Finansiering

FINANSIERING

Attraktiva och flexibla finanslösningar för olika behov och önskemål.

main menu lexus brand

DESIGN INNOVATION

Denna del visar upp några av våra mest slående designkoncept.

hybrid cars

HYBRIDBILAR

Lexus Hybrid Drive: En intelligent kombination av el- och bensindrift.

lexus service

ÄGA EN LEXUS

Att äga en Lexus är mycket mer än att äga en bil.

NYHETER OCH HÄNDELSER

TILLBAKA TILL ARTIKLARNA

LEXUS IS PASSERAR MILJONSTRECKET

Vit Lexus IS framifrån

Lexus kompaktsedan IS har blivit en stor framgång. Sedan den lanserades 1999 har nu över en miljon IS-bilar sålts världen över. I Sverige är IS i dag den näst mest populära Lexus-modellen och samtliga svensksålda Lexus IS är numera fullhybrider.

Lexus IS är den första Lexus-modellen som utvecklats specifikt för den europeiska marknaden, som nu svarar för närmare 20 procent av den globala IS-försäljningen.

När den första IS-generationen kom för 17 år sedan var det redan då en sportig kompaktsedan, med siktet inställt på en för Lexus ny och yngre målgrupp. Den var utrustad med en rak 6-cylindig 2,0-litersmotor som drev på bakhjulen och följdes snart upp med en kraftfull 3,0-litersmotor. Sedan dess utvecklades IS i flera steg, bland annat med en kombikupé, en cabriolet samt inte minst den uppmärk­sammade högprestanda­modellen IS F med 5,0-liters V8-motor på 423 hästkrafter.

Den nuvarande generationen Lexus IS lanserades 2013 och är den första som erbjuds som fullhybrid. Drivlinan har blivit en succé, inte minst här i Europa, där 90 procent väljer fullhybridversionen IS 300h. I Sverige är andelen hybrider i praktiken 100 procent.

Hybriddrivlinan i Lexus IS 300h består av en 2,5-liters Atkinson-bensinmotor som samverkar med en kraftfull elmotor. Trots en sammanlagd systemeffekt på 223 hästkrafter har modellen klassledande lågt CO2-utsläpp, från 97 gram/km, vilket gör att Lexus IS 300h klassas som miljöbil i Sverige. Bränsledeklarationen vid blandad körning är endast 4,2 liter/100 km.

Fullhybridtekniken har blivit något av ett signum för Lexus. Den är en viktig del i företagets ambitiösa miljömål, som bland annat innefattar en minskning av koldioxidutsläppen med 90 procent till år 2050. Tekniken ger dels en god bränsleekonomi och därmed också låga CO2-utsläpp, dels möjliggör den en hög komfort utan att kompromissa med körglädjen.

Lexus har det bredaste hybrid­utbudet av alla på marknaden. Av de åtta Lexus-modeller som i dag säljs på den svenska marknaden finns samtliga med fullhybriddrift – från premiumkompaktmodellen CT 200h till SUV-modellen RX 450h och den fullstora premiumsedanen LS 600h.

För att ge dig bästa möjliga Lexus-upplevelse använder vi och våra partners cookies på vår webbplats. Om du fortsätter utan att ändra i dina inställningar antar vi att du medger till mottagande av cookies på Lexus webbplats.

LÄS MER