdefinitionen.

Lexus presskonferens på bilmässan i Frankfurt kommer att äga rum tisdagen den 15 september klockan 13.00, i Lexus utställningsmonter i Hall 8.

För att ge dig bästa möjliga Lexus-upplevelse använder vi och våra partners cookies på vår webbplats. Om du fortsätter utan att ändra i dina inställningar antar vi att du medger till mottagande av cookies på Lexus webbplats.

LÄS MER