Finansiering

FINANSIERING

Attraktiva och flexibla finanslösningar för olika behov och önskemål.

design innovation

DESIGN INNOVATION

Denna del visar upp några av våra mest slående designkoncept.

hybrid cars

HYBRIDBILAR

Lexus Hybrid Drive: En intelligent kombination av el- och bensindrift.

lexus service

ÄGA EN LEXUS

Att äga en Lexus är mycket mer än att äga en bil.

LC 500h på landsväg

HELT NYA
LEXUS LC

VÄRLDSPREMIÄR FÖR LC 500h

NÄSTA GENERATIONS HYBRIDSYSTEM

Strax efter världspremiären på LC 500 med V8-motor, är vi stolta att få premiärvisa LC 500h på Genève Motor Show. Den har världens första Multi Stage Hybrid-system – nästa generations hybriddrivlina som är specialkonstruerad för prestanda.

Tillsammans representerar LC 500 och LC 500h en ny era för Lexus, där teknisk expertis i världsklass går hand i hand med kompromisslös design för att ge en lyxig flaggskeppskupé. Upptäck båda modellerna och konceptbilen LF-LC, som i LC gått från vision till skön verklighet.

FANTASTISKA HYBRIDPRESTANDA

EN NY STANDARD FÖR HYBRIDTEKNIK

I LC 500h kombineras bättre effektivitet med imponerande kraftresurser och sätter en ny standard för hybridprestanda. Lexus Multi Stage Hybrid-system är utvecklat för att ge en större och mer engagerande körupplevelse och samtidigt ge den bästa möjliga balansen av kraft och bränsleförbrukning.

Genom att förena element från en vanlig hybriddrivlina (en 3,5-liters V6 bensinmotor, en kraftfull elmotor samt ett litium-jon batteripaket) med en 4-stegad automatlåda monterad bakom hybridtransmissionen ger det nya Multi Stage Hybrid-systemet en direktare kontakt mellan gaspedal och acceleration. Resultatet är 0 till 100 km/h på klart under 5 sekunder.

LEXUS LC 500 PÅ GOODWOOD

HELT NYA LEXUS LC 500 DEBUTERADE I ENGLAND GENOM ATT TA SIG AN DEN BERÖMDA HÖJDEN PÅ GOODWOOD FESTIVAL OF SPEED.

BYGGD FÖR EN NY TID

EN GEMENSAM VISION FÖR TEKNIK OCH DESIGN

Både LC 500 och LC 500h är frukten av ett intimare samarbete mellan Lexus design- och konstruktionsteam. Resultatet är en lyxig flaggskeppskupé, som markerar början på en ny era.

Tillsammans är de en tydlig fingervisning om Lexus framtida riktning och är ett utmärkt exempel på vårt fortsatta starka engagemang i design, prestanda och hantverksmässig bilbyggarkonst.

UTTRYCKSFULL DESIGN

FRÅN VISIONÄRT KONCEPT TILL EN SPÄNNANDE VERKLIGHET

LC delar proportionerna, den visuella dynamiken och många av de viktigaste designelementen med den konceptbil som är den stora inspirationen. Den aerodynamiska formen med sina sensuellt svepande linjer, flytande taklinje och låga, breda hållning förenar funktion och prestanda med passionerad formgivning.

Fronten domineras av Lexus karakteristiska spindelgrill, medan interiören är en spegling av exteriörens lyxiga framtoning. Körställningen är noga uträknad för att inbjuda till sportig körning med intuitiv kontroll.

DYNAMISKA KÖREGENSKAPER

EN FANTASTISK V8-UPPLEVELSE

Välj mellan nästa hybridgeneration eller LC 500 med sin imponerande V8:a. Den bjuder på en vass och raffinerad körupplevelse utan att för den skull försaka den suveräna komfort man förknippar med en lyxkupé. LC 500 är bakhjulsdriven med en 5,0-liters V8 med 477 hästkrafter vid 7 100 varv/m.

Den är kopplad till en nyutvecklad 10-stegad automatlåda, något helt nytt i en premiumbil. Den växlar lika snabbt som en konventionell dubbelkopplings¬låda, vilket ger osedvanligt goda prestanda för en fyrsitsig kupé: 0–100 km/h på 4,5 sekunder.

KONCEPTBILEN LF-LC

UPPTÄCK DESIGNVISIONEN BAKOM LC

I tolkningen av det ursprungliga LF-LC-konceptet som visades för första gången 2013, representerar nya LC ett aldrig tidigare skådat designmässigt och tekniskt framsteg för Lexus.

I utvecklingsarbetet lyckades man övervinna de design-, material- och produktionshinder som är så vanliga när man ska göra en vision till verklighet. Konstruktörer och formgivare har arbetat intensivt för att hitta nya lösningar och behålla så mycket som möjligt av LF-LC i nya LC. Resultatet gör sig verkligen förtjänt av att kallas flaggskepp.

För att ge dig bästa möjliga Lexus-upplevelse använder vi och våra partners cookies på vår webbplats. Om du fortsätter utan att ändra i dina inställningar antar vi att du medger till mottagande av cookies på Lexus webbplats.

LÄS MER