lexus limitless co existence milan hero

”LIMITLESS CO-EXISTENCE” ÄR NAMNET PÅ LEXUS EVENT UNDER MILAN DESIGN WEEK - EN IMPONERANDE HYLLNING AV HARMONISK INDIVIDUALITET

Vi ser det som vårt uppdrag att skapa en bättre värld genom design, innovation och kreativitet. Med det som grund skapades "LIMITLESS CO-EXISTENCE" som är en milstolpe för oss på Lexus. En installation som visar att Lexus för 11:e gången positionerar sig som ett innovativt varumärke på en av världens största designutställningar - Milan Design Week.

LIMITLESS CO-EXISTENCE

Besökare kommer att få uppleva lika fantasifulla som tankeväckande design som visar hur samhället kan komma att se ut ur ett nästintill gränslöst perspektiv. Lexus ser design som en katalysator som driver fram förändring. Samtidigt är det en påminnelse om att vi alla måste bidra för att något ska kunna förändras. Design kan förvandla det vanliga till det extraordinära och därmed tala om för mänskligheten att våra möjligheter inom "CO-" är oändliga.
Eventets effektfulla huvudattraktion skapads av den japanska arkitekten Sota Ichikawa från doubleNegative Architecture. Installationen låter besökarna upptäcka "CO-" genom ett fyrdimensionellt perspektiv. Ichikawa, känd för att kombinera informationsteknologi med design för att återskapa det fysiska rummet, har skapat en upplevelse som sömlöst sammanför det digitala med det analoga. Den fantasifulla idén bygger på att alla individer befinner sig i världens mittpunkt vilket visualiseras via vertikala linor som var och en representerar individer runt omkring i världen. Rent visuellt ser linorna ut att vara oändliga genom att varje enskild lina lyser med hjälp av en egen separat ljuskälla. Det innebär att ingen lina hamnar i skuggan vilket visualiserar att varje individs åsikt är lika mycket värd. Genom att använda teknik och innovativt designspråk, uppnås det tilllsynes omöjliga.
Lexus passion för design har gett ökat intresse för varumärket de senaste åren och i Milano kommer Lexus därför att visa upp sitt senaste koncept - den innovativa Lexus LF-1 Limitless. Konceptbilen som stolt presenterar hur framtidens design från Lexus ser ut, känns och upplevs.
Lexus Design Event kan upplevas i det nyligen restaurerade Cavallerizze som ligger i Museo Nazionale della Scienza e della Tecnologia Leonardo da Vinci. Detta tidigare kloster och stall, härstammar från 1800-talet och genomgick en omfattande restaurering som en del av ett arkitektoniskt utvecklingsprojekt.
För att ytterligare förtrolla gästerna har en unik kulinarisk upplevelse skapats av en trio innovativa unga kockar från restaurangen ALTATTO, belägen i Milano. De kommer att transportera gästernas smak och syn till helt nya dimensioner genom att hedra temat ”LIMITLESS CO-EXISTENCE”. Förutom en oförglömlig smakupplevelse kommer besökare få möjlighet att se bidragen från de 12 finalisterna som har gått vidare i Lexus Design Award 2018. Dessutom kommer Lexus, på pressdagen den 16 april, att dela ut priset till Grand Prix-vinnaren framför världens mediauppbåd.

ETT SMAKPROV FRÅN LEXUS DESIGN EVENT I MILAN 2018