Finansiering

FINANSIERING

Attraktiva och flexibla finanslösningar för olika behov och önskemål.

main menu lexus brand

DESIGN INNOVATION

Denna del visar upp några av våra mest slående designkoncept.

hybrid cars

HYBRIDBILAR

Lexus Hybrid Drive: En intelligent kombination av el- och bensindrift.

lexus service

ÄGA EN LEXUS

Att äga en Lexus är mycket mer än att äga en bil.

RC F

RC F ÄR EN SPORTKUPÉ SOM FÖRENAR EN STOR KÖRUPPLEVELSE MED KRAFTFULL FORMGIVNING OCH MOTORSPORTTEKNIK I VERKLIG FRAMKANT.


Max. effekt (hk) 477
CO2, bl körning (g/km) 251
Bränsledekl. bl. körning (l/100 km) 10,8
Acceleration 0-100 km/h 4,5
Toppfart (km/h) 270

FRÅN 769 500 kr

LYXIG SPORTKUPÉ

RC F ÄR EN SPORTKUPÉ SOM FÖRENAR EN STOR KÖRUPPLEVELSE MED KRAFTFULL FORMGIVNING OCH MOTORSPORTTEKNIK I VERKLIG FRAMKANT.

RC F är skapad för att bjuda på optimal körglädje och är helt enkelt en av de allra mest intressanta 2+2-kupéer av högprestandatyp som byggts. Den aggressiva formgivningen avslöjar en racinginspirerad aerodynamik, de smidda 19”-fälgarna imponerar och den sköna inredningen har bland annat LFA-inspirerade instrument.

Under huven sitter den mest kraftfulla V8-motor Lexus hittills konstruerat. 477 hk levereras till bakhjulen via en blixtrande snabb 8-stegad automatisk sportväxellåda (Sport Direct Shift). Och när du växlar ner får du uppleva det beroendeframkallande ”blippande” ljudet av det automatiska gaspådraget mellan växlingarna. Ett Torque Vectoring Differential-system ger suverän kontroll i höga hastigheter.

VIKTIGA EGENSKAPER

LÄR KÄNNA RC F LITE BÄTTRE

Att köra RC F - Höjdpunkterna

HÖJDPUNKTERNA

RC F är skapad för att bjuda på optimal körglädje och är helt enkelt en av de allra mest intressanta 2+2-kupéer av högprestandatyp som byggts. Den aggressiva formgivningen avslöjar en racinginspirerad aerodynamik, de smidda 19”-fälgarna imponerar och den sköna inredningen har bland annat LFA-inspirerade instrument. Under huven sitter den mest kraftfulla V8-motor Lexus hittills konstruerat. 477 hk levereras till bakhjulen via en blixtrande snabb 8-stegad automatisk sportväxellåda (Sport Direct Shift). Och när du växlar ner får du uppleva det beroendeframkallande ”blippande” ljudet av det automatiska gaspådraget mellan växlingarna. Ett Torque Vectoring Differential-system ger suverän kontroll i höga hastigheter.

Säkerheten i RC F - Höjdpunkterna

HÖJDPUNKTERNA

RC F är konstruerad för att hjälpa dig att undvika problem; stora ventilerade skivbromsar och S-VDIM, Lexus dynamiska stabilitetskontroll i sportversion, är bara två exempel. Monitor för ”döda vinkeln” och backvarnare för korsande trafik hjälper dig att upptäcka bilar i vinklar som kan vara svåra att se. Om olyckan ändå skulle vara framme skyddas du av en mycket kraftig säkerhetskaross och åtta krockkuddar.

Förutom den senaste versionen av Lexus dynamiska stabilitetskontroll i sportversion, S-VDIM, har RC F också mycket kraftiga bromsar för att hjälpa dig att undvika problem. Bland de avancerade säkerhetssystemen märks också en monitor för ”döda vinkeln” samt en backvarnare för korsande trafik bakom bilen. Om olyckan ändå skulle vara framme skyddas du av en mycket kraftig säkerhetskaross, åtta krockkuddar samt framstolar med inbyggt whiplash-skydd.

Inuti RC F - Höjdpunkterna

HÖJDPUNKTERNA

I de vackert byggda skinnklädda sportstolarna med sina höga ryggstöd sitter du synnerligen bekvämt och tryggt även i de snabbaste kurvor. De har hämtat inspirationen från racingvärlden och är tillverkade i så kallad ”integrated foaming”-teknik för att ge suveränt stöd. Instrumenteringen i RC F är en vidareutveckling av den som finns i Lexus LFA. Det stora centralinstrumentet har fokus på varvräknaren, men visar också hastigheten digitalt och analogt och har en monitor för Torque Vectoring-systemet samt en G-kraftmätare - ja här finns till och med stoppursfunktion. Noggrant utvalda mjuka material, en elegant analog klocka och LED-bakgrundsbelysning kompletterar den sköna interiören.

19” smidda lättmetallfälgar

19” SMIDDA LÄTTMETALLFÄLGAR

RC F har fälgar som är smidda (istället för gjutna) i en process liknande en smeds hammarslag för att kombinera styrka med låg vikt, genom en förbättrad metallstruktur. De är utvecklade i samarbete med BBS, som också tillverkar fälgar till Formula 1 i en av världens mest avancerade fälgfabriker.

Skinnklädda sportstolar

SKINNKLÄDDA SPORTSTOLAR

Sportstolarna i RC F har högt ryggstöd och är byggda med Lexus så kallade ”integrated foaming”-teknik vilken ger ett helt suveränt stöd. Tekniken som är inspirerad av racingvärlden ger både bättre komfort och bättre sidostöd än vad som är möjligt att uppnå med konventionell teknik. Stolsitsens form och fasthet har noggrant optimerats för att minska trycket på det känsliga höftområdet.

Monitor för ”döda vinkeln”

MONITOR FÖR ”DÖDA VINKELN”

Radar i den bakre stötfångaren känner av bilar i angränsande filer, vilka inte syns i backspeglarna. Om föraren tänker byta fil samtidigt som en bil kommer in i den döda vinkeln aktiveras Monitorn, vilken då omedelbart ger en varningssignal i den relevanta backspegeln.

8-stegad automatisk sportväxellåda

8-STEGAD AUTOMATISK SPORTVÄXELLÅDA

V8-motorn levererar kraften via en 8-stegad sekventiell sportväxellåda (Sport Direct Shift), som också ger möjlighet till manuella växlingar. Själva växlingskontrollen har förfinats för att kunna ge exakta svar på minsta förändring i fotens tryck på gaspedalen. Om du väljer manuellt läge får du fingerspetskontroll via paddlar vid ratten. När du då växlar ner (på bara 0,2 sekunder) får du uppleva det unika ”blippande” ljudet av gaspådraget mellan växlingarna.

Lexus Premium Navigation

LEXUS PREMIUM NAVIGATION

7”-skärmen sköts via pekplattan eller röstkommando och visar skarp 3D-grafik med många olika kartalternativ att välja mellan. Systemet kan till och med skapa en QR-kod till din smartphone för att hjälpa dig hitta till din slutadress till fots.

LED-strålkastare

LED-STRÅLKASTARE

De diamantliknande trippel-”L” LED-strålkastarna använder samma ljuskälla för både hel- och halvljus. De L-formade LED-varselljusen bakom tjocka glas förstärker också den exklusiva känslan.

Kolfiberpaket

KOLFIBERPAKET

Genom att utnyttja den kolfiberteknik som utvecklades för supersportbilen LFA och tävlingsmodellen IS F CCS-R, har vi lyckats sänka vikten i RC F Carbon med kolfiberpaketet med 9,5 kilo. I paketet ingår tak, motorhuv och den aktiva bakvingen. De vävda kolfiberkomponenterna ger ett attraktivt visuellt intryck och har en exklusiv klarlack med utmärkt väderbeständighet. Förutom att sänka totalvikten gör kolfibern också att bilens tyngdpunkt sänks med 3 mm, vilket ger ytterligare förbättrade dynamiska egenskaper.

Lexus "Takumi"-yrkesskicklighet

LEXUS "TAKUMI"-YRKESSKICKLIGHET

RC F byggs i vår prisbelönade Tahara-fabrik i Japan av Lexus ”Takumi”, våra allra mest erfarna och skickliga bilbyggare. Var och en av dem har minst 25 års yrkeserfarenhet och alla är de experter på att upptäcka det allra minsta avvikelse från det perfekta. Du anar nog deras skicklighet när du ser till exempel skinnklädselns eleganta sömmar eller rör vid ljudanläggningens precisionsslipade aluminiumrattar. Och för att den skimrande lacken ska få en absolut perfekt finish är den mödosamt våtslipad för hand. Varje färdig bil testas sedan i ett ”tyst rum”, där en Takumi med hjälp av sin känsliga hörsel och oerhört sensitiva mikrofoner kontrollerar att motorn går absolut jämnt innan den efter godkännande tas ut på en omfattande provkörning.

Säkerhetskaross/Åtta krockkuddar

SÄKERHETSKAROSS/ÅTTA KROCKKUDDAR

I RC F skyddas förare och passagerare av åtta krockkuddar. I framsätena skyddar tvåstegskuddar huvudet, och där finns även knä- och sidokrockkuddar. Krockkuddsgardiner löper utmed hela längden på kupéns båda sidor. Alla säkerhetsbälten är dessutom utrustade med försträckare.

Körlägesväljare

KÖRLÄGESVÄLJARE

Genom att utnyttja Körlägesväljaren kan du enkelt fintrimma bilens egenskaper för att passa humör och trafik. I ECO-läget minskas utsläpp och bränsleförbrukning. NORMAL ger den perfekta balansen mellan kraft, bränsleekonomi och komfort. Och när du vill att bilen ska ge ännu snabbare reaktioner vrider du bara om till SPORT eller SPORT+-läget.

LFA-inspirerade instrument

LFA-INSPIRERADE INSTRUMENT

Instrumenteringen i RC F är en vidareutveckling av den som finns i Lexus LFA. Det stora centralinstrumentet byter skepnad beroende på valt körläge. Fokus är på varvräknaren, men det visar också hastigheten digitalt och analogt och har en monitor för Torque Vectoring Differential-systemet samt en G-kraftmätare. Du kan även avläsa vatten- och oljetemperaturen samt hur långt bilen gått. Ja här finns all information föraren behöver, till och med en stoppursfunktion.

Backvarnare för korsande trafik

BACKVARNARE FÖR KORSANDE TRAFIK

När du ska backa ut från en trång parkeringsplats använder Backvarnaren (RCTA) samma radar som ”Döda vinkeln”-varnaren för att upptäcka korsande trafik bakom bilen, vilken annars kan vara svår att se. Om en bil dyker upp varnas du både med en ljudsignal och visuellt i backspeglarna.

Förarcentrerad cockpit

FÖRARCENTRERAD COCKPIT

RC F har en förarfokuserad inredning som håller dig perfekt avspänd så att du helt kan koncentrera dig på vägen (eller banan) framför dig. Bakom den elegant byggda ratten sitter du i en synnerligen stabil och bekväm sportstol som också kan justeras elektriskt i åtta led.

Mark Levinson® Premium Surround

MARK LEVINSON® PREMIUM SURROUND

RC F har ett Mark Levinson® Premium Surround-system på 835 W. De 17 högtalarna är noggrant placerade för att dra maximal nytta av kupéns akustiska egenskaper. Anläggningen ger en makalös 7.1-kanals digital hemmabioupplevelse, som förstärks av Clari-Fi™, vilket återskapar det ljud som gått förlorat i den digitala MP3-kompressionen.

Handbyggd V8-kraft

HANDBYGGD V8-KRAFT

Den fantastiska V8-motorn är handbyggd och finslipad med hjälp av stetoskop i vår Tahara-fabrik. Den är på 5,0 liter och ger 477 hk med ett vridmoment på 530 Nm. Topplock och alla rörliga delar är konstruerade för att ge ökad maxkraft vid högre varvtal. RC F är tilltalande på många plan, inte minst din hörsel kommer att gilla den. Upp till 3000 v/min kan du njuta av ett djupt muller, medan den låter betydligt vassare när du accelererar hårt över 6000 v/min. Motorn är också den första i en högprestandamodell från Lexus som använder Atkinson-cykel vid lägre hastigheter för förbättrad bränsleekonomi.

Backkamera

BACKKAMERA

När du lägger i backen visas området bakom bilen på multimedia-skärmen. Guidelinjer på skärmen gör det ännu enklare att parkera.

Pekplatta

PEKPLATTA

Pekplatta med Remote Touch-gränssnitt gör att man från båda framstolarna lätt och intuitivt kan styra den centrala 7”-multimedia-skärmen. Den är ergonomiskt formgiven och lika lätt att hantera som en mobiltelefon eller surfplatta.

Ingenjörskonst från racingvärlden

INGENJÖRSKONST FRÅN RACINGVÄRLDEN

Den handbyggda 5-liters V8-motorn har testats såväl under det krävande 24-timmarsloppet på Nürburgring som i backtävlingen Pikes Peak Hill Climb i Colorado, USA. Den ger 477 hk och har ett vridmoment på 530 Nm. Yamaha Motorsport (som byggde V10-motorerna till supersportbilen LFA) ansvarar för topplock och de rörliga delarna i den här motorn, vilken har en förfining som sätter nya riktmärken. Sammansättning och fintrimning sker i vår egen Tahara-fabrik. Vid lägre hastighet använder sig motorn av Atkinsons förbränningscykel för att arbeta mer bränsleeffektivt. Upp till 3 000 v/min är motorljudet dovt och lätt mullrande medan det över 6 000 v/min växer till ett vassare vrål.

Fjädring och chassi

FJÄDRING OCH CHASSI

RC F är utvecklad på Nürburgring av samma grupp som arbetade fram vår supersportbil LFA och liksom den bjuder RC F på en makalös körupplevelse. Den suveräna kurvtagningsförmågan beror på det korta axelavståndet i kombination med det oerhört styva chassit, vilket är byggt med hjälp av den allra senaste tekniken inom limning och lasersvets. Dubbla triangellänkar fram och multilänkaxel bak tillsammans med en aerodynamik som hämtats från racingvärlden ger vägegenskaper i absolut världsklass. Körlägesväljare och Torque Vectoring Differential gör att du kan fintrimma bilen för att passa humör och trafik, medan den senaste VDIM-versionen ger en ytterligare förfining av höghastighetsegenskaperna.

För en ännu större körupplevelse kontrollerar den adaptiva fjädringen (AVS) intelligent dämpningskraften för alla fyra hjul. Inte bara åkkomforten, utan också köregenskaperna förbättras – speciellt under kurvtagning i höga hastighet

Sport-VDIM

SPORT-VDIM

Den dynamiska stabilitetskontrollen (S-VDIM – Sports Vehicle Dynamics Integrated Management) gör det lättare att hantera motorns enorma kraft på ett säkert och smidigt sätt, även genom kurvor i hög hastighet. I sportläget justeras gas-, styr- och fjädringsinställningarna för att ge en ännu sportigare upplevelse och ökar också manöverutrymmet innan S-VDIM-systemet ingriper. Du kan också helt stänga av systemet om du verkligen vill testa de dynamiska gränserna fullt ut.

Torque vectoring differential

TORQUE VECTORING DIFFERENTIAL

För att ge ytterligare glädje bakom ratten har RC F Carbon en så kallad Torque Vectoring Differential (TVD) med tre inställningar: STANDARD, för en suverän balans mellan smidigt uppträdande och höghastighetsstabilitet, SLALOM vilken ger en tonvikt på snabba styrreaktioner och TRACK för stadig kurvtagning, speciellt på bana. Torque Vectoring Differential ger optimal fördelning av vridmomentet till respektive bakhjul för ännu bättre grepp och kontroll.

INGA MATCHNINGAR

Det finns inga egenskaper som matchar din sökning. Bredda dit sökande och försök igen.

TILLBEHÖR

TA EN TITT PÅ ALL ANVÄNDBAR UTRUSTNING DU KAN VÄLJA TILL DIN LEXUS

TILLBEHÖR
Alla
Exteriör
Interiör

INGA MATCHNINGAR

There are no available accessories for this filter. Please select another filter.

För att ge dig bästa möjliga Lexus-upplevelse använder vi och våra partners cookies på vår webbplats. Om du fortsätter utan att ändra i dina inställningar antar vi att du medger till mottagande av cookies på Lexus webbplats.

LÄS MER