Finansiering

FINANSIERING

Attraktiva och flexibla finanslösningar för olika behov och önskemål.

main menu lexus brand

DESIGN INNOVATION

Denna del visar upp några av våra mest slående designkoncept.

hybrid cars

HYBRIDBILAR

Lexus Hybrid Drive: En intelligent kombination av el- och bensindrift.

lexus service

ÄGA EN LEXUS

Att äga en Lexus är mycket mer än att äga en bil.

TILLBAKA TILL ARTIKLARNA

”THE REVEAL”

the reveal

DÅ OCH NU

”Skulle vi kunna bygga en fyrdörrars lyxbil som kan utmana de allra bästa?” Den oskyldiga frågan ställdes 1983 av Eiji Toyoda, som då var Toyotas styrelseordförande, till sin ledningsgrupp. Under de följande sex åren bevisade 60 formgivare, 1 400 ingenjörer och 2 300 tekniker att det var precis vad de kunde göra. Resultatet blev LS, en bil som fick massor av beröm och dessutom blev början på ett nytt premiumbilmärke.

Projektets framgång kan tillskrivas en rad olika faktorer, men i sin informativa bok ”Lexus: The Challenge to Create the Finest Automobile”, sammanfattar författaren Brian Long succén så här: ”Varje team fick i uppdrag att identifiera den konkurrent som ansågs bäst på just deras område, analysera varför den var bäst och till slut överträffa den standarden. De hade ingen tidsgräns och när dessutom den vanliga begränsningen att använda existerande komponenter inte fanns, befann sig de innovativa Lexus-teknikerna verkligen i sitt rätta element.”

LÄS HELA ARTIKELN PÅ ENGELSKA

För att ge dig bästa möjliga Lexus-upplevelse använder vi och våra partners cookies på vår webbplats. Om du fortsätter utan att ändra i dina inställningar antar vi att du medger till mottagande av cookies på Lexus webbplats.

LÄS MER