Finansiering

FINANSIERING

Attraktiva och flexibla finanslösningar för olika behov och önskemål.

design innovation

DESIGN INNOVATION

Denna del visar upp några av våra mest slående designkoncept.

hybrid cars

HYBRIDBILAR

Lexus Hybrid Drive: En intelligent kombination av el- och bensindrift.

lexus service

ÄGA EN LEXUS

Att äga en Lexus är mycket mer än att äga en bil.

IS 300h

IS 300h GER 223 HK FULLHYBRIDKRAFT, MEN SLÄPPER BARA UT FRÅN 97 G/KM CO2.


Max. effekt (hk) 223
CO2, bl körning (g/km) 97
Bränsledekl. bl. körning (l/100 km) 4,2
Acceleration 0-100 km/h 8,3
Toppfart (km/h) 200

FRÅN 363 900 kr

DYNAMISK SPORTHYBRID

IS 300h GER 223 HK FULLHYBRIDKRAFT, MEN SLÄPPER BARA UT FRÅN 97 G CO2 PER KILOMETER*.

På utsidan bjuder IS 300h med sina svepande linjer, djärva spindelgrill och LED-ljus på skön och kompakt design. På insidan kommer du att upptäcka en lyxig och förarfokuserad miljö med säkerhetssystem och multimediafunktioner i absolut framkant. Med den nya och lite lägre körställningen upplever du bättre den exakta styrningen och den distinkta kontrollen, för att inte tala om Lexus välkända smidighet och raffinemang.

IS har den andra generationen av Lexus Hybrid Drive, med aktiv ljudkontroll för ett sofistikerat motorljud. Den bjuder på mycket körglädje men har CO2-utsläpp från bara 97 g/km* med en bränsledeklaration från 4,2 l/100 km*. Eftersom hybridbatteriet tar minimal plats under bagageutrymmets golv blir utrymmet för bagage generöst tilltaget. * Gäller bas-versionen. Privatleasa en IS 300h från 4 990 kr/mån. Läs mer.

PRIVATLEASA EN LEXUS IS 300h

PRIVATLEASING

PRISER OCH SPECIFIKATIONER

TA REDA PÅ DETALJERNA OCH JÄMFÖR SKILLNADERNA

IS 300h

 • 16" lättmetallfälgar (5-ekrade) med 205/55 R16-däck
 • Bi-xenon-strålkastare med strålkastarspolning
 • Multimedia-skärm (Lexus Media Display), 7", förberedd för navigation
 • Farthållare
 • Klädsel, tyg/syntetiskt skinn

FRÅN 363 900 kr

VÄLJ EN ANNAN MODELL FÖR JÄMFÖRELSE

IS 300h BUSINESS

IS 300h Business och IS 300h Business Sport jämförelse

IS 300h BUSINESS OCH IS 300h BUSINESS SPORT.
PERFEKT BALANS.

IS 300h Business och IS 300h Business Sport är två hybrider som bjuder på en imponerande balans mellan lyx och förnuft, mellan körglädje och praktiskt generösa utrymmen, mellan kraft och effektivitet, eller vad sägs om 223 hk och CO2-utsläpp från endast 101 g/km?

LEXUS IS 300h BUSINESS & BUSINESS SPORT
Pris, Business: 352 800 kr
Pris, Business Sport: 357 800 kr
(Business ord. pris 379 400 kr) (Business Sport ord. pris 384 700 kr)
Tillval, Aktivt krockskyddssystem/Aktiv farthållare: 9 900 kr
Tillval, Lexus Navigation: 8 900 kr
Tillval, metalliclack: 8 600 kr
Business, förmånsvärde från: 1 771 kr/mån
Business Sport, förmånsvärde från: 1 792 kr/mån
Business, leasingavgift från: 2 123 kr/mån
Business Sport, leasingavgift från: 2 153 kr/mån
Business, Business Lease från: 4 239 kr/mån
Business Sport, Business Lease från: 4 293 kr/mån
Hybrid    
223 hk    
Bränsledekl. 4,3 (Business) 4,6 (Business Sport) l/100 km    
CO2-utsläpp 101 (Business) 107 (Business Sport) g/km    
NOx-utsläpp 6,5 mg/km    
Energideklaration B    
Miljöbilsklassad    
5 stjärnor i Euro NCAP    

EXEMPEL PÅ UTRUSTNING, LEXUS IS 300h BUSINESS/BUSINESS SPORT.

 • Automatisk växellåda med paddlar på ratten
 • Antisladdsystem
 • Backspegel, inre, självavbländande
 • Baksäte, fällbart 60/40-delning
 • Bi-xenon-strålkastare med LED-varselljus
 • Farthållare
 • Klimatanläggning S-Flow med separat temperaturinställning förare/framsätespassagerare via touch-reglage
 • Klädsel, tyg/syntetiskt skinn (endast Business)
 • Klädsel, tyg/syntetiskt skinn, tvåfärgad, Black/Moon Stone (endast Business Sport)
 • Krockkuddar, 8 st
 • Körlägesväljare, fyra valbara lägen: EV (endast eldrift), Eco, Normal och Sport
 • Lättmetallfälgar 17", 10-ekrade (endast Business)
 • Lättmetallfälgar 18" svarta, 5-ekrade, svart grill, svarta ytterbackspeglar (endast Business Sport)

 • Ljudanläggning med 6 högtalare, RDS-radio, digital radiomottagning (DAB), CD-spelare, Bluetooth® handsfree, AUX-ingång och USB-port
 • Multimedia-skärm (Lexus Media Display), 7", med backkamera. Förberedd för navigation
 • Parkeringssensorer (fram och bak)
 • Ratt, skinnklädd och eluppvärmd
 • Regnsensor

Beräknat förmånsvärde netto är baserat på 50% marginalskatt. Finansiell leasing exklusive moms och beräknad på 30% särskild leasingavgift och 50% restvärde efter 36 månader. Uppläggnings- och aviavgift tillkommer. Business Lease inkl. service och Lexus in Business bilförsäkring Stor, exklusive moms och beräknad på 36 månader, 4 500 mil, garanterat restvärde, rörlig ränta per oktober 2016. Övermil och skador utöver normalt slitage debiteras vid återlämning av bilen. Med reservation för ev. prisändringar och avvikelser. Erbjudandet gäller enbart juridisk person och kan ej kombineras med ramavtal eller andra rabatter/erbjudanden. Finansieringsförslag via Lexus Financial Services.

Detta är endast ett exempel på vad en månadskostnad kan bli vid angivna parametrar. Rörlig ränta baserat på Stibor 90 dagar per 1 oktober 2016.

Toyota Sweden AB, Lexus Division, förbehåller sig rätten att när som helst ändra detaljer i specifikationer och utrustning utan särskilt meddelande.

IS 300h F SPORT

is 300h fsport

DRAMATISK DESIGN

I IS 300h:s utrustningsnivå F SPORT förenas djärv design med köregenskaper som är utvecklade av samma team som ansvarade för den legendariska supersportbilen LFA och våra högprestandamodeller RC F och GS F. Resultatet är klart pulshöjande. På utsidan märks en större variant av Lexus signaturgrill med ”L”-nätmönster, insläpp för kylluft till bromsarna och små aerodynamiska fenor för att ge förstärkt downforce.

Inuti blir det lätt att känna dig som ett med din F SPORT. Sportstolarna ger suveränt stöd, från höft till axel. Och den sportiga och ergonomiskt utformade ratten och aluminiumpedalerna ger en suverän kontroll och känsla för vägen.

IS Sport

is300h sport cutout

IS 300h, EN FULLHYBRID MED DISTINKT DESIGN BÅDE PÅ IN- OCH UTSIDA

Utrustningsnivån Sport till IS 300h bjuder på dynamiska linjer, en djärv svart spindelgrill, femekrade svarta 18”-lättmetallfälgar och svarta backspeglar; en kombination som verkligen drar blickarna till sig.

I profil förstärks också det sportiga intrycket av takets kupéliknande linje. IS 300h Sport är en supersmidig fullhybrid, med ett CO2-utsläpp så lågt som 107 g/km vid blandad körning.

is 300h black spindle grill

SVART SPINDELGRILL OCH
SVARTA BACKSPEGLAR.

Nya IS Sport levereras från fabrik med distinkt svart spindelgrill och matchande svarta backspeglar.

is 300h alloy wheels

SVARTA
18" LÄTTMETALLFÄLGAR

De svartkromade lättmetallfälgarna med sina fem ekrar ger en modern storstadskänsla.

is 300h first class finish

FINISH I VÄRLDSKLASS

I kupén utstrålar allt du rör vid Lexus oöverträffade klass; från den skinnklädda ratten till klädselns kontrasterande sömmar och exklusiva tvåtonsfärg i Black/Moon Stone.

is 300h climate control

2-ZONS KLIMATANLÄGGNING
MED TOUCH-STYRNING

För första gången i en Lexus kan du justera klimatanläggningen i din IS bara genom att svepa över kontrollen med fingret.

is 300h multimedia display

MULTIMEDIA-SKÄRM

Den 7" stora multimedia-skärmen styrs med ett rattvred smidigt placerad vid mittkonsolen. Via skärmen kan du se och styra flera av bilens funktioner som bland annat ljud-, klimatanläggning, hybridsystemet och när du lagt i backen se backkameran.

is 300h korlagesvaljare

KÖRLÄGESVÄLJARE

Med Körlägesväljaren kan du lätt välja Eco- eller EV (Electric Vehicle)-läget för maximal effektivitet eller Sport-läget för optimala köregenskaper.

VIKTIGA EGENSKAPER

LÄR KÄNNA IS 300h LITE BÄTTRE

5 stjärnor i Euro NCAP

5 STJÄRNOR I EURO NCAP

IS 300h har utsetts till säkraste bil i klassen ”stor familjebil” av krockskyddsinstitutet Euro NCAP. Med siffrorna 91% för vuxenskydd, 85% för barnsäkerhet, 80% för fotgängarskydd och 66% för säkerhetsassistans låg siffrorna långt över kraven för 5 stjärnor. IS 300h fick också det högsta sammanlagda resultatet.

Om du vill veta mer och kanske se en video av krockproven kan du gå in på Euro NCAPs webbplats (http://www.euroncap.com/bestinclasscars2013.aspx) och söka upp IS 300h i kategorin ”Large Family Car”.

Att köra IS 300h - Höjdpunkterna

HÖJDPUNKTERNA

Med IS 300h fick IS-programmet för första gången också en fullhybridversion. IS 300h har den allra senaste versionen av Lexus Hybrid Drive, vilket i IS-fallet ger hela 223 hk med CO2-utsläpp så låga som från 97 g/km.

Lexus IS är resultatet av ett osvikligt sinne för detaljer. Till exempel har stor möda lagts vid att optimera förhållandet mellan förarsäte och rattens placering för att skapa en optimal körställning. Den banbrytande typen av lasersvetsning och limning vi använt i den senaste IS-generationen har gett en betydligt styvare kaross. Tillsammans med uppgraderad hjulupphängning och mer distinkt styrning får IS därmed helt suveräna köregenskaper. Lägg till innovativa aerodynamik-lösningar så får du en bil som inte bara ger blixtsnabba reaktioner, utan också är synnerligen tyst.

Inuti IS 300h - Höjdpunkterna

HÖJDPUNKTERNA

På vägen är IS 300h en härligt välbalanserad bil som är ett rent nöje att köra, men den är också synnerligen bekväm för passagerarna. Det är lätt att koppla av i den sköna skinnklädseln och njuta av små fina Lexus-detaljer som till exempel de vackra träinläggen och den eleganta analoga klockan. IS byggs på samma tillverkningslina som LS, vårt flaggskepp och hela produktionen övervakas av ”Takumi”, våra allra skickligaste hantverkare.

Axelavståndet i senaste generationen är förlängt med 70 mm, vilket ger både rejält mycket större benutrymme i baksätet och en mjukare gång. Baksätet kan dessutom fällas 60:40, perfekt när du ska transportera lite större föremål.

Med Remote Touch-kontrollen kan du få tillgång till uppkopplade tjänster som till exempel Google Street View®, räkna ut den ”grönaste” vägen till ditt resmål eller styra den suveräna Mark Levinson® Premium Surround-anläggningen med sina 15 högtalare. Och för att styra luftkonditioneringen behöver du bara svepa med fingertoppen över den innovativa elektrostatiska touchkontrollen.

IS 300h och säkerheten - Höjdpunkterna

HÖJDPUNKTERNA

IS använder sig av avancerade tekniska lösningar för att förstärka din körskicklighet, som till exempel den senaste versionen av Lexus dynamiska stabilitetskontroll (VDIM) och kraftiga, ventilerade skivbromsar. IS kan också fås med Monitor för ”döda vinkeln”, Körfilsvarnare och Backvarnare för korsande trafik bakom bilen samt ett Aktivt krockskyddssystem vilket använder radar för att upptäcka faror framför bilen och till och med kan slå till bromsarna om så är nödvändigt.

I händelse av en olycka skyddas du och dina passagerare av en enormt kraftig ”säkerhetsbur” konstruerad till stor del av höghållfast stål. För att ytterligare förstärka säkerheten har IS åtta krockkuddar samt framstolar med aktiva nackstöd för att minska risken för whiplashskador. Dessutom har IS ett aktivt fotgängarskydd, där sensorer i den främre stötfångaren känner av en eventuell kollision med en fotgängare och aktiverar motorhuven som blixtsnabbt höjs för att hjälpa till att absorbera kraften i kollisionen.

Avancerad aerodynamik

AVANCERAD AERODYNAMIK

IS har suverän aerodynamik, bland annat tack var detaljer som ett så gott som plant underrede och små, effektiva vingar på främre dörrstolparna och på bakljusen. Den här typen av vingar kommer från F1-världen och hjälper till att dra luftströmmarna närmare karossen och därmed också hjälpa bilen att skära genom luften på ett mer effektivt sätt. Detta förbättrar inte bara stabiliteten och vägegenskaperna, utan bidrar även till bättre bränsleeffektivitet samt minskar vindbruset.

F SPORT-instrument

F SPORT-INSTRUMENT

IS F SPORT har samma läckra typ av flytande central mätartavla med dynamisk grafik som sitter i vår supersportbil LFA. Den utvecklades från början med digital teknik för att kunna hänga med och visa korrekt varvtal i LFA:s oerhört snabbvarvande V10-motor. Efter en elegant startsekvens förändras tavlans skepnad beroende på vilket körlägesval du gjort.

Säkerhetscell och åtta krockkuddar

SÄKERHETSCELL OCH ÅTTA KROCKKUDDAR

I tillägg till den enormt kraftiga säkerhetsbur som omger kupén skyddas förare också av åtta krockkuddar. I framsätena skyddar tvåstegskuddar huvudet, och där finns även knä- och sidokrockkuddar.

Krockkuddsgardiner löper utmed hela längden på kupéns båda sidor. Alla säkerhetsbälten förutom mittbältet i baksätet är utrustade med försträckare. Den här exceptionellt höga säkerhetsnivån är standard i IS.

Körlägesväljare

KÖRLÄGESVÄLJARE

Med körlägesväljaren kan du enkelt fintrimma köregenskaperna för att passa humör och trafik. I ECO-läget sänks utsläppen och maximeras bränsleeffektiviteten, medan NORMAL-läget ger en fin balans mellan kraft, ekonomi och komfort. Och när du vill få ut maximalt av köregenskaperna vrider du bara om till SPORT-läget.

Mark Levinson® Premium Audio

MARK LEVINSON® PREMIUM AUDIO

IS kan fås med en makalös Mark Levinson® Premium Audio-anläggning som ger en äkta konsertupplevelse när du lyssnar på musik eller ser på en DVD. Femton skräddarsydda högtalare ger ett snudd på otroligt 5.1-kanals digitalt surroundljud.

Tack vare innovativ GreenEdge™-teknik i alla högtalare ger anläggningen dubbelt så mycket ljud per watt. Ett nytt Auto Volume System justerar automatiskt ljudnivån när du växlar mellan olika artister och inspelningar. Designen i Mark Levinsons® berömda hemanläggningar går också igen i den blanksvarta finishen och de precisionstillverkade aluminiumrattarna.

Körfilsvarnare/Automatiskt helljus

KÖRFILSVARNARE/AUTOMATISKT HELLJUS

En kamera som är monterad bakom den inre backspegeln gör att Körfilsvarnaren kan larma om du oavsiktligt glider ur din valda fil. Det automatiska helljuset använder sig av samma kamera för att automatiskt blända av i mörker när den känner av antingen mötande ljus eller att du har en bil framför dig.

LED-strålkastare

LED-STRÅLKASTARE

Alla versioner av IS har LED-lampor i de distinkta L-formade varselljusen och kan även fås med LED-lampor i huvudstrålkastarna. LED-tekniken ger ett suveränt ljus och är dessutom både energibesparande och har mycket lång livstid.

Aktivt fotgängarskydd

AKTIVT FOTGÄNGARSKYDD

IS har aktivt fotgängarskydd i form av en energiupptagande så kallad pop up-huv. Systemet aktiveras om sensorer i den främre stötfångaren känner av en kollision med en fotgängare och höjer blixtsnabbt nivån på motorhuven för att ge större utrymme mellan den och motorns hårdare komponenter.

Aktivt krockskyddssystem/Aktiv farthållare

AKTIVT KROCKSKYDDSSYSTEM/AKTIV FARTHÅLLARE

Med hjälp av millimetervågradar kalkylerar en dator ombord ständigt ut risken för en kollision. Om risken bedöms som hög varnas föraren både genom ljud- och visuella varningar, samtidigt som bromstrycket ökas. Om en kollision bedöms som oundviklig, bromsas bilen automatiskt och säkerhetsbältena i framsätena dras åt. Den Aktiva farthållaren använder sig av samma radar för att hålla konstant avstånd till bilen framför.

Backvarnare för korsande trafik

BACKVARNARE FÖR KORSANDE TRAFIK

När du backar ut från till exempel ett trångt parkeringsutrymme gör Backvarnaren (RCTA), med hjälp av radar dig uppmärksam på den annalkande trafik som annars kan vara så svår att upptäcka snett bakom bilen. När systemet känner av att något närmar sig får du dels en visuell varning i de yttre backspeglarna, dels hörs en varningssignal.

Lexus Premium Navigation

LEXUS PREMIUM NAVIGATION

Den 7” stora skärmen styrs antingen med Remote Touch- eller röstkommandon. Skärmen har klar och tydlig 3D-grafik och en rad olika kartval. När du parkerat kan systemet till och med skicka en QR-kod till din smartphone med anvisningar om hur du ska gå för att hitta fram till din slutadress.

Genom IS får du tillgång till nya tjänster som till exempel Google Street View® och Panoramio®. Och för att göra det lite extra bekvämt kan du skicka en rutt direkt från din dator till bilens navigationssystem.

Lexus hantverkskunnande

LEXUS HANTVERKSKUNNANDE

IS sätts samman på vår prisbelönade Tahara-fabrik av samma arbetslag som bygger Lexus flaggskepp LS. Det innebär per automatik en mycket hög kvalitet i sammansättningen. Du känner det direkt när du greppar den elegant utformade ratten eller när du vrider på någon av Mark Levinson®-anläggningens precisionsslipade aluminiumrattar.

På utsidan märks kvaliteten bland annat i lackeringsarbetet. Lacken våtslipas för hand efter varje grundlager, en tidsödande process som normalt bara förknippas med helt handbyggda bilar. Den färdiga lacken slutkontrolleras sedan både digitalt och av erfarna ögon för att garantera en perfekt finish.

Sportig körställning

SPORTIG KÖRSTÄLLNING

En lite lägre och sportigare körställning gör att du verkligen kan känna av vägen och hur snabbt bilen svarar på minsta rattrörelse. Den treekrade ratten med sina ergonomiskt utformade fingerstöd är tydligt inspirerad av den som sitter i vår supersportbil LFA. Paddlarna vid ratten ger snabba manuella växlingar och gör körningen mer engagerande.

Utan att ta händerna från ratten kan du styra såväl ljudanläggning som telefon, informationsdisplay, röstkontroll och även den aktiva farthållaren och körfilsvarnaren om bilen är utrustad med dessa finesser.

INGA MATCHNINGAR

Det finns inga egenskaper som matchar din sökning. Bredda dit sökande och försök igen.

TILLBEHÖR

TA EN TITT PÅ ALL ANVÄNDBAR UTRUSTNING DU KAN VÄLJA TILL DIN LEXUS

TILLBEHÖR
Alla
Exteriör
Interiör

INGA MATCHNINGAR

There are no available accessories for this filter. Please select another filter.

Citatbild Junichi Furuyama

NÄR BILEN ÄR FÄRDIGLACKAD INSPEKTERAS YTAN UNDER RGB-LJUS FÖR ATT UPPTÄCKA MINSTA LILLA FEL SOM INTE ÄR SYNLIGT I VANLIG BELYSNING.

För att ge dig bästa möjliga Lexus-upplevelse använder vi och våra partners cookies på vår webbplats. Om du fortsätter utan att ändra i dina inställningar antar vi att du medger till mottagande av cookies på Lexus webbplats.

LÄS MER