NYA LEXUS STRUCTURAL BLUE

Naturens färger har alltid förundrat människan. Och nu har vi på Lexus skapat en nyans som med naturens kraft har en bländande utstrålning som sticker ut på vägen.

 • 2018 lexus lc blue natures brilliance

  VI HAR FÅNGAT NATURENS KRAFT

  Structural Blue är mycket mer än bara ett en ny nyans i vår färgpalett. Det är resultatet av Lexus fokus på hur avancerad teknologi kan resultera i fantastiska innovationer. I detta fallet har vi lyckats skapa en färg som är djupare, mer glänsande och i huvudsak mer "blå", än någonsin tidigare.

  Structural Blue presenterades för första gången på en Lexus LC som visades upp på Genève-Motor Show 2016. Färgen fick en bra respons och har nu gått till produktionsstadie vilket ger LC en extra exklusiv framtoning.

  Den nya nyansen blir tillgänglig när du väljer specialversionen av LC med namnet LC Structural Blue Edition. En limiterad utgåva som med all säkerhet kommer att bli det självklara valet för konnässören som värderar kombinationen mellan avancerad teknik och uråldrig hantverkstradition signerat Lexus Takumis.

 • 2018 lexus lc blue achieving impossible

  GÖR DET OMÖJLIGA MÖJLIGT

  Uppdraget att utveckla Structural Blue genomfördes av Lexus Tech Centers i USA och Japan, i samarbete med VIAVI Solutions Inc - en ledande leverantör av optiska beläggningar och pigment.

  Structural Blue är resultatet av 15 år av exceptionella tekniska utmaningar. Ingenjörerna arbetade med de grundläggande principerna för ljus och reflektioner för att kunna skapa en unik effekt som gör att färgen upplevs som blåare än vad den i själva verket är.


 

 
  2018 lexus lc blue full width
2018 lexus lc blue inspired by luminance

INSPIRERAD AV LJUSETS REFLEKTIONER

I våra ingenjörers intensiva strävan efter att skapa en ny färg hämtade teamet inspiration från naturen. Närmare bestämt Morphos-fjärilen som lever i Nord- och Sydamerika. Fjärilen är mest känd för sina djupa, skimrande, blåa vingar. En intressant detalj där vingarna i grunden är helt färglösa. Det blå vi ser kommer egentligen från ljusreflektionerna som uppstår när solens strålar når vingarnas mikroskopiska gitterstruktur. Samma effekt ville våra ingenjörer uppnå när de skapade Structural Blue. Men att producera den typen av skimmer och färgmättnad i en billack var mer krävande än vad våra ingenjörer först trodde. Lösningen var att utveckla en ny typ av flerskiktig pigmentstruktur.

Till en början verkade utmaningen för stor och komplex att genomföra, till och med för oss på Lexus. För att uppnå önskad effekt behövde vi skapa ett pigment med 40 separata lager. En process som helt enkelt tar för lång tid att genomföra under löpande produktion. Men vårt team gav inte upp. De fortsatte utveckla processen tills vi uppnådde samma lyster men med bara sju lager. Ett resultat som gjorde att vi kunde använda processen i produktionsledet men samtidigt få ett resultat som höll en extremt hög nivå.

 • 2018 lexus lc blue time intensive craftsmanship

  NOGGRANT HANTVERK

  Pigment, som används för att producera en ny färg i en produktionsprocess, tar åtta månader att framställa. Då genomgår färgen 12 produktionssteg och totalt 20 kvalitetsinspektioner. Färgen appliceras sedan på LC:s kaross, lager för lager, med 15-mikrometer mellan primern (grunden) och de övriga skikten.

  Färgen innehåller Nano-strukturer i form av supersmå flingor som genererar ett regnbågsskimmer. Detta gör att färgen ger intryck av att ständigt skifta beroende på ljusförhållandet. Konventionella pigmentfärger återspeglar mindre än 50 procent av ljuset från en blå färg men Structural Blue otroligt nära 100 procent. Detta blir möjligt genom att totalt 300g pigment med 300 miljarder pigmentflingor används när en Structural Blue tar form.

  Structural Blue genomgår därmed en utdragen process som däremot är nödvändig för att vi ska nå ett högt resultat. Detta betyder dock att endast två LC Structural Blue Edition kan produceras på en arbetsdag vid Lexus Motomachi-fabriken. Platsen som är LC:s högteknologiska hem.

 • 2018 lexus lc blue experience the lc

  UPPTÄCK LC STRUCTURAL BLUE

  Färgens exklusiva kvalitet kombineras i nya LC Structural Blue Edition med en rad utrustningsspecifikationer som gör denna limiterade Lexus helt unik.

  LC Structural Blue Edition erbjuds en V8-bensinmotor i LC 500 eller ett Multi Stage Hybrid-system med självladdande elhybridkraft i LC 500h. Oavsett vilket motoralternativ du väljer är LC Structural Blue Edition utrustad med 21” fälgar som perfekt kompletterar den unika coupén. Dessutom återspeglas den höga exklusiviteten i detaljer som instegsplattorna där det slitstarka materialet kolfiber används.

  Interiören går ton i ton med exteriören genom det interiöra temat Breezy Blue. En kombination av blått semianilin-skinn och accentuerande vita detaljer. Därtill har Breezy Blue orangea alcantara-detaljer vid växlingsväljaren och dörrpanelerna samt ett innertaket klätt i alcantara.

 • 2018 lexus lc blue additional features

  TILLVAL

  För att ladda LC Structural Blue Edition ytterligare kan du välja till Lexus Climate Concierge som håller en perfekt temperatur och luftkvalitet inne i kupén. Dessutom finns allt från Lexus Premium Navigation och Lexus Safety System + till en ljudanläggning från Mark Levinson® med 13 högtalare som tillval.

  Kontakta din närmaste Lexus-återförsäljare för att göra en intresseanmälan på LC Structural Blue Edition.

Next steps