• VÄRLDSPREMIÄR FÖR NYA LEXUS NX

  Nya Lexus NX presenterar helt nya riktningar inom exteriör, inredning, drivlinor och avancerad teknik som nästa generations multimedia- och uppkopplade tjänster som erbjuder en högre nivå av säkerhet, komfort och bekvämlighet. Återupplev ögonblicket när vår nya SUV avslöjades för världen.

    Parallax Image 1 Alternate Exclusive Pedigree

Nya Lexus NX

EXKLUSIVT ARV

Nya Lexus NX ersätter en modell som har sålts i mer än 170 000 exemplar sedan introduktionen 2014. För att bygga vidare på denna prestation har Lexus gått tillbaka till ruta ett, och byggt om bilen från grunden. Våra höga ambitioner och starka engagemang har lett till att 95% av NX-delarna är helt nya. Det innebär att stora framsteg inom prestanda, köregenskaper, effektivitet och högre kvalitetssäkring har uppnåtts tack vare digital modellering, avancerad datorteknik. Våra hantverksmästare Takumi har varit närvarande genom hela processen och har med sina händer, öron och ögon utbildat den avancerade tekniken så att den högsta sensoriska kvalitet skulle uppnås.

    Parallax Image 2 Alternate Tested For Quality

NYA LEXUS NX

KVALITETSTESTAD

Professionella tävlingsförare användes för att förbättra NX dynamiska prestanda - särskilt styrning och bromsning har förbättrats tack vare omfattande bantester vid Lexus Shimoyama-anläggning. När det kommer till säkerhet och komfort fokuserade våra ingenjörer på nya tekniska lösningar som samtidigt inte kostar för mycket att förverkliga. Allt för att hålla ner kostnaderna så att utrustningen i nya NX kan få ett överkomligt pris som alla våra kunder har råd att ta del av.

    Parallax Image 3 Evolution of Design

NYA LEXUS NX

UTVECKLAD DESIGN

NX nya funktionella design har fått ett stort lyft och det blir uppenbart när det kommer till detaljer som producerats i ett nära samarbete mellan Lexus designers och prestandatekniker. Till exempel hur luftflödet kontrollerats över och under karossen vilket lett till nya spolformade sidolister och en helt ny design på karossen.

    Parallax Image 4 Alternate Feel More Control

NYA LEXUS NX

KÄNN MER KONTROLL

Nya Lexus NX är först i Lexus modellprogram med Tazuna – ett helt nytt koncept för förarens cockpitdesign. Tazuna är ett japanskt ord som beskriver en ryttares kontroll över sin häst med hjälp av tyglarna. Det innebär att våra designers har fokuserat på att ge föraren direkt, intuitiv kontroll över NX enligt principen "händerna på ratten, ögonen på vägen".

    2022 all new nx quote background
    2022 all new nx quote

"Nya Lexus NX är utformad för att möta de olika livsstilarna som våra kunder har runt om i världen. En fullständig uppdatering av NX viktigaste styrkor - elektrifiering, design, körprestanda och avancerad teknik."

Chief Engineer, Takeaki Kato
    2021 lexus 800b tease subscribe banner

KÄNN MER I VARJE ÖGONBLICK

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYA NX NYHETSBREV

    Parallax Image 1 Omotenashi Experience

NYA LEXUS NX

JAPANSK GÄSTFRIHET, OMOTENASHI

Nya funktioner förbättrar atmosfären i kupén och återspeglar Lexus Omotenashi-principer för att förutse människors behov och få dem att känna sig så välkomna och bekväma som möjligt. Passagerarmiljön känns som en lyxig lounge medan föraren upplever den fokuserade, engagerande miljö som skapats av den nya (Tazuna) cockpitdesignen. Kupén är full av hantverksskicklighet som Lexus noggranna hantverksmästare, Takumi, står bakom. De ser till att varje enskild detalj både ser, och känns, helt perfekt.

    Parallax Image 2 Exhilarating Power

NYA LEXUS NX

SPÄNNANDE KRAFT

NX erbjuder ett brett utbud av drivlinor som alla använder ny och förbättrad teknik, vilket sätter en ny nivå i premiumsegmentet. Ett exempel är Lexus första laddhybrid, även ofta kallad Plug-in hybrid, som kommer att bli en ny referenspunkt i segmentet tack vare sin kombination av kraft, bränsleeffektivitet, lägre utsläpp och förstklassig eldrift.

    Parallax Image 3 The Lexus Driving Signature

NYA LEXUS NX

LEXUS DRIVING SIGNATURE

Nya Lexus NX har en hög dynamisk prestanda tack vare Lexus Driving Signature. Ett banbrytande system som säkerställer att NX följer förarens rörelser - i varje ögonblick. Här är Lexus Global Architecture K (GA-K) plattform central tack vare sin förmåga att ge nya NX en mycket lägre tyngdpunkt vilket ger föraren självförtroende och en sömlös körupplevelse.

    Parallax Image 4 More Connected

NYA LEXUS NX

ALLTID UPPKOPPLAD

Nya Lexus NX markerar starten på en helt ny multimediaplattform som introducerar smarta tjänster, inklusive avancerad navigering via molnet och en ny röstkommando-assistent, som svarar på naturliga röstkommandon och dialoger. Dessutom visas all information i den nya imponerande 14” skärmen.

    Parallax Image 5 Advanced Safety And Driver Assistance

NYA LEXUS NX

AVANCERAD SÄKERHET OCH FÖRARHJÄLP

Nya Lexus NX är utrustad med den tredje generationen av Lexus Safety System+. Det innebär att nya NX introducerar nya funktioner och uppgraderingar av vårt populära säkerhetssystem som är uppbyggt för att kännas som en naturlig del av körupplevelsen. Förbättringarna inkluderar även ett utvecklat Aktivt krockskyddssystem och en ny version av den Adaptiva farthållaren. Nya NX upptäcker då snabbare ett trafikavbrott framför bilen, och hjälper föraren att agera på den aktuella situationen. Det nya elektroniska systemet som övervakar när en person kliver i eller ur nya NX har fått en inbyggd elektronisk spärr som varnar för bilar eller cyklister som närmar sig bilen bakifrån. På så sätt kan nya NX förhindra att dörren öppnas vilket effektivt förhindrar en eventuell olycka.