Finansiering

FINANSIERING

Attraktiva och flexibla finanslösningar för olika behov och önskemål.

main menu lexus brand

DESIGN INNOVATION

Denna del visar upp några av våra mest slående designkoncept.

hybrid cars

HYBRIDBILAR

Lexus Hybrid Drive: En intelligent kombination av el- och bensindrift.

lexus service

ÄGA EN LEXUS

Att äga en Lexus är mycket mer än att äga en bil.

TILLBAKA TILL ARTIKLARNA

MÄNSKLIG NATUR

human nature

FRAMTIDSSÄKER

EN NY FORSKNINGSANLÄGGNING BEVARAR AUSTRALIENS VÄXTLIV - ETT FRÖ ÅT GÅNGEN.

Två rektangulärt återspeglande strukturer sticker fram futuristiskt ur buskaget, glimmar i middagssolen och reflekterar det omgivande landskapet. Dessa förenas ur centrum för att bilda ett asymmetriskt kors och intill byggnaden åt norr finns en skogsmark bestående av den utrotningshotade arten Cumberland Plain och åt söder en plantskola. Dess lokalitet är mycket läglig för den lokala floran: ​​Detta är PlantBank, undangömt i ett lugnt hörn av Australian Botanic Garden, Mount Annan, en timmes bilfärd väster om Sydney - en byggnad avsedd för forskning och bevarande av Australiens inhemska växter.

Mer än fem procent av Australiens växtarter är utrotningshotade. "Växter utgör ett viktigt inslag i vår vardag, trots detta så prioriteras inte att dessa skyddas" säger John Siemon, forskare och PlantBanks projektledare. "De renar vattnet vi dricker, luften vi andas, de förser oss med kläder och mat, samt hjälper oss att bygga många av de strukturer vi bor eller arbetar i."

Fram till nyligen arbetade Siemon och hans team med 15 forskare och trädgårdsodlare i två jordbruksskjul. "Vi gjorde saker som du gör på ett sjukhus men med växter", säger han. Statliga medel och sponsring från privata och företag gjorde det möjligt att i oktober 2013 öppna forskningscentret som kostade 20 miljoner AU$. Vad är målsättningen? Att en dag förvara exemplar av alla Australiens 25 000 fröbärande inhemska växter i fröbank. "För de flesta arter har vi ännu inte avslöjat deras hemligheter, deras potential som föda, fiber eller som farmaceutiska produkter, vilket kan vara avgörande för vår överlevnad på jorden", säger Siemon. "Under tiden är detta den ultimata försäkringen mot förstörelse och förlust."

LÄS HELA ARTIKELN PÅ ENGELSKA

För att ge dig bästa möjliga Lexus-upplevelse använder vi och våra partners cookies på vår webbplats. Om du fortsätter utan att ändra i dina inställningar antar vi att du medger till mottagande av cookies på Lexus webbplats.

LÄS MER