2021 lexus design award 2020

LEXUS DESIGN AWARD 2022: ANMÄLAN ÄR NU ÖPPEN

Lexus har nu tillkännagett att anmälan till Lexus Design Award 2022 är öppen. Bidrag kan skickas in från 13 juli till 10 oktober 2021 via digitala plattformen LexusDesignAward.com.

 • För tionde året i rad arrangeras den prestigefulla tävlingen som söker efter innovativa designidéer för en bättre morgondag.
  Lexus Design Award är en internationell designtävling som grundades 2013 i syfte att uppmärksamma och inspirera nästa generations designtalanger. Tio år senare fortsätter Lexus Design Award att utvecklas som en plattform för design och innovation som bidrar till en ljusare framtid.
  Deltagarna ska kunna presentera en kreativ idé som utgår från Lexus tre grundpelare: Förutse, Fängsla och Förnya.
  Idén ska kunna förhålla sig till de globala utmaningar som samhället står inför och även kunna kommunicera ett engagerande och innovativt sätt att bidra till en mer hållbar framtid med en hög nivå av glädje. Lexus söker efter fängslande design som kombineras med väl genomtänkta lösningar - design som på riktigt kan bidra till en ljusare framtid för människor och samhällen under alla olika omständigheter.
  En noga utvald jury kommer att bedöma inskickade bidrag från hela världen och slutligen välja ut sex finalister som kommer tillkännages tidigt under 2022. Finalisterna kommer därefter att att ha möjlighet att delta i ett mentorsprogram med fyra av världens främsta designledare som kommer att förse de tävlande med en unik möjlighet att ta del av deras kunskap och input. Personlig vägledning från dessa mentorer med olika bakgrund och inriktningar kommer att hjälpa finalisterna att ta fram prototyper som fångar potentialen i deras idéer.
  Finalisternas prototyper kommer att sponsras av Lexus med en budget på upp till 3 000 000 yen (ca 23 000 €) per finalist. Under våren 2022 kommer de sex finalisterna få presentera sina slutgiltiga verk för juryn som då kommer att välja ut en Grand Prix vinnare.
  Lexus kommer avslöja alla domare och mentorer till Lexus Design Award 2022 under hösten senare i år.

  Officiell hashtag: #lexusdesignaward