Finansiering

FINANSIERING

Attraktiva och flexibla finanslösningar för olika behov och önskemål.

main menu lexus brand

DESIGN INNOVATION

Denna del visar upp några av våra mest slående designkoncept.

hybrid cars

HYBRIDBILAR

Lexus Hybrid Drive: En intelligent kombination av el- och bensindrift.

lexus service

ÄGA EN LEXUS

Att äga en Lexus är mycket mer än att äga en bil.

TILLBAKA TILL ARTIKLARNA

NU ÄR DET KLART VEM SOM VANN LEXUS DESIGN AWARD 2015

EN MERITERAD TÄVLINGSKOMMITTÉ UTSÅG PARET EMANUELA CORTI OCH IVAN PARATI (CARAVAN) TILL VINNARE AV LEXUS DESIGN AWARD 2015 FÖR SIN INNOVATIVA KOLLEKTION ”SENSE-WEAR”.

Årets tävlingstema hette ”Senses”. Och valet baserades på de fyra finalisternas presentation av sina prototyper. De ställdes ut tillsammans med de övriga 11 finalisterna i Lexus monter “Lexus – A Journey of the Senses”. I år lockade Lexus Design Award ett stort antal bidrag, många genomsyrade av underbart kreativa idéer. I enlighet med temat ”Senses” appelerade många av bidragen till våra fem sinnen och då snarare till känslomässiga än rent konkreta aspekter på livet.

”Lexus – A Journey of the Senses” på Spazio Lexus vid Torneria i Milano öppnades för publiken den 14 april. Utställningen, som skapats av den välkände designern Philippe Nigro och stjärnkocken Hajime Yoneda bjöd på en fantastisk upplevelse och öppnade alla sinnen på vid gavel.

"Lexus – A Journey of the Senses"

”Lexus – A Journey of the Senses” gav en bred och spännande upplevelse på temat ”Senses”. Våra fem sinnen är ett ”koncept” som är helt fundamentalt för Lexus bilbyggarkonst. När Philippe Nigro inför utställningen besökte en Lexus-fabrik blev han djupt imponerad av hur mycket omsorg som läggs inte bara på ytan utan också på små omärkliga kupédetaljer. Detta ledde fram till hans ”inifrån-ut”- koncept som gjorde det möjligt för åskådaren att uppleva skönhet ur alla upptänkliga vinklar. Genom att avslöja detaljer som normalt är dolda för ögat bjöd Lexus in besökaren att göra nya upptäckter och uppleva nya, annorlunda saker i var och en av Lexus-monterns tre avdelningar.

Zon 1: Engagera sinnena

En specialversion av Lexus konceptbil LF-SA, vilken premiärvisades på Genève International Motor Show 2015 spelade huvudrollen i den första utställningsdelen. Bilen stod mitt i rummet omgiven av massor av konvexa speglar vilket gav helt oväntade spegelbilder och skapade ett flöde som verkligen stimulerade fantasin.

Zon 2: Utforska sinnena

Årets Lexus Design Award drog 1 171 bidrag från hela 72 länder. De tolv finalisternas bidrag, vilka presenterades i form av fyra prototyper och åtta skärmar visades i Lexus-monterns andra avdelning. Här fanns naturligtvis också Grand Prix-segrarna Emanuela Corti och Ivan Paratis (Caravan) vinnande bidrag ”Sense-Wear”. Flera av bidragen kunde bjuda besökaren på interaktiva upplevelser. Rummet hade en tyst och fridfull stämning som gjorde det möjligt att verkligen uppleva kreativiteten i de olika tävlingsbidragen och fundera på deras potential att kunna bidra till samhällsutvecklingen.

Zon 3: Upplev de fem sinnena

Samarbetet mellan Philippe Nigro och den japanske stjärnkocken Hajime Yoneda ledde i det här rummet fram till att även en smått sensationell smakupplevelse kunde läggas till helheten. Yoneda, som själv har en Lexus, hade funnit inspirationen i sina egna färder genom naturen, där alla fem sinnen varit på helspänn.

För att ge dig bästa möjliga Lexus-upplevelse använder vi och våra partners cookies på vår webbplats. Om du fortsätter utan att ändra i dina inställningar antar vi att du medger till mottagande av cookies på Lexus webbplats.

LÄS MER