Finansiering

FINANSIERING

Attraktiva och flexibla finanslösningar för olika behov och önskemål.

main menu lexus brand

DESIGN INNOVATION

Denna del visar upp några av våra mest slående designkoncept.

hybrid cars

HYBRIDBILAR

Lexus Hybrid Drive: En intelligent kombination av el- och bensindrift.

lexus service

ÄGA EN LEXUS

Att äga en Lexus är mycket mer än att äga en bil.

RX 450h

KÖR MÅTTSTOCKEN FÖR FULLHYBRIDPRESTANDA, MED 313 HK SOFISTIKERAD KRAFT UNDER HUVEN.


Max. effekt (hk) 313
CO2, bl körning (g/km) 122
Bränsledekl. bl. körning (l/100 km) 5,3
Acceleration 0-100 km/h 7,7
Toppfart (km/h) 200

VÄSSAD SOFISTIKERING

KÖR MÅTTSTOCKEN FÖR FULLHYBRIDPRESTANDA, MED 313 HK SOFISTIKERAD KRAFT UNDER HUVEN.

När Lexus 1998 lanserade RX var det den allra första SUV som kunde bjuda på kvaliteter som man annars bara kunde finna i en premiumsedan. Sedan dess har RX alltid legat i framkant och brutit ny mark. 2004 kom nästa stora genombrott. RX 400h blev världens första premiumhybrid.

Nu demonstrerar vi åter våra ambitioner att skapa något fantastiskt. Nya RX är den vassaste Lexus som någonsin lämnat våra designstudios och bjuder på en oöverträffad nivå av sofistikerad lyx som standard.

PRIVATLEASA EN LEXUS RX 450h

PRIVATLEASING

PRISER OCH SPECIFIKATIONER

TA REDA PÅ DETALJERNA OCH JÄMFÖR SKILLNADERNA

RX 450h

  • 18" lättmetallfälgar, 7-ekrade
  • Strålkastare med LED-helljus, -halvljus och -varselljus med strålkastarspolning och automatiskt avbländande helljus (AHB) samt automatisk av/på-funktion
  • Ljudanläggning med 9 högtalare, RDS-radio, digital radiomottagning (DAB), CD-spelare, AUX-ingång, två USB-portar och Bluetooth® handsfree och ljuduppspelning
  • Multimedia-skärm, 8", styrs via ratt-kontroll, med backkamera och kortläsare för microSD. Föreberedd för navigation
  • Klädsel, skinn

FRÅN 611 500 kr

VÄLJ EN ANNAN MODELL FÖR JÄMFÖRELSE

RX 450h F SPORT

Vit Lexus RX 450h F SPORT

DRAMATISK DESIGN

I RX 450h:s utrustningsnivå F SPORT förenas djärv design med köregenskaper som är utvecklade av samma team som ansvarade för den legendariska supersportbilen LFA och våra högprestandamodeller RC F och GS F. Resultatet är klart pulshöjande. På utsidan märks en större variant av Lexus signaturgrill med ”L”-nätmönster, insläpp för kylluft till bromsarna och små aerodynamiska fenor för att ge förstärkt downforce.

Inuti blir det lätt att känna dig som ett med din F SPORT. Sportstolarna ger suveränt stöd, från höft till axel. Och den sportiga och ergonomiskt utformade ratten och aluminiumpedalerna ger en suverän kontroll och känsla för vägen.

VIKTIGA EGENSKAPER

LÄR KÄNNA RX 450h LITE BÄTTRE

Inuti RX 450h - Höjdpunkterna

HÖJDPUNKTERNA

Att äga nya RX är en mycket speciell upplevelse. När du närmar dig bilen tänds till exempel ljus vid alla fyra dörrhandtagen. Det skapar ett unikt japanskt ”Omotenashi”-välkomnande. När du satt dig till rätta känner du hur kupéns svepande linjer omfamnar dig och hur alla reglage och kontroller är perfekt placerade.

Sedan kan du beundra mittkonsolen där träinläggen är laseretsade av Yamahas pianoexperter. Därefter har mönstret handpolerats till en fantastisk glans. I baksätet finns det gott om benutrymme från de inbjudande skinnsätena (med elmanövrerat ryggstöd som går att vinkla för maximal komfort). En ljudanläggning från Mark Levinson® med 15 högtalare förhöjer njutningen ytterligare.

Att köra RX 450h - Höjdpunkterna

HÖJDPUNKTERNA

Nya RX 450h har vår senaste version av Lexus Hybrid Drive, vilken på ett intelligent sätt kombinerar kraften i en 3,5-liters V6-bensinmotor med två elmotorer. Systemet ger sömlös kraft till alla fyra hjulen och tack vare elmotorernas omedelbara vridmoment kan du accelerera från 0 till 100 km/h på bara 7,7 sekunder. Ändå släpper den endast ut från 122 g/km* CO2.

Du kan också köra begränsade sträckor i nästan total tystnad på endast el utan att producera några som helst utsläpp eller dra en droppe bensin. Hybridbatteriet kräver aldrig någon laddning. Det tar också minimal plats vilket resulterar i ett generöst bagageutrymme.

* För basmodellen RX 450h utrustad med 18“ lättmetallfälgar.

Säkerheten i RX 450h - Höjdpunkterna

HÖJDPUNKTERNA

Lexus har alltid gått i bräschen för utvecklingen av säkerhets- och förarhjälpstekniker. Alla våra nya modeller testas i världens största körsimulator. Tack vare vår forskning inom aktiva säkerhetssystem har nya RX nu fått det banbrytande systemet Lexus Safety System + som standard.

Detta inkluderar Aktivt krockskyddssystem (PCS) med fotgängarskydd, Körfilsvarning som hjälper dig att hålla dig i rätt fil, Vägskyltsavläsare, automatiskt avbländande helljus för bättre mörkersäkerhet samt Aktiv farthållare som håller ett konstant avstånd till bilen framför.

Lexus RX har tilldelats prestigefyllda fem stjärnor av Euro NCAP. Poängen för respektive delmoment i testet var långt över minimigränsen för fem stjärnor, och rankar Lexus RX bland de allra säkraste i sin klass.

Trippel LED-strålkastare

TRIPPEL LED-STRÅLKASTARE

Sofistikerade L-formade strålkastare använder samma LED-lampor till både hel- och halvljuset. Under strålkastarna förstärker varselljusen med sin sekventiella blinkersfunktion det eleganta intrycket.

Laserskurna träinlägg från Yamaha

LASERSKURNA TRÄINLÄGG FRÅN YAMAHA

De skickliga hantverkarna på Yamahas stora pianodivision har använt innovativ laserteknik för att gravera träinläggen till mittkonsolen och dörrarna. Effekten av trä och aluminium är slående.

Aktivt krockskyddssystem

AKTIVT KROCKSKYDDSSYSTEM

Med hjälp av millimetervågradar kalkylerar en dator i bilen ständigt ut risken för en kollision. Om risken bedöms som hög uppmärksammas föraren både genom ljud- och visuella varningar, samtidigt som bromstrycket ökas. Om en kollision bedöms som oundviklig, bromsas bilen automatiskt samtidigt som säkerhetsbältena i framsätena dras åt.

20" lättmetallfälgar

20" LÄTTMETALLFÄLGAR

Sätt en personlig touch på din RX med de här nya 5-dubbelekrade fälgarna som du kan skräddarsy med olika färginlägg för att matcha den lackfärg du valt.

Panoramaglastak

PANORAMAGLASTAK

Det stora panoramataket som finns som tillval ger verkligen en känsla av frihet, extra takhöjd och solsken i kupén. Det har också en rörlig glassektion längst fram som kan ge dig en skön känsla av friska luften. Det har också en elektriskt manövrerad gardin när solen blir för jobbig.

Avancerad aerodynamik

AVANCERAD AERODYNAMIK

RX har suveräna aerodynamiska egenskaper, bland annat tack vare ett nästan helt platt underrede och en bakre spoiler. För att minska luftmotståndet har Lexus konstruktörer också designat om de yttre backspeglarna och placerat små vingar på strategiska ställen runt bilen. Det ger inte bara bättre stabilitet och köregenskaper, utan ökar också bränsleeffektiviteten och minskar vindbruset.

5-Stjärnig Säkerhet

5-STJÄRNIG SÄKERHET

RX är en av de säkraste bilarna i klassen med betyget 5 stjärnor i Euro NCAP:s högt ansedda tester. RX fick också det högsta betyg som hittills utdelats till en stor SUV för sitt fotgängarskydd.

Fyrhjulsdrift/E-FOUR

FYRHJULSDRIFT/E-FOUR

E-FOUR-systemet i fyrhjulsdrivna RX 450h ger säkert grepp och smidiga egenskaper även på lite tuffare underlag. Det innovativa systemet har en elmotor på 68 hk/50 kW monterad på bakaxeln, vilken ger omedelbar effekt när så behövs.

Extra bred vindrutedisplay

EXTRA BRED VINDRUTEDISPLAY

Viktiga data projiceras i färg direkt på vindrutan framför dig. Det här är den största vindrutedisplayen hittills i en Lexus (240 mm x 90 mm) och gör att du lätt kan se till exempel navigeringsdirektiv eller ljudanläggningens inställningar utan att ta blicken från vägen.

Körlägesväljare

KÖRLÄGESVÄLJARE

Med en liten ratt på mittkonsolen kan du fintrimma bilen enligt ditt tycke och smak för stunden. Välj mellan ECO, NORMAL, SPORT S och SPORT S+. För första gången kan du också välja ett ”CUSTOMIZE”-läge där du kan finjustera motorn, hybridsystemet, chassit och luftkonditioneringen i utrustningsnivåerna F SPORT och Executive.

Kraftigare chassi, förbättrade köregenskaper

KRAFTIGARE CHASSI, FÖRBÄTTRADE KÖREGENSKAPER

Tack vare ett styvare chassi, förbättrad fjädring fram och ny styrteknik har den senaste RX-versionen otroligt exakta köregenskaper. En kombination av avancerade lasersvets- och limningstekniker ger en mycket kraftig och vridstyv premium-SUV, som belönar föraren med suverän stabilitet, vilket märks inte minst i lite högre hastigheter.

Climate Concierge/Nanoe®-teknik

CLIMATE CONCIERGE / NANOE®-TEKNIK

Genom att ständigt övervaka såväl inne- som utetemperaturen justerar vårt banbrytande ”Climate Concierge”-system automatiskt värmen i kupén, sätena och ratten. Infraröda sensorer håller koll på baksätespassagerarnas kroppsvärme och justerar luftkonditioneringen och sätenas värme/kyla. Dessutom använder systemet prisbelönad nanoe®-teknik, vilken sprider mikroskopiska, negativt laddade joner i kupén. De renar effektivt luften samtidigt som de deodoriserar sätena. Jonerna har också en behagligt återfuktande effekt på hud och hår.

LED-bakljus

LED-BAKLJUS

Kraftfulla ”L”-formade LED-lampor skapar ett kristallartat sken från bilens bakre hörn mot mitten av bakluckan. De extrabreda bakljusen ger en skarp och tydlig synbarhet och har sekventiella LED-blinkers som verkligen drar blickarna till sig.

Treekrad Skinnratt

TREEKRAD SKINNRATT

Den snygga treekrade ratten är inspirerad av supersportbilen LFA:s. Den har fingerstöd och är optimerad för att ligga perfekt i händerna. Den har också integrerade kontroller för ljud, telefon, multiinformationsdisplay, aktiv farthållare och körfilsvarning.

Mark Levinson®

MARK LEVINSON®

Mark Levinson® Premium Surround-systemet har 15 högtalare med GreenEdge™- teknik, vilka är ytterst noggrant placerade för att passa just RX:s specifika akustiska miljö. Anläggningen ger en suverän 7.1-kanals digital hemmabioupplevelse, vilken förstärks av Clari-Fi™ som återskapar det ljud vilket förlorats i den digitala MP3-kompressionen.

Aktiv farthållare

AKTIV FARTHÅLLARE

Med hjälp av millimetervågradar kalkylerar en dator i bilen ständigt ut risken för en kollision. Om risken bedöms som hög uppmärksammas föraren både genom ljud- och visuella varningar, samtidigt som bromstrycket ökas. Om en kollision bedöms som oundviklig, bromsas bilen automatiskt samtidigt som säkerhetsbältena i framsätena dras åt.

Adaptiv fjädring

ADAPTIV FJÄDRING

För en ännu trevligare körupplevelse finns Adaptiv fjädring som tillval. Den kontrollerar på ett intelligent sätt dämpningen av alla fyra hjulen, vilket ger ännu bättre stabilitet, och även skönare komfort.

Aktivt avbländande helljus-system

AKTIVT AVBLÄNDANDE HELLJUS-SYSTEM

Det aktivt avbländande helljus-systemet förhindrar nya RX från att blända andra trafikanter. Totalt elva LED-chips i strålkastarna aktiveras/avaktiveras i mörker för att ge en exakt kontroll över de områden som ska lysas upp och de som ska bländas av.

Avancerad körfältsassistans

AVANCERAD KÖRFÄLTSASSISTANS

Den Avancerade Körfältsassistansen (A-LKA) använder sig av en kamera i framrutan för att hålla koll på bilens plats i körfältet. Om du börjar glida ut ur filen aktiveras en varningssignal plus att styrningen automatiskt får en lätt korrigering.

LED-bakgrundsbelysning

LED BAKGRUNDSBELYSNING

LED-belysning i dörrarna, instrument, fotbrunnarna och på andra ställen i kupén skapar en avkopplande och sofistikerad atmosfär vid mörkerkörning. Ljuset är optimerat med hänsyn till reflexer och upplysning av till exempel dörrhandtagen.

Monitor för döda vinkeln

MONITOR FÖR DÖDA VINKELN

Radar i den bakre stötfångaren upptäcker bilar i filerna bredvid vilka kan vara svåra att se i backspeglarna. Om du blinkar för att byta fil och någon annan bil närmar sig din döda vinkel slår varnaren omedelbart till och ger signal i den relevanta backspegeln.

Tio krockkuddar

TIO KROCKKUDDAR

Alla RX-versioner är utrustade med tio krockkuddar och bältesförsträckare. Vid en kollision aktiverar stötkänsliga sensorer tvåstegskuddar och sidokrockkuddar i framsätena. Där skyddar också knäkrockkuddar, medan krockkuddsgardiner löper utmed hela längden på kupéns båda sidor.

Intelligenta parkeringssensorer

INTELLIGENTA PARKERINGSSENSORER

RX har parkeringssensorer som inte bara talar om när det finns ett hinder i vägen, utan också automatiskt saktar ner farten. Om en kollision ändå skulle vara omöjlig att undvika, tar bromskontrollen över och stannar bilen.

Backvarnare för korsande trafik med automatisk inbromsning

BACKVARNARE FÖR KORSANDE TRAFIK MED AUTOMATISK INBROMSNING

Med hjälp av Monitorn för den ”döda vinkeln” kan Backvarnaren varna för korsande trafik bakom bilen när du backar ut från en parkeringsplats. Om det ändå föreligger risk för kollision aktiveras bromskontrollen så att bilen bromsas in och kan därmed helt undvika eller minska risken för skador på bilen.

INGA MATCHNINGAR

Det finns inga egenskaper som matchar din sökning. Bredda dit sökande och försök igen.

TILLBEHÖR

TA EN TITT PÅ ALL ANVÄNDBAR UTRUSTNING DU KAN VÄLJA TILL DIN LEXUS

TILLBEHÖR
Alla
Exteriör
Interiör

INGA MATCHNINGAR

There are no available accessories for this filter. Please select another filter.

Citatbild Lexus RX

”MED NYA RX HAR VI TÄNJT PÅ GRÄNSERNA FÖR DJÄRV OCH IKONISK DESIGN. SAMTIDIGT HAR VI BYGGT VIDARE PÅ DE BANBRYTANDE KVALITETERNA HOS TIDIGARE RX-GENERATIONER.”

Takayuki Katsuda, RX Chief Engineer

För att ge dig bästa möjliga Lexus-upplevelse använder vi och våra partners cookies på vår webbplats. Om du fortsätter utan att ändra i dina inställningar antar vi att du medger till mottagande av cookies på Lexus webbplats.

LÄS MER