Finansiering

FINANSIERING

Attraktiva och flexibla finanslösningar för olika behov och önskemål.

main menu lexus brand

DESIGN INNOVATION

Denna del visar upp några av våra mest slående designkoncept.

hybrid cars

HYBRIDBILAR

Lexus Hybrid Drive: En intelligent kombination av el- och bensindrift.

lexus service

ÄGA EN LEXUS

Att äga en Lexus är mycket mer än att äga en bil.

TILLBAKA TILL ARTIKLARNA

”LEXUS - A JOURNEY OF THE SENSES”

I TIO ÅR HAR LEXUS DELTAGIT I VÄRLDENS STÖRSTA DESIGNEVENT SALONE DEL MOBILE DI MILANO (MILANOS DESIGNVECKA). GENOM SAMARBETEN MED VÄRLDSBERÖMDA FORMGIVARE SKAPAS UNIKA INSTALLATIONER DÄR LEXUS VILL VISA SIN VISION AV ETT ÄKTA PREMIUMMÄRKE OCH SIN UNIKA TOLKNING AV DESIGN.

Årets Lexus-bidrag heter “LEXUS – A JOURNEY OF THE SENSES” och tar oss med på en resa genom tre zoner skapade av den franske formgivaren Philippe Nigro. I varje avdelning stimuleras våra fem sinnen på en rad olika sätt.

Våra sinnen är inneboende i alla sammanhang i våra liv och gör det möjligt att bilda oss uppfattningar om vår omvärld. Under det synnerligen breda temat där syn, hörsel, fysisk känsel, lukt och smak ingår, öppnar sig en värld av möjligheter. Temat är högst relevant för Lexus, eftersom hela körupplevelsen handlar om sinnena; från synen av bilens eleganta yttre formgivning till att höra motorns fintrimmade sång och känna hur bilen lyder genom skarpa kurvor. Allt hänger samman.

Philippe Nigro: “När jag besökte Lexus fabriker för att se hur bilarna designas och byggs blev jag mycket imponerad av hur stor omsorg och noggrannhet som läggs ner, inte bara på det yttre utan även på små till synes obetydliga interiördetaljer. Det var denna nya insikt som ledde mig till det ”inifrån och ut”-koncept som gör det möjligt för besökarna att uppleva det vackra ur alla möjliga vinklar.”

Genom att avslöja saker som annars normalt döljs bjuder Lexus in besökaren till nya upptäckter och nya upplevelser i var och en av de tre zonerna.

Zon 1: Nya insikter i Lexus design

Ett skräddarsytt Lexus-koncept är placerat i centrum av den här exklusiva installationen. Med hjälp av speciella speglar skapas oväntade vinklingar vilka skapar en flod av rörelse som verkligen stimulerar fantasin.

Konceptbilen som är skapad av Lexus europabaserade designstudio ED², är ett perfekt exempel på Lexus passion för framtidens designtrender.

Zon 2: Lexus Design Award 2015 – Idéer som formar framtiden

Här presenteras de tolv finalisterna i Lexus Design Award 2015 och deras bidrag. Besökarna välkomnas först i en ”träfoajé” som leder in till utställningen där finalisternas prototyper visas tillsammans med en skärmutställning. Rummet har en lugn rogivande atmosfär så att besökaren kan fullt ut uppleva originaliteten och kreativiteten i bidragen.

Zon 3: Upplev de fem sinnena

Här inbjuds besökaren att utforska tre ”kokonger” konstruerade av ett intrikat spjälverk av trä. Kokongerna är döpta till “Regn”, “Trä” och “Jord” och skapar miljöer där besökaren kan njuta av mästerkocken Hajime Yonedas skapelser när de rör sig genom en känslofylld, högst annorlunda Lexus-upplevelse.

I den första kokongen får besökarna ”regnflingor” och leds därefter in i ett mörklagt rum där de får uppleva känslan och ljudet av fallande regn.

Innan de sedan går in i nästa rum bjuds de på handgjord choklad och får sedan känna doften, ljudet och smaken av skogen.

Till slut får man njuta av en skål ”Jordens soppa” innan man går in i ett vackert universum där de blinkande stjärnorna i mörkret symboliserar Moder Jords livskraft.

”LEXUS – A JOURNEY OF THE SENSES” visas för allmänheten från tisdag den 14 april till söndagen den 19 april, mellan kl 11.00 och 21.00 i Lexus Spazio – La Torneria, Via Tortona 32, Milano.

En förhandsvisning för pressen hålls måndagen den 13 april från kl 10.00 till 18.00.

Officiella Hashtags:#LexusDesignAward, #MilanDesignWeek

För att ge dig bästa möjliga Lexus-upplevelse använder vi och våra partners cookies på vår webbplats. Om du fortsätter utan att ändra i dina inställningar antar vi att du medger till mottagande av cookies på Lexus webbplats.

LÄS MER