Röd Lexus RC årsmodell 2019

PUBLICERAT DEN: 2018-09-18

NYHETER OCH HÄNDELSER

SVENSKA PRISER FÖR NYA LEXUS ES - SVERIGEPREMIÄR I JANUARI

Lexus ES lanseras för första gången i Europa och Sverige. En unik kombination av lyxigt japanskt Lexus-hantverk och självladdande hybriddrivlina ger högsta komfort och minimal förbrukning. Tillgänglig för försäljning nu, premiär i januari och pris från 417 800 kronor.
Lexus ES lanserades första gången redan 1989, men det är först nu som den lyxiga sedanen kommer till Europa och Sverige. Nya ES är den sjunde generationens ES sedan lanseringen och blir den sjätte kärnmodellen för Lexus i Sverige bredvid CT, IS, helt nya UX, storsäljaren NX och RX och därmed också en viktig del i Lexus mål att nå 100 000 sålda bilar i Europa år 2020.
Nya ES lanseras självklart med självladdande hybriddrivlina där en 2,5-litersmotorn kombineras med elmotor. Drivning sker på framhjulen och plattformen är företagets nya GA-K (Global Architechture-K). Genom att kombinera 2,5-litersmotorn med en 120 hästkrafter stark elmotor och ett 244,8-volts NiMH-batteri uppnås en total systemeffekt om 218 hästkrafter i fjärde generationens elhybrid-drivlina. Bränsleförbrukningen vid blandad körning är låga 4,7 l/100 km och 106 gram CO2-utsläpp per kilometer enligt nya körcykeln NEDC-korr. Nya ES har bagageutrymme med 454 liters kapacitet.
Nya Lexus ES lanseras i fem utrustningsnivåer. Den generöst standardutrustade Comfort har bland annat bi-LED-strålkastare, eljusterbara framstolar och eljusterbar ratt, Tahara-klädsel, multimediasystem med 8”-skärm och tio högtalare, nyckellöst lås- och startsystem, taklucka i glas, aktiv ljudreducering och självklart det aktiva krockskyddsystemet Lexus Safety System+ som innehåller Pre-Crash-system, adaptiv farthållare, filhållningssystem, vägskyltsigenkänning och automatiskt avbländande helljus.
Utöver Comfort-versionen kan ES utrustas i ytterligare fyra versioner, antingen för maximal elegans och komfort i Executive- och Luxury-versionerna, eller i F SPORT och F SPORT S för en sportigare approach. Tolv exteriörlacker finns att välja mellan, precis som sex olika interiörer med bland annat Tahara-skinn och Semianilinskinn beroende på version.
Kombinationen av självladdande elhybrid och enastående hantverk gör nya ES unik. Utsläpp och förbrukningssiffror hör till de lägsta i klassen, vilket också ger låg skatt (1 262 kr/år enligt nya bonus/malus) samtidigt som detaljhantverket är i absoluta toppklass. Lexus fortsätter att leverera maximal kundnöjdhet och utsågs nyligen till segrare i brittiska WhatCar?s undersökning av driftsäkraste bilarna och tidigare i somras till det bilmärke med Frankrikes nöjdaste kunder.
PRISER - NYA LEXUS ES 300h

ES 300h Comfort: 417 800 kronor.

ES 300h Executive: 487 900 kronor.
Utrustning utöver Comfort med bl a 18-tumshjul, framstolar med förlängningsbar sittdyna och ventilation, elektrisk solgardin i bakrutan, Lexus navigation och elbaklucka.

ES 300h Luxury: 585 700 kronor.
Utrustning utöver Executive med bl a trippel LED-strålkastare med AHS och AFS, semianilinskinn, solgardiner i sidodörrarna bak, elektriskt justerbart baksäte, premiumnavigator med 12,3-tumsskärm, Mark Levinson-ljudanläggning med 17 högtalare, 11” head up-display, 360-graderskamera och trådlös laddare för mobiltelefonen.

ES 300h F SPORT: 498 000 kronor.
Utrustning utöver Comfort med bl a 19-tumhjul, trippel LED-strålkastare, unika F SPORT-stolar med F SPORT-klädsel och F SPORT-ratt. Svart innertak, adaptiv fjädring AVS och Lexus navigation.
Premiär sker under andra hälften av januari 2019 då nya ES också finns på plats hos de tio svenska Lexus-återförsäljarna. ES finns redo för beställning från och med nu. Kontakta en återförsäljare för att göra en intresseanmälan eller ta reda på mer.