lexus concept lf z hero

LF-Z ELECTRIFIED

TILLSAMMANS MED TRE KONSTNÄRER OCH DESIGNERS HAR VI SKAPAT EN VIRTUELL SERIE OM LF-Z ELECTRIFIED INTERIÖR

 • Vi lät den välkända skodesignern Salehe Bembury, konstnären Ondrej Zunka och modemärket Hender Scheme reflektera över bilmarknadens arv och framtid.
  För att fira världspremiären på LF-Z Electrified, en helelektrisk konceptbil som visar vägen framåt för Lexus som varumärke, har vi samarbetat med tre banbrytande konstnärer och designers. De som fick äran att skapa en ny inspirerande interiör var skodesignern Salehe Bembury, den digitala konstnären Ondrej Zunka och det japanska modemärket Hender Scheme. Alla fick i uppdrag att spegla Lexus resa mot en elektrisk framtid.
  Den virtuella serien samlar ambitiösa och innovativa talanger inom en rad kreativa skrån. Programmet introducerar en synergi mellan konst, mode, livsstil och teknik som utmanar status quo i bilindustrin. Kreatörerna handplockades av Lexus och exemplifierar Lexus kärnvärden: framtidsinspirerad design, traditionellt japanskt hantverk samt en tydlig synergi mellan människa och maskin.
  "LF-Z Electrified förkroppsligar framtiden för Lexus som varumärke. Det är därför spännande att se framtiden representerad av ett så brett spektra av designtalanger", säger Brian Bolain, chef för Lexus International.
  "Var och en av medarbetarna ger en ny energi som inte bara tolkar LF-Z interiör utan också undersöker teman som går att koppla till nästa kapitel hos oss på Lexus."
  Salehe Bembury: Blandar framtidens estetik med organiska material och ljusa färger
  Serien börjar med att vi får möta den prisbelönta skodesignern Salehe Bembury. Hans inredningskoncept tar oss med på en resa in i framtiden. Med sin naturnära designstrategi till LF-Z Electrified konceptualiserade Bembury en virtuell interiör som blandar både en futuristisk estetik med organiska material tillsammans med hans unika känsla för ljusa färger.
  "Jag vill att den här bilen ska kännas som en sömlös fusion mellan maskin och natur", säger Bembury. "Jag ville utnyttja maskinens funktion och fördelarna med naturen på ett hamoniskt sätt så att passagerarna känner sig väl omhändertagna på vägen mot deras nästa destination."
  Inredningskonceptet har sin grund i färger som är inspirerade av sandstenslandskap och andra naturliga toner. Inredningen består inte av traditionellt futuristiska material utan presenterar naturmaterial som ceder, kork och granit. Dessa naturliga material placeras bredvid textilier och mönster som refererar till Bembury's bakgrund inom sneaker-design. Här hittar vi mocka som används till ryggstödet och ett fingeravtrycksmotiv som ofta finns närvarande i designerns arbete, vilket skapar en unik personlig kontrollpanel.
  Denna gång har Salehe, precis som i sin skodesign, tagit steget bort från originella och förväntade materialval, silhuetter och berättande," säger Bolain. "Han är en av de mest spännande designerna i sneakervärlden just nu genom att lyckas förkroppsliga den djärva visionen och den energin som vi ser i Lexus framtid."
  Ondrej Zunka: Omfamnar sömlöst nya tekniker på ett noggrant och eftertänksamt sätt
  Ondrej Zunkas konceptbil tar ett steg bort från traditionell bildesign och transporterar Lexus LF-Z Electrified in i framtiden med hjälp av sci-fi-material och flerdimensionella nyanser långt bortom tid och rum. "Denna inredningsdesign är rent spekulativ, så jag valde att ta ut svängarna när det kommer till fantasi och kreativitet", säger Zunka. ”Jag ville få inredningen att kännas som om den inte gjordes av människor, utan snarare designades av sofistikerad artificiell intelligens. Jag ville gå förbi alla kända språk- och designkoncept och aktivt välja bort de material som vanligtvis används när man skapar fordonsinredning.”
  Zunka jobbar vanligtvis med digitala konstuttryck och valde därför att skapa en virtuell interiör som flyttar gränserna långt bortom funktionalitet och design. Den tekniska framtidsorienterade interiören har intelligent belysning längs bilens paneler som sätter en subtil stämning. Genomskinliga sittdynor i silikon med minnesskumliknande egenskaper och panoramatak, gjort av borstat krom, kompletterar Zunkas hyper-futuristiska vision för Lexus LF-Z Electrified .
  Hender Scheme: Skinnhantverk med ett tydligt japanskt arv
  Med sitt djupa fokus på skinnets naturliga materialegenskaper var det Tokyo-baserade modemärket Hender Scheme en naturlig samarbetspartner när vi ville låta framstående designers återspegla Lexus japanska arv. I LF-Z Electrified virtuella interiör föreställer Hender Scheme sig en inredning helt i skinn i kombination med LF-Z:s banbrytande teknik. Det obehandlade, organiska, materialet kommer att utveckla en "patina" över tiden vilket kommer göra inredningen unik i varje enskilt fordon. Konceptet speglar förarens relation till sitt fordon på ett unikt sätt.
  I en process som speglar de 60 000 timmar som krävs för att bli en av Lexus hantverksmästare, Takumi, vars profession är rotad i det specialhantverk som kommer från Asakusa, Tokyo. I början av processen där man väljer skinn krävs otrolig precision. Man måste kunna identifiera skinnets naturliga materialegenskaper såsom tjocklek och elasticitet. Därefter formas skinnet till taket, dörrarna, instrumentbrädan samt andra vackert omsluta interiöra detaljer.