hero

LEXUS DESIGN AWARD

LEXUS PRESENTERAR DEN TOLFTE UPPLAGAN AV MILAN DESIGN WEEK MED TEMAT "ATT LEDA MED LJUS"

På Lexus har vi en passionerad tro på att design kan förändra världen. Under mer än ett årtionde har Lexus belyst sin filosofi genom Lexus Design Event som gett besökare på Milan Design Week fantastiska upplevelser.
2019 är inget undantag och årets tema "Att leda med ljus" görs i samarbete med det globalt erkända designföretaget Rhizomatiks. De är kända för sitt fantasifulla sätt att använda teknologi för att hänföra sin publik och jobbade senast med Lexus 2014 i samband med en utställning om konst och teknologi på Media Ambition i Tokyo.
Inspirerat av Lexus framtida ljussättningsteknologi visar "Att leda med ljus" upp en lekfull och dynamisk ljussättning med ett närmast oändligt antal ljusstrålar som arrangerats för att interagera med människans former.
Besökare kommer också att ha möjligheten att se de sex finalisternas arbeten i Lexus Design Award 2019. Under 2013 arrangerades denna internationella designtävling för första gången med målet att uppmärksamma lovande kreatörer från hela världen. Tävlingen har för avsikt att stötta och utveckla idéer som bidrar till en bättre framtid för alla.
2019 sökte 1 548 personer och årets finalister är:
Algorithmic Lace av Lisa Marks
En 3D-tillverkad spets-bh för överlevare av bröstcancer. Denna bh har skräddarsytts med hjälp av ett algoritm-mönster och en tredimensionell spets. Ett nytt tillverkningssätt som gör den så bekväm att man numera kan ge kvinnor självförtroende efter en operationen vilket gör det enklare att komma tillbaka till det vardagliga livet.
Arenophile av Rezzan Hasoglu
Ett projekt som söker efter ett nytt syfte för den mycket lättillgängliga ökensanden. Genom att tillsammans med miljövänliga bindmedel skapa kompositmaterial av sanden kan nya produkter få liv.
Baluto av Jeffrey E. Dela Cruz
Baluto är ett projekt som undersöker bebyggda ytor på platser som tål en plötslig översvämning. I grunden handlar projektet om ett modulärt hussystem som designats för att tåla såväl jordbävningar som översvämningar.
Green Blast Jet Energy av Dmitriy Balashov
En turbin som samlar och omvandlar flygplans jet-strömmar till energi under take-off. Energin kan sedan återanvändas till andra ändamål på flygplatsen.
Hydrus av Shuzhan Yuan
Effektiv akututrustning som underlättar rensning av spillolja till havs. Hydrus utrustning försöker inte bara lösa ett problem utan vill även uppmuntra människor att aktivt engagera sig i jordens klimatförändringar.
Solgami av Ben Berwick
Ett jalusi som genererar elektricitet och ökar den invändiga belysningen. Solgami använder geometriska former från origami för att ge lägenhetsboende en närmre anknytning till deras yttre miljö. Samtidigt ger Solgami användarna möjligheten att välja mellan bättre belysning eller att generera ström.
Alla finalister får en globalt erkänd designer som mentor för att kunna skapa prototyper till sina designprojekt. Årets Grand Prix vinnare tillkännages den 8.e april och utses av en jury med världskända designers och experter från branschen.