Finansiering

FINANSIERING

Attraktiva och flexibla finanslösningar för olika behov och önskemål.

main menu lexus brand

DESIGN INNOVATION

Denna del visar upp några av våra mest slående designkoncept.

hybrid cars

HYBRIDBILAR

Lexus Hybrid Drive: En intelligent kombination av el- och bensindrift.

lexus service

ÄGA EN LEXUS

Att äga en Lexus är mycket mer än att äga en bil.

TILLBAKA TILL ARTIKLARNA

‘DESIGNING MOTION’

FIGURERNAS TILLBLIVELSE BLEV EN OTROLIG RESA .

Designen av gestalterna i ”Steps” började med skisser och modeller i lera för att hitta proportionerna. Skeletten och de geometriska skalen gjordes sedan i 3D och animerades för att man verkligen skulle kunna förstå vad som krävdes. Snart stod det klart att vikten skulle bli den stora utmaningen om marionettspelarna skulle kunna göra figurernas rörelser så naturtrogna och graciösa som möjligt. Och först då skulle ju jättarna kunna kännas levande.

För att kunna lösa viktproblemet och därmed också kontrollutmaningarna byggdes skeletten i kolfiber och till de supertunna men ändå mycket starka ytterskalet användes 3D-tryckteknik. Till slut polerades varenda centimeter av figurerna för hand för att få fram den önskade looken. Tack vare en avancerad designprocess och ett innovativt användande av nya tekniker blev jättarna lätta nog att kunna hanteras, förbluffande.

steps image 001 designing
steps image 002 designing

För att ge dig bästa möjliga Lexus-upplevelse använder vi och våra partners cookies på vår webbplats. Om du fortsätter utan att ändra i dina inställningar antar vi att du medger till mottagande av cookies på Lexus webbplats.

LÄS MER