lexus LF FC hero

LF-FC

BRÄNSLECELLSDRIVEN SEDAN

Konceptbilen LF-FC, vår helt nya och visionära syn på lyxsedaner, avtäcktes på Tokyo Motor Show 2015.

 • LF-FC KONCEPTET

  Lexus presenterar stolt flaggskeppskonceptet LF-FC, en banbrytande Lexus som ger dig en inblick i hur vår framtida flaggskeppsmodell kan komma att se ut. Med sin fyrhjulsdrivna bränslecellsteknik och eleganta coupélinjer är LF-FC inte bara en designövning, utan en omvälvande ny definition av framtiden.

    lexus lf fc quoteblock bg
    lexus lf fc quoteblock fg

LEXUS VILL ÖVERRASKA OCH FRAMKALLA KÄNSLOR MED DISTINKT DESIGN OCH BANBRYTANDE TEKNIK. FÖR OSS HANDLAR DET OM MER ÄN BARA EN BIL. VI VILL ÖVERTRÄFFA FÖRVÄNTNINGAR.

Tokuo Fukuichi, VD, Lexus International

L-FINESSE

LF-FC personifierar Lexus designfilosofi L-finesse; Sömlös förväntan, genomträngande enkelhet och intressant elegans. Den distinkta nya utformningen av signaturgrillen i kombination med de flytande L-formade varselljusen markerar och accentuerar LF-FC:s futuristiska design.

 •     lexus lf fc section02 01

  SLÅENDE ENKELHET

  Samma tema återfinns runt hela LF-FC, bland annat i de tredelade baklyktorna. Först när du presenteras det unika konceptets profil kommer du att se helheten och uppleva den visuella resa som våra designers och ingenjörer kompromisslöst förfinat.

 •     lexus lf fc section02 02

  VISIONÄR DESIGN

  Med en futuristisk taklinje som påminner om en fyradörrars coupé hör LF-FC hemma på både motorväg och på en kurvig landsväg. Sportiga 21"-fälgar av aluminium med kolfiberförstärkt plast förstärker den redan dynamiskt designade karossen.

INUTI LF-FC

Välkomnas av en futuristisk kupé full av intuitiv teknik och lyx. När du sätter dig framför ratten presenteras du av en holografisk projicering som ser ut att sväva över mittkonsolen. Avancerad touchless-teknologi blir till verklighet när enkla gester kan styra LF-FC:s självkörande funktioner, multimediaenhet och klimatanläggning.

    lexus lf fc section03 00
 • UPPSLUKANDE LYX

  Kupén är indelad i två sektioner vilket ger föraren en högklassig förarfokuserad upplevelse. Kupén förmedlar därmed en öppen känsla vilken tillåter föraren att koncentrera sig på vägen utan att känna sig begränsad. Baksätena kan justeras för optimal komfort samtidigt som det finns generöst utrymmen för huvudet och benen. Interiören förhöjs ytterligare genom en klädsel i semianilin-skinn.

 •     lexus lf fc section03 01

  DRIVLINA MED BRÄNSLECELL

  En högpresterande fyrhjulsdriven bränslecellsdrivlina ger kraft åt bakhjulen samtidigt som den skickar energi till motorerna i framhjulen. Tack vare att bränslecellerna är strategiskt placerade bak. Samt att styrenheten tillsammans med den T-formad bränsletanken för väte är placerad framtill kan vi uppnå en optimal viktfördelning som närmast kan liknas vid en sportsedan.

 • INSPIRERAD TEKNIK

  Med sin självkörande teknik, förhöjda analysförmåga och bedömning/igenkännande av trafiksituationer blir färden i LF-FC lika säker som effektiv. Inspirerande tekniska lösningar som är ett första steg mot en värld fri från kollisioner

 • lexus lf fc section03 03