Finansiering

FINANSIERING

Attraktiva och flexibla finanslösningar för olika behov och önskemål.

main menu lexus brand

DESIGN INNOVATION

Denna del visar upp några av våra mest slående designkoncept.

hybrid cars

HYBRIDBILAR

Lexus Hybrid Drive: En intelligent kombination av el- och bensindrift.

lexus service

ÄGA EN LEXUS

Att äga en Lexus är mycket mer än att äga en bil.

NYHETER OCH HÄNDELSER

TILLBAKA TILL ARTIKLARNA

PRODUKTIONSSTART FÖR HELT NYA SVERIGEAKTUELLA LEXUS RX 450h

Röd Lexus RX 450h

Serietillverkningen av den helt nya, fjärde generationen av Lexus premium-SUV-modell RX för den svenska marknaden är nu i full gång. De första bilarna kommer till de svenska Lexus-återförsäljarna i slutet av året. Med ett pris från 599 500 kronor har Lexus RX 450h en för segmentet klart konkurrenskraftig prissättning.

När den första RX-generationen lanserades 1998 satte den fokus på nytt segment i form av premium-SUV:ar. Sedan dess har modellen gjort global succé med omkring 2,2 miljoner sålda bilar hittills. Med den fjärde generationen bygger Lexus vidare på de grundvärden, den DNA, som gjort RX så framgångsrik. Men samtidigt tar modellen ett stort steg framåt, både utseendemässigt och tekniskt.

Designmässigt sticker Lexus RX ut i mängden. Den framträdande, ikoniska spindelgrillen följs av både vassa linjer, svepande kurvor och markerade hjulhus i ett nyskapande formspråk, där t ex svarttonade glaspartier gör att taket ser ut att sväva fritt. Bakljusen sveper runt hörnen och ger ett balanserat uttryck. Bland de praktiska och omtänksamma detaljerna finns att bakluckan kan öppnas elektriskt genom att helt enkelt föra handen framför Lexus-emblemet ovanför nummerskylten.

Invändigt kännetecknas RX av en väl avvägd balans mellan rymd, funktion och lyx. Föraren sitter omsluten som i en cockpit-liknande miljö, där mjukt läder omger de funktionella ytorna. En 12,3 tum stor bredbildskärm som styrs med ett intuitivt Remote Touch-reglage på mittkonsolen och stor vindrutedisplay i färg ger föraren full kontroll. Baksätet är uppvärmt, med ryggstöd som kan ställas in individuellt med bara ett knapptryck. Som pricken över i har Lexus anlitat pianomakarna på Yamaha Fine Technologies för att skapa de laserskurna träinläggen i mittkonsol och dörrpartier.

Hybriddrivlinan i Lexus RX 450h ger en klassledande låg bränsleförbrukning – 5,3 liter/100 km – och därmed segmentets lägsta CO2-utsläpp på endast 122 g/km vilket innebär att samtliga RX450h är miljöbilsklassade enligt den svenska definitionen. Detta trots att den sammanlagda systemeffekten från bensinmotorn och elmotorerna är hela 313 hästkrafter.

Det är också mycket väl sörjt för säkerheten med den senaste versionen av Lexus Safety System +, som bland annat använder millimetervågradar tillsammans med en kamera för att upptäcka fotgängare och potentiella faror på vägen framför bilen är standard.

Till Lexus RX450h finns tre tillvalspaket: Comfort, F Sport och Executive.

För att ge dig bästa möjliga Lexus-upplevelse använder vi och våra partners cookies på vår webbplats. Om du fortsätter utan att ändra i dina inställningar antar vi att du medger till mottagande av cookies på Lexus webbplats.

LÄS MER