Finansiering

FINANSIERING

Attraktiva och flexibla finanslösningar för olika behov och önskemål.

main menu lexus brand

DESIGN INNOVATION

Denna del visar upp några av våra mest slående designkoncept.

hybrid cars

HYBRIDBILAR

Lexus Hybrid Drive: En intelligent kombination av el- och bensindrift.

lexus service

ÄGA EN LEXUS

Att äga en Lexus är mycket mer än att äga en bil.

TILLBAKA TILL ARTIKLARNA

LEXUS DESIGN AWARD 2018
ANMÄL DIG NU

Nu fortsätter vårt tydliga fokus på att skapa en bättre värld genom design. Vi uppmanar därför till att du nu ska anmäla dig till Lexus Design Award 2018. Årets tema är ”CO-” ett latinskt prefix som betyder ”Tillsammans med” eller ”Tillsammans i harmoni”.

Vi tar tillvara på kreativa talanger

Lexus Design Award startade 2013 och är numera en internationell plattform som ska identifiera och uppmärksamma nästa generations globala kreatörer och designers. Varje år deltar tusentals unga talanger från hela världen med samma mål i fokus – de vill bli en av de tolv som går vidare till final.

Tolv finalister och deras kreativa arbete väljs ut för att presenteras på Milan Design Week 2018 – Salone Del Mobile, världens största designutställning.

Efter Milan Design Week 2018 kommer fyra utvalda bidrag få varsitt mentorskap med en etablerad global designer. Dessa fyra bidrag kommer också att tilldelas en produktionsbudget på tre miljoner JPY (över 200 000 kr) så att de ska kunna ta fram prototyper som bygger på deras vinnande kreativa idéer.

Årets tema ”CO-”

Temat för Lexus Design Award 2018 är ”CO-” vilket är ett latinskt prefix som betyder ”Tillsammans med” eller ”Tillsammans i harmoni”. Vi tror att design kan bidra till harmoni och därmed skapa en naturlig koppling mellan naturen och samhället. ”CO-” tillåter oss att utforska vår fulla potential genom ett skapa nya möjligheter via samarbete, koordination och kommunikation.

Nu har du, som ung designer, möjligheten att utforska ”CO-” för att inspirera till en bättre värld.

Domare och mentorer

Domarna som bedömer bidragen är välrenommerade kreatörer från olika designgenrer. Mentorskapet som är ett av de eftertraktade priserna kommer att utföras av ansedda designers som är skickliga på att ge konstruktiv kritik och vägleda de tävlande i rätt riktning. Självklart delar både domare och mentorer vår syn på att design kan göra världen till en bättre plats att leva på.

Domare och mentorer kommer att presenteras i augusti 2017.

Utställningen

Under Milan Design Week 2018 kommer alla finalisters bidrag att presenteras i vår monter. Varje domare kommer sedan få tillgång till de fyra prototyperna för att till sist kunna utse en vinnare. För tidigare finalister, och framför allt för tidigare vinnare, har tävlingen inneburit en fot in i yrkeslivet. Men framför allt har de fått möjligheten att utveckla sina idéer till användbara produkter.

Så anmäler du dig

Anmälan till Lexus Design Award 2018 kan skickas in från den 24 juli till den 8 oktober. Besök LexusDesignAward.com för mer information.

De tolv finalisterna kommer att presenteras i början av 2018.

För att ge dig bästa möjliga Lexus-upplevelse använder vi och våra partners cookies på vår webbplats. Om du fortsätter utan att ändra i dina inställningar antar vi att du medger till mottagande av cookies på Lexus webbplats.

LÄS MER