2021 lexus among the stars hero

LEXUS NYHETER

LEXUS BLAND STJÄRNORNA NÄR RIDÅN GÅR UPP PÅ INTERNATIONELLA FILMFESTIVALEN I VENEDIG

  • Lexus är officiell bil under La Biennale di Venezia för femte året i rad
  • Helt nya NX, vår mellanstora SUV, i huvudrollen
  • Hyllade skådespelaren/regissören Edoardo Leo kommer berätta om Lexus nära koppling till "den sjunde konsten"
  • Lexus stödjer “Poltrone Rosse”-initiativet för att hjälpa artister
En hel cast av lyxiga SUV:ar, sedaner, coupéer och cabrioleter byter vägarna mot röda mattan när Internationella filmfestivalen "La Biennale di Venezia" öppnar på ön Lido i Venedig. För femte året i rad är Lexus officiell bil för festivalen vars 78:e upplaga äger rum mellan 1 och 11 september 2021.

35 bilar, som omfattar hela Lexus elektrifierade SUV-utbud, kommer att eskortera skådespelare, regissörer och välkända namn under hela festivalen. Förutom helt nya NX kommer även UX, RX, ES sedan och LC Coupé att spela huvudroller, tillsammans med sofistikerade LC Cabriolet och UX 300e - Lexus första helt elektriska bil.
EN DELAD PASSION FÖR OFÖRGLÖMLIGA UPPLEVELSER

Med storslagen utsikt över Lido i bakgrunden kommer de stora stjärnorna från vita duken att anlända till röda mattan i olika Lexus-modeller inför öppningsceremonin i Sala Grande, där den kända italienska skådespelaren Roberto Benigni kommer ta emot ett guldlejon för sina livsverk. Lexus passion för "den sjunde konsten" kommer att berättas av Lexus ambassadör Edoardo Leo, en hyllad skådespelare, regissör och manusförfattare. I hans tal kommer han att förklara hur de kvaliteter som gör filmvärlden unik, även speglas i Lexus värden som varumärke.

Samarbetet mellan magin på vita duken och Lexus länkas samman i den gemensammma strävan efter att skapa unika och oförglömliga upplevelser genom element som till synes kan verka obetydliga, men som definierar produktens slutgiltiga karaktär: noggrant genomtänkta detaljer, hantverk, innovation och vision.
HELT NYA NX

Kombinationen av detta förkroppsligas i helt nya NX, vår mellanstora SUV, som gör sin debut under festivalen. NX utvecklar Lexus vision om elektrifiering genom en ny och avancerad laddhybridteknik som levererar både prestanda och effektivitet på högsta nivå tillsammans med en slående exteriör och interiör design. Inte minst speglar den nya Tazuna-kupén filosofin med människan i fokus, vilket är själva hjärtat i Lexus design.

Nya NX bjuder även på nästa generations multimediasystem och uppkoppling i kombination med avancerad teknik för ännu högre säkerhet, komfort och bekvämlighet. NX ersätter en mycket framgångsrik modell som såldes i över 175 000 exemplar och påbörjar därmed ett nytt kapitel i Lexus historia.
LEXUS STÖTTAR KONSTEN

Edoardo Leo kommer också att belysa det samarbete som Lexus har engagerat sig i inom underhållningssektorn. Efter en mycket svår tid för konstbranschen, stödjer Lexus "Poltrone Rosse" som är ett crowdfunding-initiativ tillsammans med UNITA, National Union of Theatre and Audiovisual Interpreters, för att hjälpa artister, och framförallt gravida kvinnor. Röda fåtöljer kommer att placeras ut på olika torg i fem italienska städer (inklusive Venedig under Biennale Cinema 2021), där skådespelare kan slå sig ner tillsammans med sina fans och samtala om passionen för vita duken. Intäkterna för initiativet går till olika projekt som genomförs av UNITA.

"Lexus är stolta över att kunna visa upp sina bilar i den här storslagna miljön medan vi också belyser varumärkets nära koppling till filmvärlden genom Edoardo Leo och dess stöd till de som tolkat festivalen,” säger Maurizio Perinetti, Direktör för Lexus Italien. “Venedig är också ett tillfälle att presentera nya NX som är en sann juvel som representerar vår vision kring elektrifierad mobilitet och förkroppsligar allt det bästa av teknik, komfort och design.”