2019 lexus ly 650 luxury yacht hero

07 / 09 / 2018

PREMIÄR FÖR NYA LEXUS LY 650: EN ENASTÅENDE YACHT

 • Att tillverka enastående bilar har varit en självklarhet för Lexus sedan företaget grundades 1989 och att göra varje detalj kring varumärket till ett hantverk är en möjlighet som Lexus fortsätter att ta. Nya LY 650 är därmed ännu ett exempel på hur Lexus utforskar nya marker och flyttar gränser såväl inom som utom bilvärlden.
  Lexus utvärderar ständigt vad en lyxig livsstil innebär och har därför involverat sig i den kulinariska världen och den för design och film för att ge fler möjlighet att integrera med varumärket. Lexus Internationals president, Yoshihiro Sawa, har slagit fast att Lexus är ett varumärke som ”utforskar nya vägar för att leverera innovativa och enastående upplevelser för våra gäster.” Och det är därför som Lexus har inlett samarbete med några av världens bästa och mest exklusiva leverantörer i olika branscher för att ytterligare leverera varumärkets devis till sina kunder: Experience Amazing.
  Det är också därför Lexus nu återvänder till den marina världen, och det med nya Lexus LY 650. Designad enligt varumärkets allra senaste designspråk, L-finesse, tar nya LY 650 över där det enastående konceptet Lexus Sport Yacht Concept tidigare lämnade.
 • 2019 lexus ly 650 luxury yacht landscape
 • LEXUS TAKUMIS OCH MARQUIS-LARSONS MÄSTARE

  Uppmuntrade av det stora publika intresset för Lexus Sport Yacht Concept och med företagets Executive Vice Presidents, Shigeki Tomoyama, önskan om att ”leverera en drömlik vision av den lyxiga livsstilen, en där en Lexus-yacht gör det möjligt att ta Lexus mobilitet även ut på vattnet” beslutades det att skapa en ny yacht. Uppdraget att bygga, sälja och serva den drömlika visionen gavs till Marquis-Larson Boat Group, mycket tack vare deras gedigna erfarenhet av skräddarsydda båtar och deras beprövade kapacitet, vilket också bevisades av deras arbete med att skapa Lexus Sport Yacht-konceptet.
  Marquis-Larson är baserade i Pulanski, USA och var den perfekta samarbetspartnern för att ta nästa steg i utvecklandet av Lexus yacht-design och kombinera den med deras gedigna erfarenhet av hantverksmässig tillverkning, modern teknik och inspirerande design. Den enorma kompetensen och kunskapen inom Marquis, där många har verkat inom företaget i 30 år, kompletterar också Lexus välkända tradition av Takumi-hantverkare som är extremt kompetenta i sin yrkesroll.
 • 2019 lexus ly 650 luxury yacht portrait

  L-FINESSE UTVECKLAS FRÅN BIL- TILL BÅTVÄRLDEN

  Många av de allra mest uppseendeväckande detaljerna från 42-fotskonceptet har också följt med in till produktionsmodellen av LY 650. Med 65 fot på längden (19,96 m) och 19 fot på bredden (5,72 m) utmärker sig den nya Lexus-yachten med markerade bågformade däck och markerade höfter. Den distinkta taklinjen med sin eleganta form ger en tydlig Lexus-taklinje som flyter in i akterns breda och höga höfter.

 • KOMMANDE MILSTOLPAR OCH KONTAKTINFORMATION

  Den första Lexus LY 650 väntas färdigställd under andra halvan av 2019 och kommer ha global debut i slutet av samma år. Personer som är intresserade av ytterligare information eller av att köpa en Lexus LY 650 ska kontakta:
  Matthew Vetzner
  Vice President of Marketing, Marquis-Larson Boat Group
  +1 920.822.3214
  mvetzner@marquis-larson.com

BAKGRUND

Lexus grundades 1989 för att utveckla och bygga de finaste och bästa bilarna någonsin och samtidigt leverera den bästa kundservicen. Sedan 2012 är Lexus International “företaget inom företaget” som koordinerar all central strategi, planering, design, utveckling och produktion för varumärket.
Den marina avdelningen Marine Business Department inom Toyota Motor Corporation (TMC) startades 1997 för att utveckla premium-yachter med hjälp av avancerad teknik och noggranna kvalitetskontroller som använts och förfinats i produktionen av Lexus-bilar. Toyota Marines Ponam-modeller har bland annat inkluderat sportfiskebåtar med 26 och 28 fots längd samt lyxiga hyttbåtar i 31, 35, 37 och 45 fots längd tillverkade i skrov av helsvetsad A5083-aluminium. Ponam-modellerna är utrustade med högeffektiva dieselmotorer baserade på de som också finns i Lexus GX 300d (4-cylindrig 3,0-liters turbodiesel) och LX 450d (4,5-liters dubbelturbo V8-diesel). Toyota Ponam-modellerna är marknadsledande inom premiumyachter i Japan.
Mellan 1998 och 2002 utvecklade och tillverkade också Toyota Marine modeller inom Epic-flottan. Det var glasfiberbåtar för vattenskidor och wakeboard, främst för USA-marknaden. Alla dessa drevs av en 4,0-liters bensin-V8 från Lexus LS 400.
Marquis-Larson Boat Group: Vi är övertygade om att det inte finns någon större frihetskänsla än att befinna sig på vattnet. Därför erbjuder vi sex lyxiga fritidsbåtar i storleksklassen från 16 till 52 fot: Den nya Marquis, Carver Yachts, Larso-familjebåtar, Larson FX fiskebåtar, Larson Escape ponton-båtar och Striper havsfiskebåtar.