Finansiering

FINANSIERING

Attraktiva och flexibla finanslösningar för olika behov och önskemål.

main menu lexus brand

DESIGN INNOVATION

Denna del visar upp några av våra mest slående designkoncept.

hybrid cars

HYBRIDBILAR

Lexus Hybrid Drive: En intelligent kombination av el- och bensindrift.

lexus service

ÄGA EN LEXUS

Att äga en Lexus är mycket mer än att äga en bil.

KONCEPTBILEN LF-C2

VÄRLDSPREMIÄR I LOS ANGELES FÖR LEXUS 2+2-SITSIGA KONCEPTROADSTER LF-C2

LF C2 cutout 960 001

LOS ANGELES — Nov. 19, 2014 — Los Angeles Motor Show 2014 är platsen där Lexus premiärvisar sin nya LF-C2 – en öppen konceptbil med tydliga sportambitioner och plats för fyra personer.

LF-C2 Concept är en designstudie i form av en 2+2-sitsig öppen roadstermodell, som tar Lexus uttalade form­språk ytterligare ett steg vidare. Den är på samma gång en iögonenfallande sportbil och en lyxig GT-bil, gjord för inspirerad körning. Som konceptbil saknar LF-C2 helt och hållet tak.

STARKT UTFORMADE
2 + 2 DESIGNEN

LF-C2 Concept är en designstudie i form av en 2+2-sitsig öppen roadstermodell, som tar Lexus uttalade form­språk ytterligare ett steg vidare. Den är på samma gång en iögonenfallande sportbil och en lyxig GT-bil, gjord för inspirerad körning. Som konceptbil saknar LF-C2 helt och hållet tak.

Designen av LF-C2 bygger kring tanken hur olika ytor samverkar med olika typer av ljus. De plana ytorna, kanterna och linjespelet är utformade för att se annorlunda ut beroende på ur vilken vinkel bilen ses.

FLERA LAGER MED SILVER

Konceptbilen är lacke­rad i en gyllengul kulör som byggts upp i flera lager med silver i botten.

EXPRESSION AV LEXUS

FASCIA AV LF-C2

LF C2 cutout 960 002

FRONTEN UPPVISAR EN FRIARE TOLKNING AV LEXUS KARAKTÄRISTISKA SPINDELGRILL, MED ETT MESH-MÖNSTER SOM VÄXLAR UTSEENDE EFTER BETRAKTNINGSVINKEL OCH BELYSNING

Fronten uppvisar en friare tolkning av Lexus karaktäristiska spindelgrill, med ett mesh-mönster som växlar utseende efter betraktningsvinkel och belysning. Där finns också de triangelformade LED-strålkastarna, som blivit något av märkets signum. Luftintagen i stötfångaren leder kall luft till bromsarna och hjälper också till att hålla bilen stabil i höga farter.

I profil är LF-C2 pilformad, med en svepande linje från främre stötfångaren till den korta bakluckan. Små luftintag i trösklarna leder luft till bakbromsarna och vidare ut genom den fenformade diffusern. Baktill har bilen en tydlig Lexus-karaktär, med L-formade bakljus och fyra kromade avgasrör.

STIG IN I LF-C2

Invändigt möts man av en påkostad och rymlig sittbrunn som matchar bilens sportiga utvändiga elegans, med vita och grå läderytor.

Mittkonsolen börjar redan vid bakluckan och sträcker sig hela vägen fram till instrumentbrädan, där instrumenteringen karaktäriseras av en funktionell enkelhet. På instrumentbrädan finns en centralt placerad bildskärm som styrs via en pekplatta och en klassik analog klocka mellan ventilationsgallren.

Den tjocka läderratten och de formgjutna stolarna pekar på att LF-C2 är en förarens bil.

För att ge dig bästa möjliga Lexus-upplevelse använder vi och våra partners cookies på vår webbplats. Om du fortsätter utan att ändra i dina inställningar antar vi att du medger till mottagande av cookies på Lexus webbplats.

LÄS MER