DESIGN

FRAMTIDSVISIONER

Djärva koncept är styrkan i Lexus. Upptäck några av de projekt som tagit oss långt in i framtiden. Alla med en tydlig självsäkerhet som visar att det omöjliga faktiskt kan vara möjligt.

FRÅN ORDINÄRT TILL EXTRAORDINÄRT

Ta reda på hur vår livliga fantasi gjorde att vi vågade utmana tyngdkraften med hoverboarden SLIDE, eller omdefiniera synen på hur vi tar oss fram på havet med Lexus Sport Yacht. Eller så låter du oss visa dig hur framtiden ser ut genom SKYJET. Vi har till och med banat ny väg för lyxprestanda genom Multi Stage Hybrid-motorn som numera sitter i vår flaggskeppsmodell LC 500h.

 • FRAMTIDSVISIONER

  SPORT YACHT

  Aiko Toyodas passion sträcker sig inte bara till bilar. Som den gränslösa upptäckaren han är ligger även yachter honom nära. Han hade länge inspirerats av hur så mycket kraft kan vara så enkelt att hantera i en Yacht.

  Han visste tidigt att en stilren Yacht från Lexus skulle bidra till den exklusiva livsstilen som Lexus erbjuder. En dröm som blev verklighet genom Lexus Sport Yacht.

 • FRAMTIDSVISIONER

  SLIDE

  Möt SLIDE. Vår hoverboard som erbjuder ett helt nytt sätt att transportera sig på. Genom att designa en skateboard utan hjul förändrade vi för alltid synen på vad som är möjligt.

  För att skapa SLIDE var vi tvungna att lämna det konventionella bakom oss och ta fram teknik som ingen tidigare hade skådat. Våra ingenjörer utmanades sannerligen när de blev ombedda att förena starka elektromagneter, ett kylsystem med flytande kväve och elektromagnetiska ledare på en liten strömlinjeformad bräda. Uppgiften, som först verkade omöjlig och utmanade alla normer, resulterade i värdens första hoverboard.

Next steps