Finansiering

FINANSIERING

Attraktiva och flexibla finanslösningar för olika behov och önskemål.

main menu lexus brand

DESIGN INNOVATION

Denna del visar upp några av våra mest slående designkoncept.

hybrid cars

HYBRIDBILAR

Lexus Hybrid Drive: En intelligent kombination av el- och bensindrift.

lexus service

ÄGA EN LEXUS

Att äga en Lexus är mycket mer än att äga en bil.

TILLBAKA TILL ARTIKLARNA

LEXUS OCH WEINSTEIN COMPANY SÖKER NÄSTA GENERATIONS FILMSKAPARE

SÄSONG 4 AV LEXUS SHORT FILMS TAR NU
EMOT NYA BIDRAG

På Tokyo Short Film Festival tillkännagav Lexus och Weinstein Company den fjärde säsongen av prisbelönade Lexus Short Films. Inför varje ny säsong presenterar Lexus ett tema, ämnat att inspirera och engagera aspirerande filmskapare. Temat för säsong 4 är FÖRVANDLING, vilket är sprunget ur Lexus varumärkesfilosofi att skapa det fantastiska genom att förvandla det ordinära till extraordinärt.

Filmskapare kan lämna in sina bidrag genom Withoutabox, filmindustrins främsta verktyg för inlämning av bidrag. Samarbetet mellan Lexus och Weinstein Company ger aspirerande filmskapare en unik möjlighet att utforska filmkonsten med all den senaste teknologin, stöttad av renommerade branschexperter. Mentorskapet för tankarna till upplägget på Lexus fabriker där våra mästerhantverkare, eller ”Takumi” lär ut sitt hantverk till kommande generationer.

Säsongs 4 kommitté består av den Oscarsnominerade manusförfattaren och skådespelaren Taylor Sheridan (känd för filmerna Hell or High Water, Sicario och TV-serien Sons of Anarchy) samt nyckelpersoner från Weinstein Company och Lexus. Kommittén går igenom bidragen och väljer ut fyra finalister. Joey Horvitz kommer därefter att, tillsammans med The Weinstein Company, hjälpa till med produktionen av filmerna.

”Lexus Short Films-projektet är ett sätt för oss att ge tillbaka, och stödja de kreatörer som alltid har inspirerat oss som varumärke. Vi har kommit långt sedan säsong 1 tack vare vårt fantastiska samarbete med Weinstein Company som delar vår passion för att stödja nya talanger, skådespelare såväl som kreatörer.” säger Spiros Fotinos, Global Head of Brand Management and Marketing på Lexus. Spiros tillade ”Årets tema är verkligen spännande för oss, då det driver oss som ett varumärke. Att göra det ordinära extraordinärt är hur vi kan skapa fantastiska upplevelser.”

Den 1 juni, tillkännagav Lexus och Weinstein Company de fyra prisvinnande finalisterna från säsong 3 genom en spännande onlinerelease: Game, Friday Night, MESSiAH och The Nation Holds Its Breath. Filmerna kommer också finnas uppe för streaming på Prime Video, via Amazon Video Direct samt www.LexusShortFilms.com såväl som andra kanaler. Filmerna från säsong 3 deltog i över 65 filmfestivaler och vann flertalet jury- och publikpriser.

Weinstein Companys vice ordförande Harvey Weinstein sade, “Vi är glada över ännu ett partnerskap med Lexus, och att få släppa dessa fantastiska filmer online, med världen som publik. Varje filmskapares talang måste visas upp globalt och vi kunde inte vara mer nyfikna på vad våra nya filmskapare har på gång för nästa säsong, och temat förvandling.”

”Lanseringen av Lexus Short Films säsong 4, tillsammans med föregående säsongs spännande fyra finalistfilmer kommer inte bara locka aspirerande filmskapare att göra något nytt och spännande med sin karriär, utan understryker också slagkraften och värdet av partnerskapet mellan Weinstein Company och Lexus för filmskaparna.” sade David Glasser, COO och ordförande på Weinstein Company.

För att ta reda på mer om Weinstein Company och Lexus Internationals Lexus Short Films kan du besöka www.LexusShortFilms.com.

För att ge dig bästa möjliga Lexus-upplevelse använder vi och våra partners cookies på vår webbplats. Om du fortsätter utan att ändra i dina inställningar antar vi att du medger till mottagande av cookies på Lexus webbplats.

LÄS MER