Finansiering

FINANSIERING

Attraktiva och flexibla finanslösningar för olika behov och önskemål.

main menu lexus brand

DESIGN INNOVATION

Denna del visar upp några av våra mest slående designkoncept.

hybrid cars

HYBRIDBILAR

Lexus Hybrid Drive: En intelligent kombination av el- och bensindrift.

lexus service

ÄGA EN LEXUS

Att äga en Lexus är mycket mer än att äga en bil.

HANTVERKSSKICKLIGHET

CREATING AMAZING

VÅRA FABRIKER ÄR BERÖMDA ÖVER HELA VÄRLDEN FÖR DEN AVANCERADE TEKNIKEN, DE INNOVATIVA PROCESSERNA OCH DEN HÖGA KVALITETEN. MEN VI HAR OCKSÅ BLIVIT KÄNDA FÖR DET SKICKLIGA HANTVERKSARBETET, OCH DET ÄR NÅGOT SOM HÄMTATS FRÅN DE DJUPASTE RÖTTERNA I DEN JAPANSKA KULTUREN.

Det började för några år sedan med att vi införde tio stycken Takumi på vår Tahara-fabrik, där bland annat flaggskeppet LS tillverkas.

Takumi är ett gammalt japanskt ord, som ungefär kan översättas med "mästerhantverkare" – och dessa är mycket respekterade i hela bilindustrin. De har till uppgift att personligen, med hjälp av sina händer och ögon, säkerställa att de bilar som kommer från Tahara är byggda med en oöverträffad kvalitet. Men de har också en annan svårslagen fördel: deras kunskaper kan digitaliseras och programmeras in i många robotiserade funktioner och därmed höja precisionsstandarden till nya nivåer.

Denna utveckling innebär också att Takumis talanger kan överföras i mekanisk form till andra fabriker. Vår fabrik i Kyushu, där RX byggs, är en av dem som gynnas på det här sättet, samtidigt som man där också utvecklar en egen elitgrupp tekniker.

Var och en av de tio Takumi vid Tahara-fabriken har sin speciella skicklighet inom ett specifikt område. Här är en snabbtitt på tre av dem:

VARJE BIL VÅTSLIPAS FÖR HAND INNAN DET SISTA SJÄLVREPARERANDE LACKLAGRET LÄGGS PÅ. DET GER DEN MEST SILKESLENA YTA MAN KAN TÄNKA SIG.

Naoaki Nunogaki

TVÅ FINT BALANSERADE KONCEPT ÄR CENTRALA I VÅR DESIGNFILOSOFI OCH SVÄVAR ÖVER ALLA VÅRA MODELLER – ”FRAMKANT” OCH ”FINESS”.

Naoaki Nunogaki, General Manager, Tokyo Design Division
design philosopy thumb 001

MOTORMONTERING

Den ansvarige Takumin väljer slumpvis ut motorer och går igenom dem på mikrometernivå för att vara absolut säker på att resonansen är exakt rätt. Han startar också personligen varje färdig motor och lyssnar på den genom stetoskop för att upptäcka eventuella variationer i ljudet.

LACKERINGSAVDELNINGEN

Den mästerhantverkare som specialiserat sig på lackeringsteknik (inklusive den svåra konsten att våtslipa för hand för att få en spegelblank finish) inspekterar den färdiglackade ytan under en rad olika ljusförhållanden. Han använder en speciell ljustunnel för att kontrollera lacken över hela karossen och jämför den med arbetslagets CAD (Computer Aided Design)-bilder av idealresultatet. Resultatet är en lackfinish som är helt fri från till och med de allra minsta defekter.

design philosopy thumb 002
design philosopy thumb 003

DYNAMIK

Den Takumi som kanske har det mest avundsvärda jobbet är den som är ansvarig för att kontrollera kördynamiken. Hans jobb är att provköra såväl Lexus-prototyper som förproduktions- och produktionsmodeller och även konkurrentmodeller. Hans noggranna analyser leder ofta till förslag till förfiningar. Detta är ett viktigt bidrag till att optimera åkkomfort, ljud och vägegenskaper.

Simon Humphries

KÄRNAN I LEXUS DESIGNFILOSOFI ÄR ATT VARA TEKNISKT AVANCERAD MEN ÄNDÅ MÄNSKLIG, ATT SKAPA EN SLÅENDE DESIGN SOM ÄNDÅ ÄR ARTISTISK OCH TROTS DET OPRETENTIÖS.

Simon Humphries, Group Manager, Global Design Management Division

L-FINESSE

SÖMLÖS FÖRVÄNTAN, GENOMTRÄNGANDE ENKELHET, INTRESSANT ELEGANS

EN BEDRÄGLIGT ENKEL DEFINITION AV L-FINESSE KAN LYDA: FRAMKANTSDESIGN OCH TEKNIK, APPLICERAT MED FINESS. MEN DET LIGGER NATURLIGTVIS MYCKET MER I LEXUS DESIGNFILOSOFI – OCH NYCKELORDET ÄR FINESS.

seamless anticipation

SÖMLÖS
FÖRVÄNTAN

Helt i linje med Omotenashi, den japanska känslan för gästfrihet, försöker vi alltid göra mer än att bara möta människors önskemål och behov. Vi försöker att förutse dem. På så sätt finns lösningarna där redan innan behovet uppstått; vare sig det handlar om mjuka, snabba kraftresurser eller en diskret vägledande belysningssekvens. Hela tiden är kunden i centrum av varje Lexus-upplevelse. I behaglig och fullständig kontroll.

incisive simplicity

GENOMTRÄNGANDE
ENKELHET

Lexus strävar ständigt efter att vidga möjligheterna inom teknik och design. Detta bjuder dock på utmaningar, eftersom vi också anser att allt vi skapar måste, hur komplicerat det än är, vara enkelt, intuitivt och njutbart att använda. Därför arbetar vi också hela tiden med att förenkla och finna kärnan i det komplexa. Resultatet är ”Genomträngande enkelhet”, vilket är en stor glädje i sig.

intriguing elegance

INTRESSANT
ELEGANS

Alla Lexus-modeller har en speciell förmåga att dra blickarna till sig. Men de kan också hålla kvar uppmärksamheten och ju mer du betraktar bilen, desto mer dras du in i upplevelsen. Lexus formgivare talar om "visuella resor". Stora, eleganta karossytor glider över i spännande detaljer och dynamiska tempoväxlingar. Självsäkra djärva uttryck smälter samman med upphöjt lugn. Det är rörelse och stillhet på samma gång. Detta är vad vi kallar ”Intressant Elegans”.

För att ge dig bästa möjliga Lexus-upplevelse använder vi och våra partners cookies på vår webbplats. Om du fortsätter utan att ändra i dina inställningar antar vi att du medger till mottagande av cookies på Lexus webbplats.

LÄS MER