Finansiering

FINANSIERING

Attraktiva och flexibla finanslösningar för olika behov och önskemål.

main menu lexus brand

DESIGN INNOVATION

Denna del visar upp några av våra mest slående designkoncept.

hybrid cars

HYBRIDBILAR

Lexus Hybrid Drive: En intelligent kombination av el- och bensindrift.

lexus service

ÄGA EN LEXUS

Att äga en Lexus är mycket mer än att äga en bil.

RC 300h

KÖR VÄRLDENS FÖRSTA PREMIUMKUPÉ MED HYBRIDDRIVLINA.


Max. effekt (hk) 223
CO2, bl körning (g/km) 108
Bränsledekl. bl. körning (l/100 km) 4,7
Acceleration 0-100 km/h 8,6
Toppfart (km/h) 190

FRÅN 435 600 kr

RC 300h

KÖR VÄRLDENS FÖRSTA PREMIUMKUPÉ MED HYBRIDDRIVLINA.

RC 300h är en av de snyggaste sportkupéer du kan hitta, men den är skapad för att tilltala mer än ögat. Den smälter samman design i absolut framkant med avancerad teknik och bilbyggarkonst i världsklass, vilket ger den ett stort mått körglädje. Basversionen av RC 300h med 17" fälgar är dessutom miljöbilsklassad.

För en ännu större upplevelse erbjuds RC 300h i utrustningsnivån F SPORT med adaptiv fjädring och 19” lättmetallfälgar. RC är utvecklad på en av världens allra mest krävande racingbanor, Nürburgring. Det arvet i kombination med den racingtrimmade hjulupphängningen och den innovativa hybriddrivlinan höjer ribban när det gäller raffinerade köregenskaper och ger en upplevelse som stannar i minnet.

RC 300h F SPORT

Vit Lexus RC 300h F SPORT framifrån

DRAMATISK DESIGN

I RC 300h:s utrustningsnivå F SPORT förenas djärv design med köregenskaper som är utvecklade av samma team som ansvarade för den legendariska supersportbilen LFA och våra högprestandamodeller RC F och GS F. Resultatet är klart pulshöjande. På utsidan märks en större variant av Lexus signaturgrill med ”L”-nätmönster, insläpp för kylluft till bromsarna och små aerodynamiska fenor för att ge förstärkt downforce.

Inuti blir det lätt att känna dig som ett med din F SPORT. Sportstolarna ger suveränt stöd, från höft till axel. Och den sportiga och ergonomiskt utformade ratten och aluminiumpedalerna ger en suverän kontroll och känsla för vägen.

VIKTIGA EGENSKAPER

LÄR KÄNNA RC 300h LITE BÄTTRE

Att köra RC 300h - Höjdpunkterna

ATT KÖRA RC 300h - HÖJDPUNKTERNA

RC är utvecklad på Nürburgring av samma grupp som arbetade fram vår supersportbil LFA och liksom den bjuder RC på en makalös körupplevelse. Den suveräna kurvtagningsförmågan beror på det korta axelavståndet i kombination med det oerhört styva chassit, vilket är byggt med hjälp av den allra senaste tekniken inom limning och lasersvets. Dubbla triangellänkar fram och multilänkaxel bak tillsammans med en aerodynamik som hämtats från racingvärlden ger vägegenskaper i absolut världsklass. Körlägesväljaren gör att du kan fintrimma bilen för att passa humöret och trafiken, medan den senaste VDIM-versionen ger en ytterligare förfining av höghastighetsegenskaperna.

Inuti RC 300h - Höjdpunkterna

INUTI RC 300h - HÖJDPUNKTERNA

De vackert byggda skinnklädda sportstolarna gör att du känner dig som ett med den här högst speciella Lexus-modellen. RC är byggd i vår prisbelönade Tahara-fabrik och är ett strålande exempel på klassisk japansk yrkesskicklighet. Den utsökta ”Shimamoku”-fanéren som är framtagen av Yamahas pianospecialister är ett bra exempel på kunnandet. Noggrant utvalda mjuka material, en elegant analog klocka och LED-bakgrundsbelysning kompletterar den sköna interiören. Och det fällbara (60:40) baksätet gör det här även till en praktisk kupé.

Säkerheten i RC 300h - Höjdpunkterna

SÄKERHETEN I RC 300h - HÖJDPUNKTERNA

Förutom Lexus dynamiska stabilitetskontroll VDIM har RC mycket kraftiga ventilerade bromsar för att hjälpa dig att undvika problem. Bland de avancerade säkerhetssystemen märks också en monitor för ”döda vinkeln” samt en backvarnare för korsande trafik bakom bilen. Om olyckan ändå skulle vara framme skyddas du av en mycket kraftig säkerhetskaross och åtta krockkuddar.

Hybrid

HYBRID

I RC 300h kombineras på ett intelligent sätt en avancerad 2,5-liters bensinmotor med en högeffektiv elmotor. Den fyrcylindriga bensinmotorn har D-4S direktinsprutning och ventilstyrning med Dubbel VVT-i. Den arbetar också enligt Atkinson-cykeln samt med Start/Stop och, för att ytterligare öka bränsleeffektiviteten och sänka utsläppen, även med att återcirkulera avgasvärmen.

Sportig körställning

SPORTIG KÖRSTÄLLNING

Från den låga körställningen känner du vägbanan under dig och hur snabbt bilen reagerar på minsta rattrörelse.

Körlägesväljare

KÖRLÄGESVÄLJARE

Genom körlägesväljaren kan du enkelt fintrimma bilens egenskaper för att passa humör och trafik. I ECO-läget minskas utsläpp och bränsleförbrukning. NORMAL ger den perfekta balansen mellan kraft, bränsleekonomi och komfort. Och när du vill att bilen ska ge ännu snabbare svar vrider du bara om till SPORT-läget.

Skinnklädd och uppvärmd ratt

SKINNKLÄDD OCH UPPVÄRMD RATT

Den vackert byggda skinnklädda ratten har fingerstöd och en layout som är optimerad för att ligga helt rätt i händerna. Den har också integrerade kontroller för ljudanläggning, telefon och multidisplayen. Du kan också få den med uppvärmningsfunktion.

Fjädring bak

FJÄDRING BAK

Den bakhjulsupphängning av multilänktyp, som vi först använde på vår mycket lovprisade GS-modell, ger suveränt stabila vägegenskaper på såväl raksträckor som i tvära kurvor. En kombination av höghållfast stål och formgjutna/smidda aluminiumkomponenter håller vikten nere och ger vibrationsfri precision.

Avancerad aerodynamik

AVANCERAD AERODYNAMIK

Tack vare detaljer som ett nästan helt platt underrede och små vingar på de främre dörrstolparna har RC suveräna aerodynamiska egenskaper. Vingarna är hämtade ur F1-världen och skapar luftvirvlar vilka hjälper till att dra in luftströmmarna runt bilen och därmed förbättra förmågan att skära igenom luften.

60:40-flexibilitet

60:40-FLEXIBILITET

Det praktiskt fällbara baksätet går att dela 60:40 och helt nedfällt blir RC den snyggaste transportbil man kan tänka sig.

Lexus Premium Navigation

LEXUS PREMIUM NAVIGATION

7”-skärmen sköts via pekplatta eller röstkommando och visar skarp 3D-grafik med många olika kartalternativ att välja mellan. Systemet kan till och med skapa en QR-kod till din smartphone för att hjälpa dig hitta till din slutadress till fots.

Mark Levinson® Premium Surround

MARK LEVINSON® PREMIUM SURROUND

RC går att få med ett Mark Levinson® Premium Surround-system på 835 W. De 17 högtalarna är noggrant placerade för att dra maximal nytta av kupéns akustiska egenskaper. Anläggningen ger en makalös 7.1-kanals digital hemmabioupplevelse, som förstärks av Clari-Fi™, vilket återskapar det ljud som gått förlorat i den digitala MP3-kompressionen.

Takumis yrkesskicklighet

TAKUMIS YRKESSKICKLIGHET

RC byggs i vår prisbelönade Tahara-fabrik i Japan av Lexus ”Takumi”, våra allra mest erfarna och skickliga bilbyggare. Var och en av dem har minst 25 års yrkeserfarenhet och alla är de experter på att upptäcka den allra minsta avvikelse från det perfekta. Du anar nog deras skicklighet när du ser till exempel skinnklädselns eleganta sömmar eller rör vid ljudanläggningens precisionsslipade aluminiumrattar. Och för att den skimrande lacken ska få en absolut perfekt finish är den mödosamt våtslipad för hand. Varje färdig bil testas sedan i ett ”tyst rum”, där en Takumi med hjälp av sin känsliga hörsel och oerhört sensitiva mikrofoner kontrollerar att motorn går absolut jämnt innan den efter godkännande tas ut på en omfattande provkörning.

Automatiskt avbländande helljus

AUTOMATISKT AVBLÄNDANDE HELLJUS

Förutom Lexus dynamiska stabilitetskontroll VDIM har RC mycket kraftiga ventilerade bromsar för att hjälpa dig att undvika problem. Bland de avancerade säkerhetssystemen märks också en monitor för ”döda vinkeln” samt en backvarnare för korsande trafik bakom bilen. Om olyckan ändå skulle vara framme skyddas du av en mycket kraftig säkerhetskaross, åtta krockkuddar samt framstolar med inbyggt whiplash-skydd.

Åtta krockkuddar

ÅTTA KROCKKUDDAR

Förutom en exceptionellt stark säkerhetskaross har RC åtta strategiskt placerade krockkuddar. I framstolarna finns tvåstegskuddar som skyddar huvudet samt knä- och sidokrockkuddar. Krockskyddsgardiner löper hela vägen längs sidofönstren på båda sidor. Dessutom har alla säkerhetsbälten bältessträckare.

Aktivt fotgängarskydd

AKTIVT FOTGÄNGARSKYDD

RC har aktivt fotgängarskydd i form av en energiupptagande så kallad pop up-huv. Systemet aktiveras om sensorer i den främre stötfångaren känner av en kollision med en fotgängare och höjer blixtsnabbt nivån på motorhuven för att ge större utrymme mellan den och motorns hårdare komponenter. Och därmed minska risken för personskador.

Smart Entry

SMART ENTRY

När du närmar dig din RC med nyckeln i fickan lyser dörrhandtagen upp för att välkomna dig. Och så fort du rör vid handtaget låses dörrarna upp. De är också ovanligt snygga och saknar nyckelhål vilket gör dem smått unika.

INGA MATCHNINGAR

Det finns inga egenskaper som matchar din sökning. Bredda dit sökande och försök igen.

TILLBEHÖR

SÄTT EN PERSONLIG TOUCH PÅ DIN RC MED LEXUS ORIGINALTILLBEHÖR

TILLBEHÖR
Alla
Exteriör
Interiör

INGA MATCHNINGAR

There are no available accessories for this filter. Please select another filter.

Citatbild Lexus RC 300h

VI HAR SKAPAT EN RIKTIGT SNYGG SPORTKUPÉ, SOM DESSUTOM BJUDER PÅ ETT JAPANSKT ”OMOTENASHI”-VÄLKOMNANDE PÅ INSIDAN.

Junichi Furuyama, RC Chief Engineer

För att ge dig bästa möjliga Lexus-upplevelse använder vi och våra partners cookies på vår webbplats. Om du fortsätter utan att ändra i dina inställningar antar vi att du medger till mottagande av cookies på Lexus webbplats.

LÄS MER