Finansiering

FINANSIERING

Attraktiva och flexibla finanslösningar för olika behov och önskemål.

main menu lexus brand

DESIGN INNOVATION

Denna del visar upp några av våra mest slående designkoncept.

hybrid cars

HYBRIDBILAR

Lexus Hybrid Drive: En intelligent kombination av el- och bensindrift.

lexus service

ÄGA EN LEXUS

Att äga en Lexus är mycket mer än att äga en bil.

AVANTGARDISTISK SKÖNHET

DEBUTEN SKEDDE PÅ AUSTRALIAN INTERNATIONAL MOTOR SHOW I SYDNEY OCH DENNA GÅNG VAR BILEN LACKAD I SKIMRANDE OPAL BLUE. NYANSEN ÄR INSPIRERAD AV ETT FÄRGPIGMENT SOM FINNS I NATUREN I AUSTRALIENS OBYGDER.

Konceptbilen LF-LC lanserades på North American International Motor Show i januari 2012. Formgivarna talade om ”flytande precision” och resultatet blev aggressivt, smidigt och sportigt. Själva talar designteamet om slutresultatet som ”Avantgardistisk skönhet”. Hur som helst vann den direkt Eyes on Design-priset på debutmässan i klassen för konceptbilar. Med sin djärva tolkning av vår nya signaturgrill och dramatiska varselljus är bilen, som är formgiven i vår designstudio Calty i Kalifornien, en vision av hur en sportkupé skulle kunna vara. Man kan nog ana att de sköna linjerna kommer att få inflytande på den nya vågen av Lexus-modeller.

I oktober 2012 avtäckte vi det andra exemplaret av vår förbluffande snygga konceptbil LF-LC. Debuten skedde på Australian International Motor Show i Sydney och denna gång var bilen lackad i skimrande Opal Blue. Nyansen är inspirerad av ett färgpigment som finns i naturen i Australiens obygder.

LF LC cutout 960 001

VI BEFINNER OSS MITT I DEN STÖRSTA FÖRÄNDRINGEN I LEXUS HISTORIA – INSPIRERAD AV EN NY GENERATION AV DISTINKT DESIGN.

Karl Schlicht, General Manager, Lexus Product and Marketing Planning Division, januari 2012

AVANCERADE MATERIAL OCH TEKNOLOGIER

LF LC cutout 960 002

CENTRALT I LF-LC-KONCEPTET ÄR EN RAD AVANCERADE TEKNIKER OCH MATERIALLÖSNINGAR, VILKET BLAND ANNAT INKLUDERAR KOLFIBER OCH NÄSTA GENERATIONS FULLHYBRIDDRIVLINA.

Systemet som kallas “Advanced Lexus Hybrid Drive” består av en kraftfull och mycket effektiv bensinmotor som arbetar enligt Atkinsons förbränningscykel i kombination med ett avancerat högeffektivt batteripaket. Den sammanlagda effekten blir hela 500 hk – mer än i någon annan Lexus-hybrid.

Bilen har glastak och föraren är omgiven av djupt skålade sidopaneler och en hög, svängd konsol.

En fjärrstyrd pekskärm gör det lätt att hantera LF-LC:s funktioner medan dubbla 12,3-tums LCD-skärmar ger information om bland annat navigering. Inmatningen sker via en pekskärm på mittkonsolen där du styr ljudsystem, klimatkontroll och navigering.

Där finns också ett pop-up tangentbord för att knappa in mer komplicerade uppgifter. Dörrarna har också pekskärmar för att styra fönster, backspeglar, ljud- och sätesinställningar.

För att ge dig bästa möjliga Lexus-upplevelse använder vi och våra partners cookies på vår webbplats. Om du fortsätter utan att ändra i dina inställningar antar vi att du medger till mottagande av cookies på Lexus webbplats.

LÄS MER