2021 lexus nx technology hero

NYA NX

AVANCERAD TEKNIK SOM ALLTID ÄR PÅ DIN SIDA

Nya Lexus NX använder avancerad förarcentrerad teknik som skapar en unik körupplevelse. Allt från röstassistenten “Hey Lexus” till en av klassens största och mest intuitiva 14" stora pekskärm gör varje bilresa till en upplevelse. Dessutom erbjuder nya NX en helt ny multimediaplattform som förstärker prestandan och tillgodoser behovet av intuitiva uppkopplade tjänster.

REDO FÖR NÄSTA NIVÅ

Nya Lexus NX erbjuder smarta tjänster, inklusive avancerad molnnavigering, genom bilens datakommunikationsmodul (DCM). Detta gör att föraren får reseinformation och uppdateringar av trafikhändelser i realtid utan att behöva använda sin mobil. En lösning som är möjlig tack vare ett generöst datapaket som du helt kostnadsfritt får en fyra (4) år lång prenumeration på när köper nya Lexus NX.

    Parallax Image 1 Media Display

AVANCERAD TEKNIK SOM ALLTID ÄR PÅ DIN SIDA

EXTRA STOR MULTIMEDIA-SKÄRM

Lexus Link Connect-systemet som finns som standard i nya NX använder en 9,8” pekskärm samt ytterligare knappar som gör användarupplevelsen så intuitiv som möjligt. Lexus Link Pro-systemet använder en ny 14” pekskärm som är en av de största i klassen. Denna högupplösta skärm presenterar tydlig grafik i alla ljusförhållanden, medan processorns hastighet är 3,6 gånger snabbare än den som finns i den nuvarande generationen av Lexus NX. Pekskärmen är perfekt placerad för enkel interaktion och erbjuder delad skärm så att du kan få tillgång till information som navigering, ljud och klimatanläggningen samtidigt.

    Parallax Image 2 Lexus Link

AVANCERAD TEKNIK SOM ALLTID ÄR PÅ DIN SIDA

APPEN LEXUS LINK

Ett bredare utbud av tjänster och funktioner kan nås på distans med hjälp av appen Lexus Link: en helt ny värld av uppkopplade tjänster som skapats för att komplettera den unika Omotenashi-upplevelsen. Smarta och skräddarsydda funktioner hjälper dig att identifiera lokala laddningsställen, hitta en parkeringsplats, schemalägga en tjänst, fjärrlåsa/låsa upp bilen eller ställa in kupétemperaturen. Dessutom erbjuder appen en körstilsanalys som inbegriper tips om hur man kan köra mer effektivt.

    Parallax Image 3 Stay Updated

AVANCERAD TEKNIK SOM ALLTID ÄR PÅ DIN SIDA

HÅLL MIG UPPDATERAD

Nya Lexus NX är mer uppkopplad än någonsin. Den har molnnavigering, nya generationens multimediasystem som är snabbare och enklare att använda och uppdateringar over-the-air (OTA) som innebär att den senaste uppkopplade upplevelsen alltid är tillgänglig.

    Parallax Image 4 Eyes on the Road

AVANCERAD TEKNIK SOM ALLTID ÄR PÅ DIN SIDA

FOKUSERA PÅ VÄGEN, INGET ANNAT.

Du har möjlighet att projicera fordonsdata i färg direkt på vindrutan. Denna stora 10” Vindrutedisplay låter dig kontrollera data inklusive navigering, säkerhetsfunktioner, bilinformation eller ljudinställningar utan att du behöver släppa blicken från vägen. En 7” TFT-färgskärm (tunn filmtransistor) är integrerad i drivinstrumenten och håller dig informerad om alla viktiga data inklusive säkerhetsvarningar och navigationsanvisningar.

    Parallax Image 5 Voice Control

AVANCERAD TEKNIK SOM ALLTID ÄR PÅ DIN SIDA

RÖSTSTYRNING

Att styra bilens olika funktioner har aldrig varit enklare tack vare vår nya röststyrning ”Hey Lexus”. Artificiell intelligens och molnet arbetar tillsammans för att du ska få kontroll över informationsflödet i bilen samtidigt som du har full kontroll på vägen framåt. Det nyutvecklade systemet förstår flera olika språk och kan koppla sammanhanget i det du säger. Det innebär att du t.ex kan säga "jag är hungrig" eller "jag är kall" och sedan få direkt respons på var närmaste restaurang finns eller att NX automatiskt höjer värmen i kupé. På så sätt låter vår nya röststyrning dig interagera på mer än 100 olika sätt mellan telefon-, navigations-, ljud- och fordonskontroller utan att du behöver släppa ratten.

KÄNN MER I VARJE ÖGONBLICK

PRENUMERERA PÅ NYA LEXUS NX NYHETSBREV

    Parallax Image 1 Charging Schedule

AVANCERAD TEKNIK SOM ALLTID ÄR PÅ DIN SIDA

LADDSCHEMA

När du äger laddhybriden NX 450h+ får du även tillgång till appen Lexus Link som till exempel övervakar laddningsförlopp samt schemalägger viktiga händelser som servicetillfällen. Denna app är perfekt när du ska ladda din Lexus under tider på dygnet när elpriserna är som lägst.

    Parallax Image 2 Full Battery

AVANCERAD TEKNIK SOM ALLTID ÄR PÅ DIN SIDA

FULLT BATTERI

Den trådlösa telefonladdaren har blivit 50% snabbare än tidigare. Men den erbjuder även en trådlös anslutning för smartphone integration via Apple CarPlay men om du har Android Auto behöver du ansluta din smartphone med NX via en kabel.

    Parallax Image 3 Remote Simplicity

AVANCERAD TEKNIK SOM ALLTID ÄR PÅ DIN SIDA

ENKEL ATT FJÄRRSTYRA

Via appen Lexus Link kan du enkelt låsa eller låsa upp din NX med hjälp av din smartphone. Oavsett vilken utrustningsnivå du väljer ingår även en funktion där du har möjlighet att enkelt kontrollera temperaturen i kupén för avresa och på distans få möjlighet att förvärma eller kyla ner kupén innan du kliver in i bilen.