Finansiering

FINANSIERING

Attraktiva och flexibla finanslösningar för olika behov och önskemål.

main menu lexus brand

DESIGN INNOVATION

Denna del visar upp några av våra mest slående designkoncept.

hybrid cars

HYBRIDBILAR

Lexus Hybrid Drive: En intelligent kombination av el- och bensindrift.

lexus service

ÄGA EN LEXUS

Att äga en Lexus är mycket mer än att äga en bil.

TILLBAKA TILL ARTIKLARNA

LEXUS DESIGN AWARD 2017

Mentorerna Lexus Deisgn Award 2017

MENTORERNA

NERI & HU
Arkitekter och gränsöverskridande designers

Neri och Hu mentorer Lexus Design Award 2017

Lyndon Neri och Rossana Hus Shanghai-baserade företag Neri & Hu Design and Research arbetsfält omfattar så gott som hela världen. Specialiteten är projekt där olika designområden överlappar varandra och skapar en ny paradigm i arkitekturen. 2014 korade den inflytelserika tidskriften Wallpaper* Neri & Hu till Designer of the Year. Och året innan hade företaget valts in i U.S. Interior Design Hall of Fame. De två tror starkt på att forskning är nyckeln till att varje designprojekt får sina unika lösningar. Neri & Hu, som arbetar såväl med arkitektur som inredning, masterplanering, grafisk design och produktformgivning inser att dagens byggnadsproblem sträcker sig långt bortom gränserna för traditionell arkitektur. Snarare än att starta från en formalistisk design förankras Neri & Hus projekt i ett dynamiskt samspel mellan erfarenheter, detaljer, material, form och ljus.

MAX LAMB
Designer

Max Lamb Mentor Lexus Design Award 2017

Max Lamb leker med traditionerna i landsbygdens landskap – med stranden som gjuteri, stenbrottet som verkstad och de avverkade idegranarna i hemtraktens Chatsworth som både objekt och material. Men han är lika fascinerad av staden, och hans förmåga att anpassa sig och reagera på olika miljöer skapar föremål som är unika för sin tid och plats. Max är inte låst vid ett enda material eller en process, inte heller lockas han av design som ett medel för att lösa problem. Snarare utnyttjar han materialets inneboende kvaliteter för att locka fram dess naturliga möjligheter och skönhet. Hans metoder är både hög- och låg-tech och han fungerar både som formgivare och som tillverkare. Han har ett nära samarbete med gjuterier och fabriker i den omfattning som projektets komplexitet kräver. Men det finns alltid en kontinuitet i de principer han tillämpar - kärlek till materialet, en hyllning till processen och till den mänskliga kapaciteten och dess begränsningar.

ELENA MANFERDINI
Designer och arkitekt

Elena Manferdini Mentor Lexus Design Award 2017

Elena Manferdini som är grundare och ägare av Atelier Manferdini har sitt kontor i Venice, Kalifornien. Hon har arbetat med design-, konst- och arkitekturprojekt i USA, Europa och Asien inklusive The Pavilion på Museum of Contemporary Art i Los Angeles. Hon har också samarbetat med internationellt kända företag, som till exempel Swarovski och Sephora och hennes arbeten har presenterats i tidskrifter som Elle, Vogue och New York Times. För närvarande är hon Graduate Chair vid South California Institute of Architecture samtidigt som hon ställer ut internationellt och föreläser runt om i världen, på senare tid bland annat vid MIT, Princeton, Tsinghua University och Bauhaus. 2013 tilldelades hon COLA-stipendiet för stöd till produktion av originalkonstverk. 2011 fick hon också ett prestigefyllt flerårigt stipendium från United States Artists (USA), samtidigt som hennes Blossom design för Alessi belönades med The Good Design Award.

SNARKITECTURE
Arkitekter och konstnärer

Snarkitecture Mentorer Lexus Design Award 2017

Arsham Daniel och Alex Mustonen grundade Snarkitecture 2008. Det är ett samarbete med experimentella metoder i gränslandet mellan konst och arkitektur. Ända sedan studietiden vid Cooper Union i New York delar de två ett stort intresse för just skärningspunkten mellan konst och arkitektur. Deras allra första uppdrag var för Dior Homme. Namnet Snarkitecture har de tagit från Lewis Carrolls nonsensdikt om fantasidjuret Snarken “The Hunting of the Snark”, eller Snarkjakten som den heter på svenska. Snarkitecture arbetar både med permanenta arkitektoniska projekt och funktionella objekt med nya och fantasifulla syften vilka skapar ögonblick av förundran, engagemang och interaktion mellan människor och den omgivande miljön. Genom att förvandla det familjära till det extraordinära får Snarkitecture arkitekturen att göra det oväntade.

För att ge dig bästa möjliga Lexus-upplevelse använder vi och våra partners cookies på vår webbplats. Om du fortsätter utan att ändra i dina inställningar antar vi att du medger till mottagande av cookies på Lexus webbplats.

LÄS MER