LDA 2021 Finalists Hero Image

LEXUS DESIGN AWARD

MÖT FINALISTERNA I LEXUS DESIGN AWARD 2021

  • Lexus presenterade idag de sex finalisterna i Lexus Design Award 2021, en global tävling som hyllats för att den uppmärksammar nästa generations kreativa talanger. Finalisterna valdes ut från totalt 2079 bidrag som kom från totalt 66 länder. Alla bidrag hade tre viktiga bedömningskriterier som grund - Anticipate, Innovate och Captivate. Finalisterna har fått jobba med mentorerna Joe Doucet, Sabine Marcelis, Mariam Kamara och Sputniko. De hjälpte deltagarna att förverkliga sina idéer som alla hade ett tydligt fokus - de vill bidra till en bättre morgondag.
    Mentorskapet är ett unikt och mycket attraktivt element när det kommer till Lexus Design Award. Sex finalister får den ovärderliga upplevelsen att få jobba nära några av världens mest kreativa genier. Mentorer ger finalisterna olika perspektiv och hjälper dem att förfina sina idéer på bästa möjliga sätt. På så sätt utvecklas varje idé till ett ännu mer innovativt förslag under den begränsade perioden på cirka tre månader. En fantastisk process där synergin mellan finalisternas nyfikenhet och mentorns passion möts i perfekt symbios.
    Mentor Mariam Kamara säger, ”Jag är imponerad över hur mycket arbete finalisterna har genomfört på så kort tid. De har verkligen tagit de råd och feedback vi har gett dem och visat stor passion och engagemang för att utveckla sina idéer till max. Det är uppenbart att de bryr sig om effekten som deras idéer kan få på samhället i stort. Den djupa medkänsla som alla visar är otrolig. Jag är så imponerad över allt de har lyckats uppnå hitintills.”
    De sex finalisterna kommer att presentera sina slutliga förslag för en jury som består av kända designers från hela världen: Paola Antonelli, Dong Gong, Greg Lynn och Simon Humphries. Till slut kommer en person stå som Grand Prix-vinnare. Denna vinnare tillkännages den 27 april!
  • Lexus Design Award lanserades 2013 och är en internationell tävling för framtidens desigtalanger, från hela världen. Priset handlar om att vi vill bidra till samhället genom att stödja framtidens designers vars arbete visar hur man kan skapa en bättre framtid. Sex finalister får möjligheten att tillverka en prototyp tillsammans med en världsberömd designer. Lexus Design Award ger global mediexponering som ofta leder till en professionell karriär.
    För mer information, besök LexusDesignAward.com Officiell Hashtag: #lexusdesignaward