1 2020 motorsport hero

TECH1 RACING

NU KÖR VI!

För andra året i rad samarbetar vi med Tech1 Racing-teamet från Toulouse inför GT World Challenge Europe där målet är att vinna Silver Cup med den kaxiga Lexus RC F GT3.

FRANSKA TALANGER
I år har en ung fransk trio fått uppdraget att sitta bakom ratten under årets tävlingar. Aurélien Panis och Thomas Neubauer kommer att delta i sprintmästerskapet medan Timothé Buret kommer att köra i Endurance-serien. Trots en genomsnittlig ålder på blotta 23 år har teamet hunnit bygga upp en bra erfarenhet på grund av att de har jobbat tillsammans under flera race tidigare.

Genom att bekräfta Aurélien Panis som officiell förare visar Lexus att de gärna ger unga talanger möjligheten att skina. Aurélien är en lika begåvad som stabil förare och han har mycket god erfarenhet av ensitsracing. Dessutom har han imponerat under de senaste mästerskapen han har ställt upp i.

Timothé Buret har skaffat sin gedigna erfarenhet genom att delta ibland annat ELMS och Le Mans legendariska 24 timmars-race. Förra året förstärkte han även amatörlaget inför Total 24 Hours of Spa i en Lexus RC F GT3.

Thomas Neubauer är en förare full av energi och entusiasm, med stort fokus på att komma först över mållinjen. Han är den enda i vår trio som har deltagit under en hel säsong i GT3 vilket innebär att hans erfarenhet kommer att betyda mycket för hela teamet under de kommande racen.

  

  
    2 2020 motorsport long body
REDO FÖR RACING
"Jag är väldigt glad och stolt över att vara officiell förare i GT World Challenge Europe," säger Aurélien Panis - GT3 GTWCE Endurance Cup & Sprint Cup förare. Det är också ett sant nöje att vara tillbaka med Tech1 Racing-teamet som jag gjorde min debut med i Formel Renault 3.5 och som även gav mig chansen att tillsammans med Lexus delta under några tävlingar i Blancpain Sprint förra året.

"Vi är väldigt glada över att samarbeta med Lexus igen", säger Sarah Abadie, Team Manager på Tech1.
”Vi vill tacka Lexus för att de ger oss förtroendet att fortsätta jobba med RC F GT3 tillsammans. Vi är också mycket tacksamma utöver den tekniska och sportsliga sidan av samarbetet: Lexus har stöttat vår idé hela vägen och att skapa ett team med unga förare som ska bidra till att stärka detta fantastiska varumärke under GT är lika kaxigt som bilen de kör.

Nu är det upp till oss att vinna Silver Cups i GT World Challenge Europe och på så sätt placera Lexus i rampljuset.

"Lexus ser fram emot den nya säsongen med Tech1 Racing och Olivier Panis i World Challenge Europe Championship", säger Olivier Naus - Chef Brand, Events & Motorsport Lexus Europe. "Vi längtar tills bilen äntligen står på startlinjen!"

”2020 års laguppställningen med Aurélien, Thomas och Timothé är ett riktigt starkt startfält. Vi är övertygade om att dessa förare är framtiden inom motorsport och vi ser fram emot att se dem bakom ratten i Lexus RC F GT3.”

  

  
    3 2020 motorsport long body
FÖLJ HELA RACET
På grund av COVID-19 kunde den ursprungliga planeringen inte genomföras, men nu har GT World Challenge Powered by AWS reviderat racingkalendern för Europa.

Vi kommer att rapportera om varje lopp som äger rum och om vårt lags framgångar. Klicka här för att komma till GT World Challenge Europes officiella hemsida.