Finansiering

FINANSIERING

Attraktiva och flexibla finanslösningar för olika behov och önskemål.

main menu lexus brand

DESIGN INNOVATION

Denna del visar upp några av våra mest slående designkoncept.

hybrid cars

HYBRIDBILAR

Lexus Hybrid Drive: En intelligent kombination av el- och bensindrift.

lexus service

ÄGA EN LEXUS

Att äga en Lexus är mycket mer än att äga en bil.

TILLBAKA TILL ARTIKLARNA

”THE ICON”

the icon

DESIGNSKRIBENTEN NICOLE SWENGLEY HYLLAR DEN BERÖMDA SCHWEIZISKA KL0CKAN SOM I ÅR FYLLER 70.

Den minimalistiskt tidlösa klockan som i år blir 70 håller tiden åt en hel nation.

Schweiz har ett internationellt rykte för punktlighet och det är mycket tack vare den gamla klockan som sitter på nästan alla landets tågstationer. Den formgavs 1944 av Hans Hilfiker, en ingenjör på landets motsvarighet till vårt SJ och tillverkas av Moser-Baer under varumärket Mobatime. Klockan blev en omedelbar klassiker och idag finns den representerad på såväl Londons Design Museum som Museum of Modern Art i New York. För att inte tala om i hem över hela världen.

Visuellt sparsmakad design och smart teknik är anledningarna till att den fått ikon-status. Trots att urtavlan saknar siffror är det mycket lätt att se hur mycket klockan är, även på långt håll. Från början hade den bara minut- och timvisare, men 1953 lade Hilfiker till en röd sekundvisare, designad i form av stinsens signalspade. Genom att visa passagerarna exakt på sekunden när tågen kommer och går, blir den lilla detaljen en subtil påminnelse om den schweiziska järnvägens imponerande effektivitet.

LÄS HELA ARTIKELN PÅ ENGELSKA

För att ge dig bästa möjliga Lexus-upplevelse använder vi och våra partners cookies på vår webbplats. Om du fortsätter utan att ändra i dina inställningar antar vi att du medger till mottagande av cookies på Lexus webbplats.

LÄS MER