Finansiering

FINANSIERING

Attraktiva och flexibla finanslösningar för olika behov och önskemål.

main menu lexus brand

DESIGN INNOVATION

Denna del visar upp några av våra mest slående designkoncept.

hybrid cars

HYBRIDBILAR

Lexus Hybrid Drive: En intelligent kombination av el- och bensindrift.

lexus service

ÄGA EN LEXUS

Att äga en Lexus är mycket mer än att äga en bil.

TILLBAKA TILL ARTIKLARNA

DIOMEDEIDAE

Människan kan undermedvetet ta in fler detaljer än man kanske kan tro. ”Diomedeidae” är ett interaktivt konstverk som gör det möjligt att få tillgång till platser som våra medvetna sinnen sällan fokuserar på.

”Diomedeidae” genererar elektricitet genom sina egna flaxande rörelser, vilka triggas av att man drar ner och släpper en vikt. Skenet från lysdioderna, som är kopplade till piezoelektriska element, försvagas utifrån de dämpade vibrationerna.

Människan är mycket känslig för sådana rörelser som förknippas med livets existens, eftersom den känsligheten sedan urminnes tider varit viktig för människans överlevnad. ”Diomedeidae” flaxar likt en fågel med sina vingar, glöder försiktigt som en manet i havet eller som en eldfluga som flimrar till för ett kort ögonblick. Svängningen och ljuset visualiserar direkt hur energin förändras och vädjar till våra sinnen med sina subtila fluktuationer. Med ljus och rörelse belönas betraktaren för att ha gett ”Diomedeidae” liv.

För att ge dig bästa möjliga Lexus-upplevelse använder vi och våra partners cookies på vår webbplats. Om du fortsätter utan att ändra i dina inställningar antar vi att du medger till mottagande av cookies på Lexus webbplats.

LÄS MER