Finansiering

FINANSIERING

Attraktiva och flexibla finanslösningar för olika behov och önskemål.

main menu lexus brand

DESIGN INNOVATION

Denna del visar upp några av våra mest slående designkoncept.

hybrid cars

HYBRIDBILAR

Lexus Hybrid Drive: En intelligent kombination av el- och bensindrift.

lexus service

ÄGA EN LEXUS

Att äga en Lexus är mycket mer än att äga en bil.

TILLBAKA TILL ARTIKLARNA

”YET”-FILOSOFIN

Finalisterna utsedda Lexus Design Award 2017

FINALISTERNA I LEXUS DESIGN AWARD 2017 ÄR NU UTSEDDA

Lexus International har nu utsett de 12 finalisterna i Lexus Design Award 2017. Priset instiftades 2013 för att hjälpa till att stimulera idéer som kan bidra till en bättre morgondag. I år är det alltså femårsjubileum för tävlingen som riktar sig till unga, lovande formgivare och kreatörer världen över. Och i år lockade Lexus Design Award med temat ”YET” inte mindre än 1 152 bidrag med deltagare från hela 63 länder.

”YET”, eller ”men ändå” eller ”trots det” som vi kanske skulle säga på svenska, är den filosofiska själen i Lexus innovationsarbete. Och därför också ett speciellt lämpligt tema för jubileumsåret. “Yet”–filosofin inspirerar oss till att hitta synergieffekter genom att förena till synes oförenliga mål, som till exempel att formge en bil med både ett luftigt, rymligt inre och ett mycket aerodynamiskt yttre. Att harmoniera motsägelsefulla element kan uppenbara oväntade, men spännande nya möjligheter. “Yet” är katalysatorn som kan utlösa en explosion av kreativ potential. “Yet” driver Lexus att utforska visionära design- och teknikgränser vilka kommer att forma morgondagen upplevelser.

I november 2016 samlades juryn bestående av världsberömda formgivare och kreativa mentorer för att bedöma de insända bidragen. Efter långa diskussioner och mycket noggranna utvärderingar korade juryn 12 finalister.

Bland dessa 12 valdes sedan fyra ut vilka, med hjälp av kunniga mentorer, fick ta fram prototyper av sina bidrag.

För att ge kreativ hjälp och stöd till de fyra slutfinalisterna anlitade Lexus Design Award 2017 fyra välkända mentorer: de gränsöverskridande formgivarna/arkitekterna Neri & Hu, designern Max Lamb, designern/arkitekten Elena Manferdini och konstnärerna/arkitekterna Snarkitecture.

De fyra färdiga protoyperna kommer att vara en del av Lexus utställning på årets Milan Design Week, och där visas tillsammans med de åtta andra finalisternas bidrag. Evenemanget börjar 3 april med en pressdag där pristagarna presenterar sina bidrag och fortsätter sedan för allmänheten från den 4 till och med den 9 april. Juryn kommer att slutbedöma de fyra prototyperna och utse Grand Prix-vinnaren, vilket också blir finalen på Lexus Design Award 2017.

Mer om Lexus medverkan på 2017 Milan Design Week* kommer att finnas på Lexus webbplats i mitten av februari.

*Världens största designmässa är även känd under namnet Salone Del Mobile. Utställningskategorierna är möbler, mode och textil och mässan är fylld av event och spännande utställningar.

För att ge dig bästa möjliga Lexus-upplevelse använder vi och våra partners cookies på vår webbplats. Om du fortsätter utan att ändra i dina inställningar antar vi att du medger till mottagande av cookies på Lexus webbplats.

LÄS MER