Finansiering

FINANSIERING

Attraktiva och flexibla finanslösningar för olika behov och önskemål.

main menu lexus brand

DESIGN INNOVATION

Denna del visar upp några av våra mest slående designkoncept.

hybrid cars

HYBRIDBILAR

Lexus Hybrid Drive: En intelligent kombination av el- och bensindrift.

lexus service

ÄGA EN LEXUS

Att äga en Lexus är mycket mer än att äga en bil.

TILLBAKA TILL ARTIKLARNA

LEXUS OCH NERI OXMAN FÖRENAR TEKNIK OCH BIOLOGI I MILANO

Neri Oxman och Lexus samarbete i Milano

Lexus har nu presenterat planerna för sin utställning YET, som är en del av årets designmässa Salon del Mobile i Milano. I år sker det i samarbete med den spännande och uppmärksammade formgivaren och arkitekten Neri Oxman från MIT Media Lab och hennes team Mediated Matter Group.

Neri Oxman är en kreativ pionjär inom sitt område som verkar i designens och arkitekturens absoluta fram­kant. Hon är känd för sina arbeten där digitala tillverkningstekniker kan samverka med den biologiska världen. Hennes vision om en symbios mellan naturen och dess synbarliga motsats tekniken står i stark samklang med Lexus YET-filosofi*.

På utställningen gestaltar Neri Oxman och hennes Mediated Matter Group YET-filosofin i form av en omslut­ande multidimensionell installation med ljus och skuggor, som skapats med hjälp av ny teknik utvecklad av Oxmans team.

Lexus presenterar också bidragen från de tolv finalisterna i Lexus Design Award, där de visar hur de vill om­sätta YET-filosofin på sina egna originella och uppfinningsrika sätt.

Det är i år tionde gången som Lexus deltar och ställer ut på Milanomässan, vilket är en manifestation av varu­märkets mång­åriga passion för design och innovation.

Kollage av finalister Lexus Design Award 2017

Utställningen äger rum den 4–9 april på designmuseet La Triennale di Milano i Parco Sempione, som är medel­punkten under designmässan.

ÖVERSIKT UTSTÄLLNING

Namn

LEXUS YET

När

4-9 april, kl 10.30-22.00 (Pressvisning: 3 april, kl 11.00-18.00)

Var

La Triennale di Milano, Viale Alemagna 6, Milano, Italien

Tema

YET

Delutställningar

  • “YET” skapad av utvalda designers
  • De 12 finalist bidrag från Lexus Design Awards 2017 (4 prototyper och 8 presentationer)
  • Tillbakablick från Lexus utställningar på Milano designvecka sedan 2005

Organisatör

Lexus International

* YET-filosofin står för att Lexus söker vidga de kreativa ramarna genom att sammanfoga till synes oförenliga storheter. Ledorden är ”Harmonisera istället för att kompromissa”. De resulterande synergierna möjliggör genombrott, och uppenbarar möjligheter bortom fantasins gräns.

För att ge dig bästa möjliga Lexus-upplevelse använder vi och våra partners cookies på vår webbplats. Om du fortsätter utan att ändra i dina inställningar antar vi att du medger till mottagande av cookies på Lexus webbplats.

LÄS MER