LC Convertible Best Luxury Car Award Hero Image

LEXUS NYHETER

LEXUS LC CONVERTIBLE UTSÅGS TILL DEN BÄSTA LYXBILEN 2021 I WOMEN´S WORLD CAR OF THE YEAR.

 • Lexus LC 500 Cabriolet har utsätts till den bästa lyxbilen 2021 i Women's World Car of the Year (WWCOTY). Lexus första soft-top-modell är en av nio kategorivinnare som är kända för sin excellens i sitt segment, med hänsyn till kvaliteter, säkerhet, komfort och teknik.
  Som kategorivinnare går LC Cabriolet vidare till finalen där Årets bästa bil ska utses. Vinnare tillkännages av WWCOTY på den internationella kvinnodagen den 8 mars.
  Detta är det elfte året då WWCOTY utser årets bil. Juryn består av ett team med 50 biljournalister från 38 länder från fem kontinenter. Det är den enda juryn i fordonsvärlden som enbart består av kvinnor.
  En av domarna är Marta Garcia (Spanien), WWCOTYs verkställande direktör, och hon beskriver LC Cabriolet såhär: "Lexus LC 500 Cabriolet är en härlig galenskap att drömma om, en bil att lägga till på sin bucket list. Den har lyckats behålla all passion som en klassisk sportbilar har utan att använda enkla knep som en turboladdad motor för att fånga uppmärksamheten."
  Anat Daniel (Israel) kommenterade hur blandningen av lyx och japansk sportighet hjälper till att göra LC Cabriolet till en "unik och oförglömlig bil", medan Charleen Clarke (Sydafrika) säger att den är "helt fantastisk att köra."
  LC Cabriolet fångar andan i Lexus utveckling mot att bli ett exklusivt livsstilsvarumärke och ger på så sätt sina kunder körglädje, unik design och en hög nivå av hantverksskicklighet.
  Konceptversionen av LC Convertible presdenterades på Detroit Motor Show 2019. Vår Chief Designer Tadao Mori och hans team hade då lyckats utveckla den prisbelönta designen från flaggskeppskupén LC och på så sätt skapa en lika iögonfallande nedcabbad version."Endast minimala förändringar skiljer konceptversionen från produktionsversionen, som lanserades under 2020 och tog sin rättmätiga plats som en ambitiös halo-modell för hela Lexus-sortimentet.
  Konstruktörerna fokuserade på att skapa en bil som ser lika fantastisk ut med taket uppfällt som nedfällt. Därför tillämpade de Lexus berömda detaljfokus och investerade mycket tid i små men viktiga funktioner som den fällbar toppmekanism för att uppnå de perfekta linjerna utan att kompromissa med kupéns komfort eller lastutrymme. LC Cabriolet har en hög prestanda tack vare sin 5-liters V8-motor och 10-växlad direkta växellåda. Det gör att LC Cabriolet har en topphastighet på 270 km/tim (elektroniskt begränsad). Acceleration går från 0-100 km/h på bara fem sekunder medan den exakta aerodynamisk designen förhindrar att starka vindar tar tag i bilen när du kör i högre hastigheter. Kupén är dessutom vackert inredd med högkvalitativa material och återspeglar Lexus hantverkstradition i allt från design till komfort.
  Inför 2021 antog WWCOTY en ny omröstningsmetod där de tre bästa bilmodellerna i varje kategori valdes innan de enskilda vinnarna utsågs. De bilar som kvalificerade in till tävlingen presenterades mellan januari och december 2020. Och precis som tidigare år verifierades rösterna av den oberoende revisorn Grant Thornton på Nya Zeeland.
  För mer information om WWCOTY, var god besök https://www.womensworldcoty.com/.