Finansiering

FINANSIERING

Attraktiva och flexibla finanslösningar för olika behov och önskemål.

main menu lexus brand

DESIGN INNOVATION

Denna del visar upp några av våra mest slående designkoncept.

hybrid cars

HYBRIDBILAR

Lexus Hybrid Drive: En intelligent kombination av el- och bensindrift.

lexus service

ÄGA EN LEXUS

Att äga en Lexus är mycket mer än att äga en bil.

LF-SA KONCEPTBIL

LEXUS NYA CITYBILSKONCEPT LF-SA FICK VÄRLDSPREMIÄR PÅ GENÈVE MOTOR SHOW 2015.

LF SA cutout 960 001

2014 var det 25 år sedan LS 400, den allra första Lexus-modellen introducerades. För att fira jubileet gav Lexus sin Europa-baserade designstudio ED2 uppgiften att skapa en ultrakompakt konceptbil, en 2+2 citybil.

Genom djärva och emotionella grepp blir konceptbilen LF-SA en illustration av Lexus passion för framtidens designtrender.

I en framtida värld, vilken många människor ser som allt mer påverkad av avancerad teknik och virtuella upplevelser, är Lexus LF-SA en bil med föraren i fokus. Det avspeglar Lexus vision av att verkliga upplevelser kommer fortsätta att vara den ultimata lyxen.

Utifrån den insikten kombinerar LF-SA en djärv tolkning av Lexus designfilosofi L-finesse med den körglädje som alltid kommer vara ett tecken på Lexus progressiva premiumtänkande.

LF-SA-konceptet ger en lyxig weekend-känsla åt vardagens stadstrafik. Den är skapt för en framtid där Lexus-föraren fortfarande kan njuta av att köra bil med det ultimata i infotainment, säkerhet och uppkoppling.

Framtidskänslan kommer igen i färgschemat, där lacken i Stellar-silver ger en rymdkänsla medan interiören känns inspirerad av en spektakulär solförmörkelse.

EXTERIÖR FORMGIVNING

Formgivarna lyckades hålla Lexus citybilskoncepts yttermått nere till 3 450 mm (längd), 1 700 mm (bredd) och 1 430 mm (höjd). Den kompakta paketeringen ger den smidighet som är så viktig för en riktig citybil, medan formgivningen är självsäkert kraftfull.

Den ”skulpterade” designen är utslaget av ett utmanande och mer futuristiskt angreppssätt, där resultatet bland annat blir att bilen upplevs väldigt olika beroende på från vilken vinkel man betraktar den.

Kontrasten mellan de konkava och konvexa ytorna förstärks av de kraftfulla utskärningarna över speciellt de bakre hjulhusen. Det ger designen unika proportioner och bidrar till en stark känsla av dynamik och framåtrörelse.

Spindelgrillens form går tydligt igen även i bakpartiets vinklade utformning. Bakljusen är samlade i ett L-format kluster, medan andra typiska Lexus-detaljer som till exempel pilspetsformen går igen på flera ställen, bland annat i varselljusen.

INTERIÖR DESIGN

Trots sina mycket kompakta yttermått, kan LF-SA stoltsera med ett överraskande rymligt inre. Nyckeln till känslan av rymd ligger i vad formgivarna kallar ”manipulering av lätthet”. Vad de menar med det märks i designen av den svepande instrumentpanelen, som förstärker känslan av interiörens bredd.

Eftersom man oftast är ensam i en citybil så prioriteras också förarplatsen tydligt i 2+2-layouten. Förarsätet är fast, medan ratt och pedaler är justerbara, vilket gör att bilen så att säga kommer till föraren, istället för tvärtom.

Passagerarstolen är å andra sidan skjutbar för lätt åtkomst till baksätet.

Att förarens roll är den viktigaste förstärks också av en interiör som använder sig av rymd, material och volym för att skapa två tydliga överlappande eliptiska ytor.

”I infotainmentsystemet ingår en digital skärm med hologramkänsla och en vindrutedisplay med vidvinkel.”

För att ge dig bästa möjliga Lexus-upplevelse använder vi och våra partners cookies på vår webbplats. Om du fortsätter utan att ändra i dina inställningar antar vi att du medger till mottagande av cookies på Lexus webbplats.

LÄS MER