Finansiering

FINANSIERING

Attraktiva och flexibla finanslösningar för olika behov och önskemål.

main menu lexus brand

DESIGN INNOVATION

Denna del visar upp några av våra mest slående designkoncept.

hybrid cars

HYBRIDBILAR

Lexus Hybrid Drive: En intelligent kombination av el- och bensindrift.

lexus service

ÄGA EN LEXUS

Att äga en Lexus är mycket mer än att äga en bil.

VAD ÄR CREATING AMAZING?

VI PÅ LEXUS ÄR OBEVEKLIGA I VÅR STRÄVAN ATT GÅ ETT STEG LÄNGRE, ATT FLYTTA GRÄNSERNA OCH LEVERERA NÅGOT ALLDELES ENASTÅENDE, BRILJANT, EXCEPTIONELLT. KORT SAGT: VI STRÄVAR STÄNDIGT EFTER ATT SKAPA DET FANTASTISKA.

Fantastisk ingenjörskonst och teknik i absolut framkant betyder att bilen alltid är i fas med förarens vilja och behov; bilar som levererar exceptionella prestanda, men bilar som också tar hänsyn till världen runt omkring dem. Fantastisk design: bilar som är vackra att se på. Fantastiskt hantverk: kvaliteten i material och arbete betyder att varenda Lexus kan stå som själva symbolen för lyxbil. Fantastisk när det gäller tekniska landvinningar: vi skapade Lexus Hybrid Drive.

Alla Lexus levereras dessutom med en oöverträffad omtanke om kunden vilket gör ägandet lika fantastiskt som själva bilen.

På Lexus ger vi oss inte förrän vi skapat det fantastiska.

LEXUS PROJECTS

DET FÖRSTA I EN SERIE AMBITIÖSA PROJEKT SOM UTFORSKAR RÖRELSENS SKÖNHET OCH KOMPLEXITET HETER ”STEPS”. ”STEPS” ÄR HISTORIEN OM EN ÖVERNATURLIGT STOR GESTALT SOM RÖR SIG GENOM EN STORSTAD PÅ JAKT EFTER NÅGOT ALLDELES SPECIELLT.

CREATING AMAZING: LEXUS RX

VARJE NY RX MÅSTE GÅ IGENOM EN RAD SMÅTT OTROLIGA TESTER, BLAND ANNAT MINST TVÅ MINUTER I EN STORMKAMMARE DÄR DE OSANNOLIKA KRAFTERNA I EN TYFON SIMULERAS.

Lexus utsätter varje ny RX för intensiva tester, som vida överstiger den verklighet en bil kommer att utsättas under sitt liv på vägen. Innan de når fram till återförsäljaren har varje bil genomgått, bland mycket annat, en ovanligt ingående lackinspektion i en speciell ljustunnel; en inspektion av lackytan gjord av en mästertekniker som utbildats för att vara så noggrann att han kan känna skillnaden mellan fram- och baksidan på ett papper; utsatts för kraftiga regn- och hagelsimuleringar och bombarderats av en regnmängd motsvarande 200 mm i timmen i en tyfonkammare.

Att stå emot mellan två och tio minuter i Lexus stormtest utan att släppa in en droppe vatten är ingen liten bedrift. Vattenvolymen inne i kammaren är det dubbla genomsnittet av nederbörden i en kraftig tyfon.

I den här kortfilmen får vi en glimt av dessa extrema naturupplevelser och höra de så kallade ”storm chasers” berättelser om hur det känns att vara mitt bland sådana här otroliga krafter.

CREATING AMAZING: LEXUS GS

LEXUS DYNAMIC HANDLING ÄR ETT NYTT SYSTEM I GS F SPORT, VILKET MOTVERKAR ANTI-INTUITIVA KRAFTER OCH BIDRAR TILL STABILA OCH MYCKET ANGENÄMA VÄGEGENSKAPER – MED INTRESSANTA PARALLELLER TILL FRIDYKNING.

I den korta filmen ovan berättar, fridykaren och författaren av One Breath Emma Farrell om att övervinna kroppens naturliga instinkt att andas, medan Doug Knox från Lexus Magazine beskriver hur Lexus Dynamic Handling-systemet kan tämja liknande anti-intuitiva krafter.

Det här systemet, som vi introducerade i GS 450h F SPORT, sammanlänkar bilens styrsystem med olika sensorer för att ge synnerligen smidiga och trevliga vägegenskaper. Det är också första gången en hybridbil har ett dynamiskt system av det här slaget.

Vid hög hastighet svänger bakhjulen en aning i samma riktning som framhjulen för att skärpa bilens styrsvar. Vid lägre hastigheter svänger bakhjulen däremot åt motsatt håll än framhjulen. Det kan kanske verka anti-Intuitivt, men ger i själva verket utmärkt precision och kontroll vilket förbättrar både stabiliteten och säkerheten.

Andningsexperten Fred Buyle delar med sig av några höjdpunkter från den undervattensvärld han vistats så mycket i, under ett liv där han tänjer på kroppens gränser som fridykare och marinfotograf.

För att ge dig bästa möjliga Lexus-upplevelse använder vi och våra partners cookies på vår webbplats. Om du fortsätter utan att ändra i dina inställningar antar vi att du medger till mottagande av cookies på Lexus webbplats.

LÄS MER