MOTORSPORT

Få en inblick i Lexus intensiva motorsportengagemang genom att titta närmare på våra supersportbilar. Du kommer snart upptäcka den oslagbara körupplevelsen som utvecklats på racingbanan.

INSPIRATION FRÅN SUPERSPORTBILEN LFA

Supersportbilen LFA föddes ur ren passion och dedikation. Målet var att skapa en ultimat produktionsbil, en levande ikon som sätter en ny standard för vad du kan förvänta dig av en sportbil. Dessutom har LFA blivit vår egen måttstock som inspirerar framtida Lexus-modeller.

    lexus lfa born on track
    lexus legendary status

INSPIRATION FRÅN SUPERSPORTBILEN LFA

LEGENDARISK STATUS

Lexus LFA lanserades på den 41a Tokyo international Motor Show 2010 och har sedan dess varit ett levande bevis på hur långt vår F-filosofi kan ta oss. Den är helt enkelt ett riktmärke för supersportbilar i en ny tidsålder.

Produktionen var strängt begränsad och bara 500 exemplar av den här otroliga supersportbilen byggdes. Ett lågt nummer för en produktionsbil men en hög siffra när det kommer till hur pass mycket LFA påverkade bilvärlden. Men kanske framför allt oss på Lexus genom att LFA direkt har inspirerat LC och andra F-modeller i Lexus modellprogram.

RACE READY

Racingbanan är den mest utmanande miljön man kan hitta, något våra högpresterande bilar får uppleva från dag ett. De är utvecklade för att hjälpa våra team att utklassa rivalerna i både hastighet och prestanda.

    lexus race ready

RACE READY

ETT VINNANDE KONCEPT

Lexus är den första asiatiska biltillverkare som har vunnit långloppsserien VLN på Nürburgrings berömda Nordschleife. Och det var just RC F GT3-prototypen som totalsegrade i VLN-race nr 9 den 8 oktober 2016. Denna kompromisslösa Lexus-modell är utrustad med avancerad teknologi som optimerar den 540 hk starka motorn.

RC F GT3 är även utrustad med en rad aerodynamiska funktioner som möjliggör ett minimalt luftmotstånd, ökad höghastighetsstabilitet och effektiv kurvtagning. Alla viktiga ingredienser som tillsammans gör RC F GT3 till en stark spelare i ett racingteam.

RACINGKALIBRERAD LYX

När vi är ute på banan är alla våra sinnen på helspänn vilket gör att vi lär oss något nytt om bilen varje sekund. Vi tar sedan med oss lärdomarna till ritbordet och skapar sedan våra F-modeller och utrustningsnivån F SPORT utifrån den kunskap vi fått ute på banan.

 •     2017 lexus discover performance overview f models

  PRESTANDA

  F-MODELLER

  Genom att vara konkreta bevis på vår F-filosofi är våra F-modeller beviset för vår kärlek och passion för provokativ prestanda. Sätt dig framför ratten och upplev vad ren körglädje verkligen handlar om.

 •     2017 lexus discover performance overview f sport

  PRESTANDA

  F SPORT

  Välj den Lexus-modell som passar dig bäst och ge den sedan en kraftfullare karaktär. Utrustningsnivån F SPORT är inte bara visuell. De har även försetts med uppgraderad fjädring för en sportigare körupplevelse.