2018 lexus lda call for entries hub asset

LEXUS DESIGN AWARDS 2018 – ANMÄL DIG NU

Nu fortsätter vårt tydliga fokus på att skapa en bättre värld genom design. Vi uppmanar därför till att du nu ska anmäla dig till Lexus Design Award 2018. Årets tema är ”CO-” ett latinskt prefix som betyder ”Tillsammans med” eller ”Tillsammans i harmoni”.

TA HAND OM DESIGNTALANGER

Tolv finalister och deras kreativa arbete väljs ut för att presenteras på Milan Design Week 2018 – Salone Del Mobile, världens största designutställning. Efter Milan Design Week 2018 kommer fyra utvalda bidrag få varsitt mentorskap med en etablerad global designer. Dessa fyra bidrag kommer också att tilldelas en produktionsbudget på tre miljoner JPY (över 200 000 kr) så att de ska kunna ta fram prototyper som bygger på deras vinnande kreativa idéer.

KONCEPTET “CO-“

Temat för Lexus Design Award 2018 är ”CO-” vilket är ett latinskt prefix som betyder ”Tillsammans med” eller ”Tillsammans i harmoni”. Vi tror att design kan bidra till harmoni och därmed skapa en naturlig koppling mellan naturen och samhället. ”CO-” tillåter oss att utforska vår fulla potential genom ett skapa nya möjligheter via samarbete, koordination och kommunikation. Nu har du, som ung designer, möjligheten att utforska ”CO-” för att inspirera till en bättre värld.

DOMARE OCH MENTORER

Domarna som bedömer bidragen är välrenommerade kreatörer från olika designgenrer. Mentorskapet som är ett av de eftertraktade priserna kommer att utföras av ansedda designers som är skickliga på att ge konstruktiv kritik och vägleda de tävlande i rätt riktning. Självklart delar både domare och mentorer vår syn på att design kan göra världen till en bättre plats att leva på.
Domare och mentorer kommer att presenteras i augusti 2017.

UTSTÄLLNINGEN

Under Milan Design Week 2018 kommer alla finalisters bidrag att presenteras i vår monter. Varje domare kommer sedan få tillgång till de fyra prototyperna för att till sist kunna utse en vinnare. För tidigare finalister, och framför allt för tidigare vinnare, har tävlingen inneburit en fot in i yrkeslivet. Men framför allt har de fått möjligheten att utveckla sina idéer till användbara produkter.

SÅ ANMÄLER DU DIG

Anmälan till Lexus Design Award 2018 kan skickas in från den 24 juli till den 8 oktober. Besök LexusDesignAward.com för mer information. De tolv finalisterna kommer att presenteras i början av 2018.

LEXUS SHORT FILMS: SÄSONG 4 – ANMÄLAN ÄR ÖPPEN.