LEXUS SELF‑CHARGING HYBRID

VARFÖR ELHYBRID?

Kraften från en bensinmotor sömlöst sammankopplad med en innovativ elmotor.

KOMPROMISSLÖS EFFEKTIV PRESTANDA

Lexus självladdande elhybrider erbjuder bra bränsleekonomi och ett minskat CO2-utsläpp. Allt utan att kompromissa på prestanda. I detta avsnitt kan du utforska fördelarna och hitta svar på eventuella frågor. Du kommer snart att upptäcka varför så många förare väljer en självladdande elhybrid från Lexus.

2017 lexus understanding hybrid portrait self charging

ELHYBRIDENS FÖRDELAR

SJÄLVLADDANDE: DU BEHÖVER ALDRIG LADDA MED SLADD

Till skillnad från elbilar eller plug-in hybrider behöver du aldrig ansluta en självladdande elhybrid från Lexus till ett eluttag. De är alltid laddade och redo för nästa resa.

Föredrar du att glida runt i staden med vänner? Ska du ta med familjen på ett äventyr till helgen eller planerar du en längre bilsemester? Oavsett vad du har för behov finns det en självladdande elhybrid från Lexus som passar dig och din livsstil.

SÅ FUNGERAR EN ELHYBRID

 • HUR FUNGERAR LEXUS SJÄLVLADDANDE ELHYBRIDER?

  Lexus självladdande elhybrider kombinerar en intelligent bensinmotor med en avancerad elmotor. Teknologin väljer sömlöst vilken kraftkälla som är effektivast – baserat på din körstil. Elhybridtekniken hjälper dig automatiskt att förbättra bränsleeffektiviteten och när du kör på enbart elkraft ligger CO2-utsläppet på noll.

 • BEHÖVER JAG LADDA EN LEXUS?

  Nej. Vår självladdande elhybridteknik laddar automatiskt batterierna genom innovativ energiomvandling och avancerad regenerativ inbromsning.

 • ÄR INTE EN ELHYBRID DYRARE?

  Det finns inga extra driftskostnader eller underhåll för Lexus självladdande elhybrider. I själva verket är det på sikt mer sannolikt att du sparar pengar till följd av den minskade bränsleförbrukningen.

 • HUR PÅLITLIG ÄR MOTORN?

  Lexus självladdande elhybrider är lika pålitliga som vanliga bensin- eller dieselbilar. Dessutom är de extremt hållbara på grund av att både elmotorerna och generatorerna är helt underhållsfria.

 • PÅVERKAR ELHYBRIDTEKNIKEN PRESTANDAN?

  Aldrig. Våra modeller fungerar faktiskt bättre än standardfordon, särskilt när du börjar i EV-läge (elmotor) och låter drivlinan växla över till bensindrift först när ett behov uppstår.

 • HUR UNDERHÅLLER JAG MIN ELHYBRID?

  En årlig hybridhälsokontroll är det bästa sättet att se till att du får ut mest av din Lexus. Hybridhälsokontrollen är kostnadsfri och ingår när din Lexus är inne på service.


 

 
  2017 lexus understanding hybrid cinemagraph engine fallback

BEKYMMERSFRI KÖRGLÄDJE

Upplev hur en självladdande elhybrid ger direkt respons ute på vägen genom att den automatiskt växlar mellan två strömkällor.

 • 2017 lexus understanding hybrid portrait thoughtful living

  ELHYBRIDENS FÖRDELAR

  OMTÄNKSAMT LEVNADSSÄTT

  Att välja den av Lexus självladdande elhybrider som bäst passar din livsstil är enklare än vad man kan tro.

  Våra självladdande elhybrider är inriktade på bekvämlighet och är därmed utformade för att passa din livsstil. Oavsett om du använder din bil när du shoppar, ska på äventyr eller tar med familjen på en långweekend så är vi säkra på att det finns en modell för dig och din livsstil.

  Lexus innovativa drivlina är smidigt utformad och placerad för att du ska kunna njuta av de lyxiga kupéerna och det generösa ben- och bagageutrymmet.

 • 2017 lexus understanding hybrid portrait cleaner future

  ELHYBRIDENS FÖRDELAR

  EN RENARE FRAMTID

  Utsläppen från diesel- och bensinmotorer har visat sig ha en skadlig inverkan på miljön – både på global och lokal nivå. Detta har inneburit att vi på Lexus det senaste decenniet har jobbat hårt för att minska klimatpåverkan och att förbättra luftkvaliteten i våra städer.

  Det spelar ingen roll om det handlar om ingenjörskonsten som ligger till grund för vår miljövänliga teknik, minskade utsläpp under produktionen eller en tydlig återvinningskultur på våra kontor. Vi tar alltid ett miljömässigt ansvar och bidrar till en hållbar framtid i alla led.

  Lexus självladdande elhybrider är konstruerade för att hjälpa förare att minska sin negativa miljöpåverkan och ha ett ansvarsfullt förhållningssätt till miljön. Faktum är att vårt självladdande elhybridsystem sänker utsläppen till en tiondel mot 2014 års Euro 6 Diesel Standard. Det innebär att vi hjälper dig att värna om miljön utan att behöva kompromissa på vare sig prestanda, kvalitet, hantverk eller design.

 • 2017 lexus understanding hybrid portrait smarter economics

  ELHYBRIDENS FÖRDELAR

  ETT EKONOMISKT ALTERNATIV

  Lexus självladdande elhybridteknik är inte bara snäll mot miljön utan även din plånbok. Med överlägsen bränsleeffektivitet och minskade CO2-utsläpp kan du minska dina bilkostnader på ett effektivt sätt.

  Delar till hybriddriften, underhåll och service hanteras alla av våra högutbildade experter på Lexus Service. De erbjuder även en hybridhälsokontroll som en del av ditt bilägande för att din elhybrid ska rulla utan problem.

FÅ SVAR PÅ DINA FRÅGOR KRING HYBRIDDRIFT

Redan 2004 var vi pionjärer genom att vara den första lyxbilstillverkaren i världen med att erbjuda hybridteknik kombinerat med ren lyx. Det innebär att vi idag har den erfarenhet som krävs för att kunna erbjuda en av världens effektivaste hybridupplevelser. Om du har ytterligare frågor kan du utforska vår FAQ nedan eller kontakta din närmaste Lexus-återförsäljare.

 • VAD SÄRSKILJER EN BIL MED HYBRIDDRIFT?

  En bil med hybriddrift har två kraftkällor: en bensinmotor och en elektrisk motor. I ett elhybridsystem - som Lexus självladdande elhybrider har - kan bilen både drivas individuellt eller tillsammans med elmotorn. Ett hybridsystem övervakar dessutom dina körförhållanden och reglerar kraftfördelningen helt obemärkt. Resultatet är ökad effektivitet, lägre utsläpp och optimerad prestanda.

 • HUR FUNGERAR EN BIL MED HYBRIDDRIFT?

  Bensinmotorer fungerar bäst vid oförändrade hastigheter, medan elmotorer är bra för acceleration och vid låga hastigheter. Fördelen med hybridbilar är att du får uppleva det bästa av två världar.

  I Lexus självladdande elhybrider övervakar vår Power Control Unit körförhållandet och väljer obemärkt vilken strömkälla som ska användas. Systemet växlar sömlöst mellan de två kraftkällorna, eller kombinerar båda två. Det optimala valet är alltid gjort för dig, så du kan njuta av förbättrad kraft, snabb acceleration och dynamisk väghållning

  Lexus självladdande elhybrider har inte bara en finjusterad aerodynamik som tillsammans med elmotorn bidrar till en anmärkningsvärt låg bränsleförbrukning. Din Lexus är dessutom helt fri från CO2-utsläpp när du kör i elläget.

 • ÄR UNDERHÅLLET DYRARE NÄR MAN HAR EN ELHYBRID?

  En årlig hybridhälsokontroll är det bästa sättet att få mest nytta av din självladdande elhybrid. Hybridhälsokontrollen är kostnadsfri och ingår när du väljer Lexus. Vill du vara extra noggrann kan du när som helst boka in en extra hybridhälsokontroll.

 • ÄR ELHYBRIDER SÄKRA?

  Lexus självladdande elhybrider är utrustade med noggrant testade säkerhetsfunktioner. De är därmed precis lika säkra att köra som en bil med Diesel- eller bensinmotor.

 • VAD ÄR FÖRDELARNA MED EN ELHYBRID?

  En hybrid använder bara bränsle när det verkligen behövs. När du kör i låga hastigheter växlar hybriden sömlöst över till elkraft. Det betyder att en hybrid är effektiv och ekonomisk samtidigt som den har låga utsläpp, även när du accelererar. När du kör på elmotorn genererar din bil ett CO2-utsläpp som är lika med noll. Bilens övergripande prestanda är därmed optimerad för att du ska få så mycket kraft som möjligt utan att behöva kompromissa på din miljöpåverkan.

 • VILKA FÖRDELAR FINNS DET MED LEXUS SJÄLVLADDANDE ELHYBRIDER I RELATION TILL ANDRA HYBRIDER?

  Lexus självladdande elhybridteknik är originalet och därmed den hybridteknik som är testad under längst tid. Vi var redan 2004 pionjärer inom området och har sedan dess förfinat tekniken år efter år. Över en miljon självladdande elhybrider från Lexus har rest miljontals kilometer runt jorden sedan dess.

  Till skillnad från andra system kan Lexus självladdande elhybrider drivas av ren elkraft vid låga hastigheter. Det innebär ett CO2-utsläpp som är lika med noll samtidigt som bränsleförbrukningen är lika låg. Våra konkurrenter har mindre elmotorer som bara fungerar tillsammans med en bensinmotor. Lexus självladdande elhybriders batteri är dock så pass kraftfullt att det kan driva bilen framåt helt på egen hand.

 • KAN JAG VÄXLA MELLAN KRAFTKÄLLORNA?

  Det behövs inte. Vår intelligenta Power Control Unit systemet övervakar din körstil och växlar obemärkt mellan de olika kraftkällorna för att sänka utsläppen eller ge mer kraft när det verkligen behövs.

  Om du skulle vilja ha så låga utsläpp som bara är möjligt under hela din resa kan du välja att byta till att enbart använda elkraft under korta perioder – så länge körförhållandena tillåter.

 • KAN MIN ELHYBRID STÅ PARKERAD UNDER EN LÄNGRE TID UTAN ATT BATTERIET BEHÖVER LADDAS?

  Du behöver aldrig ladda en självladdande elhybrid från Lexus – den är alltid redo.

  Precis som i en konventionell bil kan batteriet ta slut om det inte används under en längre tid, till exempel när du har rest iväg på semester. I en Lexus är detta dock inte sannolikt men om det mot förmodan skulle hända startar bensinmotorn din bil utan problem.

  Det avancerade, kompakta, batteriet laddas effektivt när du kör genom ECB-R (elektroniskt styrd bromsregenerering). Denna smarta teknik tar hand om energin när du bromsar och omvandlar den sedan till el som batteriet laddas med.

 • VAD SÄRSKILJER LEXUS SJÄLVLADDANDE ELHYBRIDER FRÅN KONVENTIONELLA BILAR?

  Alla Lexus elhybrider har två kraftkällor: en bensinmotor och en elektrisk motor. Båda kan driva bilen framåt med egen kraft, eller så jobbar de tillsammans för att ge dig maximal effekt. Världens mest avancerade Power Control Unit övervakar dessutom din körning och kontrollerar på så sätt strömflödet utan problem. Resultatet är ökad effektivitet, lägre utsläpp och optimerad prestanda

  Oavsett vilken Lexus du väljer är det en bil som ligger i det absoluta premiumsegmentet. Det innebär att du får njuta av hög standard och ultimata körupplevelser. Och oavsett om du använder en Lexus privat eller i tjänsten kommer elhybridtekniken att hjälpa dig spara pengar, samtidigt som du minskar din miljöpåverkan.

 • BEHÖVER JAG LADDA EN LEXUS MED SLADD?

  Aldrig. Lexus självladdande elhybrider behöver aldrig laddas med sladd – de laddas när du kör och använder ECB-R: Elektroniskt styrd bromsregenerering när du bromsar.