Finansiering

FINANSIERING

Attraktiva och flexibla finanslösningar för olika behov och önskemål.

main menu lexus brand

DESIGN INNOVATION

Denna del visar upp några av våra mest slående designkoncept.

hybrid cars

HYBRIDBILAR

Lexus Hybrid Drive: En intelligent kombination av el- och bensindrift.

lexus service

ÄGA EN LEXUS

Att äga en Lexus är mycket mer än att äga en bil.

TILLBAKA TILL ARTIKLARNA

LEXUS DESIGN AWARD 2017

Jury Lexus Design Award 2017

JURYN

PAOLA ANTONELLI
Curator

Paola Antonelli Jurymedlem Lexus Design Award 2017

Antonelli började på The Museum of Modern Art i New York 1994 och har idag titeln Senior Curator vid institutionen för arkitektur och design samt är dessutom MoMA-chef för forskning och utveckling. Hon har föreläst bland annat på TED, World Economic Forum i Davos och under flera andra internationella konferenser. Hon har som målsättning att envist arbeta för förståelsen av design tills att dess positiva inflytande är till fullo erkänt och verkligen också utnyttjas i praktiken. Hon arbetar för närvarande med flera utställningar om modern design och på States of Design, en bok om den mångfald av designområden som existerar i dagens värld.

ARIC CHEN
Curator

Aric Chen Jurymedlem Lexus Design Award 2017

Aric Chen är Lead Curator vid avdelningen för design och arkitektur på M+, det nya synnerligen spännande museet för visuell kultur som är under uppbyggnad i Hongkongs West Kowloon Cultural District. Han har tidigare varit kreativ ledare för Beijing Design Week, där han ansvarade för den framgångsrika nylanseringen under 2011 och 2012. Chen har också varit curator för och organiserat ett stort antal utställningar och projekt på muséer, biennialer och andra internationella evenemang. Han är även en flitigt förekommande medarbetare i publikationer som New York Times, Monocle, Architectural Record och PIN-UP.

TOYO ITO
Arkitekt

Toyo Ito Jurymedlem Lexus Design Award 2017

Ito utexaminerades 1965 från University of Tokyo, Institutionen för Arkitektur. Till hans mest uppmärksammade projekt hör Sendai Mediatheque, Tama Art University Library (Hachioji), Taiwan University College of Social Sciences, ‘Minna no Mori’ Gifu Media Cosmos. Just nu har han ett antal projekt under utveckling, bland annat: National Taichung Theatre (Taiwan), New Athletic Field and Sports Park (preliminärt namn) i Aomori plus flera andra. Bland hans många utmärkelser kan nämnas Architectural Institute of Japan Prize, Guldlejon vid Venedig-biennalen, Royal Gold Medal från The Royal Institute of British Architects och Pritzker Architecture Prize.

BIRGIT LOHMANN
Chefredaktör på designboom

Birgit Lohmann Jurymedlem Lexus Design Award 2017

Birgit Lohmann är född i Hamburg men studerade industridesign i Florens innan hon flyttade till Milano, där hon bott och arbetat sedan 1987. Hon har anlitats som formgivare och produktutvecklingschef för ett flertal italienska arkitekter och formgivare i världsklass. Hon har även arbetat som designhistoriker inom rättsväsendet och för internationella auktionsfirmor. Som forskare och föreläsare har hon hållit i seminarier om industriell design på ett antal prestigefyllda internationella universitet. 1999 grundade hon designboom, där hon för närvarande är chefredaktör, chef för utbildningsprogrammet samt curator för internationella utställningar.

ALICE RAWSTHORN
Designjournalist

Alice Rawsthorn Jurymedlem Lexus Design Award 2017

Alice Rawsthorn skriver om design i International New York Times och i konstmagasinet frieze. Hennes senaste bok Hello World: Where Design Meets Life undersöker formgivningens inverkan på våra liv: igår, idag och imorgon. Hon föreläser också om design på globala evenemang som till exempel TED och World Economic Forums årliga möten i Davos. Rawsthorn som har sin bas i London, är styrelseordförande i Chisenhale Gallery och för den moderna dansgruppen Michael Clark Company och sitter även i styrelsen i Whitechapel Gallery. Hon har tilldelats Brittiska Imperieorden (OBE) för tjänster inom design och konst.

YOSHIHIRO SAWA
Eventansvarig

Yoshihiro Sawa Jurymedlem Lexus Design Award 2017

Yoshihiro Sawa tog en Bachelor of Science i Engineering and Design vid Kyoto Institute of Technology. Sedan han började på Toyota Motor Company 1980 har han haft en rad olika designrelaterade jobb, bland annat som Chief Officer of Global Design, Planning Division. I april 2016 utsågs Sawa till Executive Vice President för Lexus International.

För att ge dig bästa möjliga Lexus-upplevelse använder vi och våra partners cookies på vår webbplats. Om du fortsätter utan att ändra i dina inställningar antar vi att du medger till mottagande av cookies på Lexus webbplats.

LÄS MER