2017 lexus valerian hero01

LEXUS MÖTER SCI-FI I VALERIAN AND THE CITY OF A THOUSAND PLANETS

Valerian and the City of a Thousand planets är en av de största filmproduktionerna som någonsin har producerats i Europa. Och Lexus spelar en av huvudrollerna. Filmen som är regisserad av legendariska Luc Besson utspelar sig om 700 år vilket gjorde att en farkost som passar in i Valerians värld skulle skapas. Resultatet är Lexus SKYJET.

SPOLA FRAM TILL ÅR 2800

När Lexus Skyjet skulle designas av teamet bakom Valerian var ambitionen att skapa en farkost som var förankrad i vår tid samtidigt som den skulle passa in i filmens futuristiska formspråk – 700 år framåt i tiden.

Under ett Lexus-event i Miami deltog en av huvudrollsinnehavarna i Valerian and the City of a Thousand Planets, Dane DeHaan. Han presenterade en replika av Lexus SKYJET och gav därmed en inblick i hur framtidens fordon kan komma att se ut.

Lexus SKYJET:s design och olika funktioner kan alla härledas till den estetik som kännetecknar Lexus. Lägg märke till den karaktäristiska spindelgrillen, den aerodynamiska formen, samt strålkastarna som närmast känns igen från Lexus LC.

SKYJET präglas även av Lexus arbete med till exempel AI och vätgasdrivna bränsleceller, samtidigt som den förmedlar en känsla av verklighet i filmens fantasivärld.

OFÖRGLÖMLIGA JAKTSCENER

Under premiären av Lexus SKYJET i Miami sa Dane: ”Jag har alltid velat arbeta med Luc Besson då han har ett oerhört fokus på detaljerna. Ett bra exempel på det är Valerians jaktscener med SKYJET i huvudrollen som kommer att bli några av de mest spännande ögonblicken i filmen.”

Lexus SKYJET avtäcktes under en dramatisk ljusshow innan Dane gick upp på scenen för att berätta hur han upplevde Lexus SKYJET samt samarbetet med Cara Delevingne och regissören Luc Besson.

Head of Global Brand Marketing, Spiros Fotinos, tog sedan över och berättade om den spännande utmaning som låg framför honom när Luc Besson hade berättat om sin syn på Lexus SKYJETS utformning och egenskaper. - Vårt varumärke är nu en del av en otrolig historia. Som ett plus fick vi även njuta av reaktionen hos våra konstruktörer och ingenjörer när vi berättade att de skulle få utveckla ett rymdskepp. Filmen, där Lexus rymdfarkost Skyjet har en viktig roll, hade Sverigepremiär i augusti 2017.

Lexus deltog på en mängd olika event under de sju månaderna kring premiären för att föra filmfans runt om i världen lite närmare Valerian.

LÄS MER OM VALERIAN AND THE CITY OF A THOUSAND PLANETS på

VALERIAN – DEN KORTA VERSIONEN

Berättelsen om Valerian har sina rötter i den franska romanserien - Valerian och Laureline. En bra grund som regissören Luc Besson sedan har utvecklat till en episk science-fiction saga. Valerian (Dane DeHaan) och Laureline (Cara Delevingne) är galaktiska specialagenter som har fått i uppdrag från de mänskliga territoriernas regering. Deras uppdrag: Upprätthåll ordningen i hela universum.

Med direktiv från deras kapten (Clive Owen) ger sig Valerian och Laureline iväg på ett uppdrag som leder dem till den intergalaktiska staden Alpha. En plats där över tusen olika arter från världens alla fyra hörn har samlats. Mitt i staden finns en mörk kraft som hotar stadens annars så lugna yta. Valerian och Laureline uppdrag blir att identifiera den mörka kraften för att rädda Alpha och därmed universums framtid.

Next steps