Finansiering

FINANSIERING

Attraktiva och flexibla finanslösningar för olika behov och önskemål.

main menu lexus brand

DESIGN INNOVATION

Denna del visar upp några av våra mest slående designkoncept.

hybrid cars

HYBRIDBILAR

Lexus Hybrid Drive: En intelligent kombination av el- och bensindrift.

lexus service

ÄGA EN LEXUS

Att äga en Lexus är mycket mer än att äga en bil.

NYHETER OCH HÄNDELSER

TILLBAKA TILL ARTIKLARNA

SYNTETISKT "SPINDELNÄT" GER SUPERBEKVÄMA BILSTOLAR

Lexus nya futuristiska bilstolskoncept Lexus Kinetic Seat Concept

Snart kan bilarnas säten både anpassa sig själva till dem som sitter i stolen och dessutom bli betydligt lättare. Under Paris Motor Show i slutet av september presenterar Lexus ett helt nytt koncept för utformning av bilsäten, kallat Lexus Kinetic Seat Concept.

Den nya stoltekniken är uppbyggd kring ett spindelvävsliknande nät med trådar som sprids ut från mitten av ryggstödet i höjd med skulderbladen. Nätet är flexibelt och anpassar sig efter kroppsform och sittställning, vilket gör stolarna mycket bekväma även under långa bilresor.

På samma sätt som människans ryggrad kan hålla huvudet stadigt trots att resten av kroppen rör sig, har Lexus kinetiska säten motsvarande stabiliserande funktion oavsett hur bilen rör sig och ger därmed också en högre allmän komfort.

Tack vare konstruktionen är den kinetiska stolen både lättare och tunnare än traditionella bilstolar. ”Spindeltråden” tillverkas av ett proteinbaserat och miljövänligt syntetiskt silkesmaterial som har bearbetats för att få en maximal seghet, flexibilitet och stötdämpning.

LÄS MER OM LEXUS NYA STOLKONCEPT

För att ge dig bästa möjliga Lexus-upplevelse använder vi och våra partners cookies på vår webbplats. Om du fortsätter utan att ändra i dina inställningar antar vi att du medger till mottagande av cookies på Lexus webbplats.

LÄS MER