2017 lexus hero hybrid

LEXUS CARE

ATT ÄGA EN LEXUS

INFORMATION OM ÅTERKALLELSE

ÅTERKALLELSE AV TAKATA-KROCKKUDDAR
INFORMATION

Som en del av Lexus fokus på kvalitet och säkerhet utökar Lexus återkallelsen av Takata-krockkuddar.

För oss på Lexus är alltid din säkerhet högt prioriterad. Därför övervakar vi våra modeller ute på vägarna genom att ständigt ha kontakt med en mängd olika källor. Om vi skulle upptäcka att någon av våra bilmodeller inte lever upp till den högt ställda standard som vi på Lexus har kommer vi att vidta omedelbara åtgärder. Och det är det vi gör just nu.


 

 
  2017 lexus care defining service

DEFINITIONEN AV SERVICE

SVERIGES MEST NÖJDA BILÄGARE. SEX ÅR I RAD.

Att köra en Lexus betyder så mycket mer än att köra vilken bil som helst – det är nästan som att vara medlem i en exklusiv klubb. Vi är extremt stolta över våra bilar och hoppas att du också kommer att bli det. Därför erbjuder vi också en ovanligt hög nivå på kundservice vilket resulterade i att vi under de sex år (2012-2017) som vi deltog i AutoIndex, Vi Bilägare och Loyalty Groups stora undersökning, fick utmärkelsen "Sveriges mest nöjda bilägare" – varje år.


 

 
  2017 lexus care your warranty

DIN GARANTI

LUGN OCH RO

Det är viktigt med lugn och ro. Det är därför Lexus har en omfattande nybilsgaranti*, som gäller i tre år eller 10 000 mil (vad som infaller först). Första året gäller ingen milbegränsning. Garantin täcker också:

 • Garanti mot ytrost och lackskador*, tre år utan milbegränsning.
 • Garanti mot genomrostning av karossen*, tolv år utan milbegränsning.
 • Vagnskadegaranti, tre år utan milbegränsning.
 • Lexus Euro Assistance 24, vägassistans dygnet runt i tre år utan milbegränsning.
 • Hybridgaranti*, fem år eller 10 000 mil** vilket som först inträffar.

*Gäller för material- eller tillverkningsfel. Kontakta din auktoriserade Lexus-återförsäljare för detaljerad information kring villkor.
**Genom årlig Hybridservice, förlängs garantitiden på hybridbatteriet tills bilen är 10 år. Förlängs med 1 år/1 500 mil.

03 AttServaDinLexus

LEXUS CARE

ATT SERVA DIN LEXUS

Lexus Care heter vårt serviceprogram, som finns där för att du ska kunna koncentrera dig på det trevliga med att ha en Lexus. Våra krav är stränga och vår servicepersonal är mycket välutbildad i ämnet Lexus, för att alltid kunna hålla din Lexus i bästa skick. Om du vill förlänga hybridgarantin på din Lexus så kan du göra det genom att serva din bil på en Lexus-auktoriserad serviceverkstad.

04 Hybridhälsokontroll

HYBRIDHÄLSOKONTROLL

FÖRLÄNG DIN GARANTI

Precis som med allt annat i en bil så är det värt att se över hybridbatteriet och andra hybridkomponenter med jämna mellanrum. Hybridsystemet i din Lexus omfattas av en garanti på 5 år eller 10 000 mil, vilket som först inträffar. Genom årlig hybridservice hos en auktoriserad Lexus-serviceverkstad förlängs garantitiden på hybridbatteriet med ett år/1 500 mil per tillfälle tills bilen är 10 år.


 

 
  2017 lexus care euro assistance

EURO ASSISTANCE 24

VAR DU ÄN ÄR, VAR DU ÄN BEHÖVER VARA

Om du någon gång behöver hjälp finns vårt assistansprogram, som gäller i tre år från det att bilen är ny, där för att hjälpa, i de allra flesta länder i Europa. Vart du än är på väg kommer vi att göra vårt yttersta för att ta dig dit. Lexus Euro Assistance 24 står stand by 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan, 52 veckor om året. Servicen inkluderar följande tjänster, helt utan självrisk:

 • Hjälp på plats, vid driftsstopp eller olycka
 • Bärgning
 • Hyrbil
 • Vidareresa
 • Hotellkostnader
 • Hämtning av bilen
 • Information och rådgivning

När din Lexus fyllt tre år kan du förlänga Lexus Euro Assistance 24 med ett år i taget för endast 539 kr/år fram till dess att bilen är 8 år. Om sista premien betalas dagen innan bilen blivit 8 år gäller Lexus Euro Assistance 24 tills bilen är 8 år och 364 dagar.
Om du önskar teckna ett 1-års avtal för Lexus Euro Assistance 24 och din Lexus inte fyllt 8 år räknat från 1:a dagen i trafik ringer du enklast vår kundtjänst på 0771 – 44 33 00. Du kan också teckna försäkringen hos din återförsäljare.
Vid behov av hjälp ringer du till Lexus Euro Assistance 24 larmcentral, inom Sverige 0771-24 80 00 och från utlandet +46 771 24 80 00.


 

 
  2017 lexus care financial services

LEXUS FINANCIAL SERVICES

PRISBELÖNT KUNDSERVICE

Lexus Financial Services är ett separat företag som är exklusivt dedikerat till de personer som kör en Lexus och erbjuder finansiella produkter och service i världsklass. Det innebär att de kan erbjuda flexibla lösningar med individuella och transparenta villkor. Lexus Financial Services hjälper till att förtydliga vilken finansiell lösning som passar just dig bäst. Lexus Financial Services inkluderar:

 • Finansiering och leasing för privat eller businesskund.
 • Bilförsäkring
 • Underhållspaket
 • Försäkring vid betalning

07 Försäkring

LEXUS CARE

LEXUS BILFÖRSÄKRING

I samarbete med Länsförsäkringar erbjuder vi en särskild Lexusförsäkring, Lexus Bilförsäkring Premium, som bland annat inkluderar:

 • Hyrbilsförsäkring upp till 90 dagar.
 • 10 års/15 000 mils maskin- och elektronikskadeförsäkring.
 • 0 kr i trafiksjälvrisk.
 • Ingen självrisk vid djurkollision, gäller även vagnskadegaranti.
 • Lägre självrisk vid skadegörelse.
 • Gräddfil till skadebesiktningen i händelse av skada.
 • Självriskreducering med 3 000 kr vid skador som täcks av vagnskadegarantin.

FÅ EXTRA RABATT FRÅN DIN ÅTERFÖRSÄLJARE

När du väljer Lexus Bilförsäkring Premium i samband med ditt bilköp hos en auktoriserad Lexus-återförsäljare får du ytterligare 15% rabatt på din försäkring. *Rabatt lämnas vid tecknande av försäkring hos återförsäljare som är anknuten försäkringsförmedlare till Länsförsäkringar. Rabatten omfattar inte trafikpremieskatt.

08 Kartuppdatering

KARTUPPDATERING

HITTA FRAM

Europa består av fyra miljoner kilometer väg - ett nät som hela tiden utvecklas. Lexus navigationssystem hjälper dig att hitta rätt väg.

Hjälpen du får är helt beroende av hur uppdaterat ditt system är. Därför är det viktigt att du kontinuerligt uppdaterar kartorna i ditt navigationssystem.


 

 
  09 Techdoc

LEXUS TECHDOC

TEKNISK INFORMATION

Välkommen till Lexus Teknisk Information (TechDoc). Här hittar du alla tillgängliga publikationer, till exempel reparationshandböcker, servicedatablad samt tekniska bulletiner.
För att få tillgång till TechDoc måste du först skapa ett kostnadsfritt konto. Därefter kan du välja att beställa böcker/CD eller en Internetprenumeration.

 • 
 

 
  2017 lexus care bluetooth compatibility

  BLUETOOTH-KOMPATIBILITET

  I STÄNDIG KONTAKT

  Bluetooth® gör att du enkelt och trådlöst kan koppla ihop din Lexus med en kompatibel telefon. Din mobil måste förstås ha Blutooth® och Hands-Free-Profil (HFP).
  Du kan kontrollera din telefon via vårt kompatibilitetsverktyg.

11 LES

LEXUS ELEKTRONISKA SERVICEBOK

FÖR FRISTÅENDE VERKSTÄDER

Registrera information om bilens servicehistorik med Lexus Elektroniska Servicebok. Informationen lagras centralt hos Lexus, skyddat mot stöld och bedrägeri, istället för i en pappersbaserad servicebok. Lexus Elektroniska Servicebok kommer att vara tillgänglig för fristående verkstäder efter godkännande av Lexus Sverige.