Finansiering

FINANSIERING

Attraktiva och flexibla finanslösningar för olika behov och önskemål.

main menu lexus brand

DESIGN INNOVATION

Denna del visar upp några av våra mest slående designkoncept.

hybrid cars

HYBRIDBILAR

Lexus Hybrid Drive: En intelligent kombination av el- och bensindrift.

lexus service

ÄGA EN LEXUS

Att äga en Lexus är mycket mer än att äga en bil.

TILLBAKA TILL ARTIKLARNA

“YET” ÄR TEMAT FÖR LEXUS DESIGN AWARD 2017.

NU VÄLKOMNAR VI BIDRAG TILL TÄVLINGEN.

Nu har Lexus International officiellt meddelat att Lexus Design Award 2017 är öppen för bidrag. Tävlingen som lanserades 2013 har som mål att stimulera idéer som kan bidra till en bättre framtid. Det blir alltså nu femårsjubileum för den här internationella designtävlingen för unga lovande designers och kreatörer.

Det kreativa temat för Lexus Design Award 2017 är “Yet”. Det engelska ordet ”Yet” är i sammanhanget något svåröversatt, men kan tolkas som ”trots det” eller ”men ändå”. Det handlar alltså om när motsatser möts och ljuv musik uppstår.

“Hos Lexus ger “Yet”-filosofin oss modet att kombinera element som från början ser ut att vara oförenliga. Som till exempel överlägsen åkkomfort MEN ÄNDÅ spännande kördynamik. Ordet “Yet” betyder att vi inte kompromissar utan istället harmonierar för att skapa synergieffekter vilka kan avslöja oväntade, men spännande nya möjligheter. “Yet” är katalysatorn som kan utlösa en explosion av kreativ potential. “Yet” driver Lexus att utforska visionära design- och teknikgränser vilka kommer att forma morgondagen“ säger Yoshihiro Sawa, Lexus International Executive Vice-President.

De tävlande välkomnas att lämna innovativa designlösningar och kreativa tolkningar som visar insikt i själva innebörden av årets tema.

Lexus Design Award 2017 kommer att presentera de tolv finalisterna och deras bidrag för design-världen under Milan Design Week 2017. Fyra av de tolv finalisterna kommer att få hjälp av internationellt framstående mentorer för att ta fram en prototyp av sitt bidrag. Produktionsbudget per prototyp är maximalt tre miljoner japanska yen, vilket motsvarar ca 260 000 SEK. Finalisterna kommer att få presentera sina bidrag för en jury som bedömer de fyra prototyperna och utser en Gran Prix-vinnare, vilken kan få möjligheten att se sin prototyp i produktion.

Tidigare Lexus Design Award-vinnare har fått möjlighet att visa upp sina talanger på den internationella scenen. Det vinnande bidraget 2015, Emanuela Corti och Ivan Paratis Sense-Wear, väckte till exempel senare uppmärksamhet på designevent både i Tokyo och Moskva. Och 2016 års Grand Prix-vinnare, designteamet AMAMs bidrag “AGAR PLASTICITY – A POTENTIAL USEFULNESS OF AGAR FOR PACKAGING AND MORE” har dragit till sig stort internationellt intresse och teamet har blivit inbjudna att ställa ut på flera internationella mässor. Vi på Lexus känner oss stolta och hedrade att kunna uppmuntra och få sätta strålkastarljuset på unga lovande kreativa talanger, vilket i sin tur skapar internationella möjligheter med potential för uppdrag och samarbeten i såväl den privata som den offentliga sektorn.

Anmälningar till Lexus Design Award 2017 tas emot från den 10 augusti till den 16 oktober 2016. De tolv finalisterna kommer att meddelas tidigt 2017.

För mer information, vänligen besök LexusDesignAward.com

För att ge dig bästa möjliga Lexus-upplevelse använder vi och våra partners cookies på vår webbplats. Om du fortsätter utan att ändra i dina inställningar antar vi att du medger till mottagande av cookies på Lexus webbplats.

LÄS MER